Skocz do zawartości

artykuly z linkiem

erwing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Napisalem kilka arykulow krotkich po ok 1500 znakow kazdy z tych artykolow zawiera link do podstrony tego samego serwisu ( rozne podstrony)

i umiescilem te atykuły na stronie powiedzmy artelis.pl (pr 4)

Czy ma to sens ze z 1 strony wychodza artykouy do tego samego serwisu ale roznych podstron?

Czy mozge tesame atykoly umiesic c w kilku podobnych serisach i czy nie spowoduje to DC?

Dzieki za odpowiedz

Naukę gramatyki angielskiego rozpoczynaj od czasu present simple

tysiąć najczęściej używanych słówek

Większa moc byłaby przekazana gdyby linki prowadziły z różnych domen, a nie z jednej.

Zależy od możliwości, oczywiście lepiej mieć linki z różnych domen, ale na przykład jeden art z mocnego serwisu może dać więcej niż 10 ze słabych precli. To zależy wszystko od wielu czynników. Ja na przykład wolę dodać po kilka artów (ale różne anchory) jak wiem, że serwis/precel jest dobry - z tym, że jest jeszcze inna kwestia jeżeli w obrębie jednej domeny artykuły są do siebie podobne - treścią/tytułem - to jest duże prawdopodobieństwo, że googiel uzna jeden za główny, a pozostałe wrzuci do SI.

pytam czy moge te same artykuly umiescic w roznych portalach.

Są różne podejścia - jedni walą kopie inni piszą unikalne, nie wszystkie serwisy Ci przyjmą kopie. Ogólnie jak tak obserwuję kopiowane arty to z nimi jest różnie, ale nie da się tego opisać w kilku zdaniach. Zdarzyło mi się widzieć teoretycznie negatywny wpływ dodawanych w krótkim czasie kopiowanych artów na pozycję w serpach, ale spadek równie dobrze mógł być spowodowany przez inne czynniki...

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

ok chyba niezbyt jasno pytam wiec jescze raz

jak wyglada sprawa jesli mam ten sam artykul ale w rożnych portalach (rozne domeny) moze tak byc czy goglowi sie to niespodoba?

czy cos to daje?

Naukę gramatyki angielskiego rozpoczynaj od czasu present simple

tysiąć najczęściej używanych słówek

Może ktoś, kto się krócej bawi w SEO łatwiej by Ci odpowiedział na to pytanie. (one jest tylko teoretycznie proste)

Raz Ci taki art coś da raz nie da, w Google nie zawsze wszystko dzieje się tak samo.

Ogólnie lepiej pisać unikalne, ale za kopie kary nie dostaniesz, w większości przypadków coś tam też dają, ale czy moc takiego linka z kopiowanego artu jest obniżona albo czy zniwelowana w jakiś sposób, na to Ci raczej nikt nie odpowie. W przypadku kopi Googiel prawdopodobnie przyzna priorytet jednej z nich (wcale nie koniecznie pierwszej/najstarszej) i ta będzie się pojawiać najwyżej w serpach i prawdopodobnie najwięcej Ci dawać, co nie znaczy, że pozostałe nie będą się trzymać w indeksie.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności