Skocz do zawartości

Co polecacie, ma być dobrze i tanio

annamarianna

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Nie znam się kompletnie na hostingach, dlatego proszę o pomoc. Chciałabym mieć prostą stronkę, na której bym po prostu się ogłaszała ze swoimi usługami, z których niestety nie mam za wielkich dochodów, dlatego zależy mi aby hosting był tani, to po pierwsze. Po drugie bez reklam, no chyba że jakieś reklamy na poziomie (nie jakaś bielizna na przykład), po trzecie bezawaryjny. Ostatnia strona mi padła, ale ona była na czyimś prywatnym, darmowym hostingu. Aha, i jeszcze, żeby stronka była łatwa do pozycjonowania. Nie musi być na super wysokiej pozycji, wystarczy mi druga bądź trzecia strona w wyszukiwarce. Ma być to związane z moim ogłoszeniem o dawaniu korepetycji. Bardzo proszę o jakąś pomoc, wskazówki, jaki hosting mam wybrać? Pozdrawiam i przepraszam za zaśmiecanie forum.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ania co do pozycjonowania to polecam dział dla początkujących,co do hostingu to polecam iswift.pl na początek pakiet X1 tobie wystarczę-39 PLN rocznie.

Jak chcesz jeszcze taniej to HSMS.pl 10 PLN rocznie płacone SMS.

Ale Iswift ma lepszy suport.

https://www.mzhost.co.uk/

Ja korzystam i polecam.

Teraz mają promocję i za 30zł możesz mieć na rok fajny serwerek.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

z których niestety nie mam za wielkich dochodów

Jeśli oszczędzisz zbyt dużo to nie będziesz miał żadnych dochodów.

Szukasz prawie darmowego hostingu, który jest bezawaryjny. Hmmm.

Jeśli się nie znasz, a masz oczywiście do tego prawo, to pomyśl o innej sferze życia. Np. kup za 300 zł bezawaryjny samochód. (nie da się)

Raczej nie kieruj się tylko ceną, a opiniami nt firmy. Mamy kilka niewielkich firm, które oferują stosunkowo dobre usługi za pieniądze rzędu 30-50 zł, wystarczy poszukać. Oczywiście uptime 100% nie dostaniesz, ale myślę, że tych 99% możesz się spokojnie spodziewać.

Aha, i jeszcze, żeby stronka była łatwa do pozycjonowania.

Pogubiłem się...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Echhh, znów będę w opozycji - ale iSwift nie polecam (na stronie brak danych firmy, w "regulaminie", który faktycznie nim nie jest NIELEGALNE zapisy iż firma za nic kompletnie nie odpowiada, brak jakichkolwiek gwarancji uptime itp)

Dla twoich potrzeb:

https://www.unixstorm.org/Konta_WWW.html

bez problemu wystarczy najtańszy pakiet za 12zł rocznie, gwarancja dostępności 99.80%, jasny i przejrzysty regulamin (panowie, promujmy uczciwe firmy - to przecież w naszym wspólnym interesie).

Jeśli jesteś początkująca to polecam postawienie Wordpressa (kilka lub 1 stron statycznych).

Za mocne słowa,uważam Iswift za uczciwa firmą,i na ich miejscy wytoczyłem by tobie proces cywilny.
Zapraszam - byłby to mój czwarty w tym roku...

Które słowa są za mocne? Wszystko co napisałem to są FAKTY

Nikomu żadnego procesu oczywiście nie mamy zamiaru wytaczać. Każdy w tym kraju ma prawo wyrazić swoją opinię, a konstruktywne uwagi pomagają tylko wyciągnąć wnioski i poprawić wiele elementów w przyszłości.

Regulamin naszego hostingu jest definitywnie do poprawy. Przez zmianę grafiki jaka miała miejsce w połowie września zniknęły dane firmy - nasz błąd.

Opinie użytkowników potwierdzają wysoką jakość naszych serwerów. Mam propozycję dla Ciebie gr3ddy . Chętnie udostępnimy hosting na pół roku za darmo byś mógł po tych kilku miesiącach wypowiedzieć się na nasz temat:)

Ja nie twierdzę iż kogokolwiek oszukał...

Na stronie brak jednak danych firmy(?) do której ten hosting należy, tylko dane do przelewu:

"EUROKRAM

Stary Rynek 87

61-733 Poznan"

ale prawdziwe perełki sa w regulaminie:

"5. Umowa zawierana jest między iSwift.eu(zwanego dalej usługodawcą, hostingodawcą) oraz usługobiorcą(zwanego również klientem, abonentem)."

Kto to jest iSwift.eu? Ktoś ma tak na nazwisko? Istnieje taka firma? Nie wiesz z kim zawierasz umowę, o ile można w ogóle mówić w tym przypadku o ważnej umowie?

Dalej:

"Usługodawca (...) Zastrzega, iż nie ponosi odpowiedzialności za żadne straty i szkody wynikające z:

* Wadliwego funkcjonowania systemu"

Generalnie - rewelacja. Kasujemy kase, nic może nie działać i za nic nie odpowiadamy? Taka firme hostingowa to i ja chciałbym mieć ;)

Zachęcam każdego aby sam zobaczył i ocenił.

A następnie proponuję spojrzeć na regulamin w np przytoczonym przeze mnie (i polecanego przez maxpan w innym topiku?) unixstorm.org

Widać różnicę?

EDIT:

iSwift - cieszę się iż nie idziecie w zaparte iż jest ok. plus dla was. Na prawde trochę rzeczy wymaga poprawy (patrz wyżej). Co do jakości świadczonych usług nie mam zdania i nie zamierzam sie wypowiadać.

Jedak z powodów min: kruczków i zapisów w umowach, wręcz nieważności niektórych i ich zapisów itp po ponad czterech latach prowadzenia działalności gospodarczej toczę w sadach rózne boje, miałem rożne kontrole i niestety czesto musze placic za niedoczytanie regulaminu badz nieświadomości kosnekwencji pewnych braków - stad moje takie a nie inne nastawienie w tej kwesti.

MaxPan - odpowiedź żenada. Coż, jak sie nie ma argumentów... Szczerze ci życze abys sie nigdy na swoim optymizmie nie przejechał.

Jeżeli twoim zdaniem ważniejsze są dwa słowa w regulaminie niż zadowolenie i pochlebne opinie ze strony klientów, to tylko tobie współczuć. iSwift zna niemal każdy i nie widziałem jeszcze ani jednej niepochlebnej opinii. Dlatego nie widzę powodu, aby im po prostu nie zaufać (miesiąc jest w prezencie, zatem potestować chociażby można)...

Zapraszam - byłby to mój czwarty w tym roku...

Masz się czym chwalić - ja osobiście trzymałbym to dla siebie...

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności