Skocz do zawartości

SB Pinger

SEO-Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze z tym komunikatem o osiągnięciu końca bazy.

Chodzi prawdopodobnie o to, że przy eksporcie w sb4 przy kolejnych adresach zapisuje się data i czas, który jest czasem eksportu.

Jeżeli od razu zrobi się import do sb pingera, to przelatuje on przez te daty i pomija je ponieważ nie minęło te 15 minut.

Jeżeli zacznie się pingowanie później, to powinno wystartować normalnie.

pozdrawiam

Grzegorz

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

U mnie taka sama sytuacja jaką zgłaszał kolega mattm.

SB Pinger importuje listę i po odczekaniu 20min jak klikam pinguj program przechodzi przez listę na koniec i wyskakuje okienko z info "Osiągnięto koniec bazy..."

Odczekuje kolejne 15min rusza, ale przechodzi do końca bazy i znowu komunikat "Osiągnięto koniec bazy...".

Oczywiście nie ping-uje.

Eksport bazy z SB Bohater 4.2.6

SB Pinger 1.0c

system Windows 7 32bit.

Pozdrawiam

Już sobie z tym poradziłem.

Podczas eksportu w SB Bohaterze jest dodawana data eksportu, a w SB Pinger w ustawieniach mamy ustawione 6godzin pomiędzy kolejnymi pingami dla tego samego adresu.

Po przestawieniu w excelu w pliku do importu daty o jeden dzień wstecz program wystartował bez problemu.

Dzięki

Sprawdziłem jeszcze raz i to jest tak, że musi minąć ponad godzina od ostatniego pingu co najmniej (jeśli jest taki odstęp w ustawieniach), a nie 15 minut, aby na dany adres poszedł następny ping. A że przy eksporcie z SB4 zapisuje do pliku bieżący czas, to nie może od razu wystartować. Muszę to potem poprawić w SB4 na np. dwie godziny wcześniej, gdy będę tam wkrótce robił pingowanie od razu po dodaniu.

Dlaczego sprawdza co 15 minut, skoro i tak musi minąć godzina?

To jest po to, aby szybciej wznowić pingowanie w sytuacjach, gdy z jakichś powodów nie wystąpiło pingowanie (np. jakieś odrzucenia przez serwer pingomatica).

pozdrawiam

Grzegorz

p.s. hehe, prawie pisaliśmy w tym samym czasie o tym samym. ;-)

• 5 miesięcy temu...

Testuje właśnie to narzędzie i mam taki problem, że mimo że importuje z pliku z prawidłowo sformatowanymi adresami to w ping-o-maticu zamienia mi adres na: https://tp://adres.domena.pl

wie ktos o co moze w tym chodzic?

Aha, i czy mozna dodac wiecej serwisow do pingowania (inne niz pingomatic?)

• 6 miesięcy temu...

Co ile ustawiacie pingowanie ? bo co 16 sekund to mi zaraz wyrzuciło :DSlow down cowboy! :D

Mam niestety to samo.

W SB Pingerze mam zaimportowanych testowo około 80 adresów. Jak odpalam program to zawsze po 5 pingach jest komunikat o zbyt małych odstępach między pingami. W opcjach odstęp między pingami ustawiony na 100 sekund i między tym samym adresem 6 godzin.

Co robię źle?

No właśnie pingomatic ostatnio się zaczął mocno bronić. Trzeba zwiększyć o wiele więcej odstępy między pingami.

W przyszłości może zrobię nową wersję pingera bez wykorzystywania pingomatica, ale niestety później, bo mam ustawiony teraz priorytet na inne, nowe narzędzie.

pozdrawiam

Grzegorz

• 5 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności