Skocz do zawartości

Co polecacie, ma być dobrze i tanio

annamarianna

Rekomendowane odpowiedzi

@ bold - nie komentuje bzdur które napisales (widać iz nie masz bladego pojęcia o prawie) ale mam pytanie: co bys zrobił gdybys oplacil za rok najwyzszy pakiet i po tygodniu strona przestala dzialac? podpowiedz - nie bylbys w stanie zrobic prawie nic...

Umowe zawarles z iSwift.pl (czyli z nikim - bo to nie ma osobowosci prawnej ani fizycznej) i w dodatku wedlug regulaminu za wadliwe dzialanie nie odpowiada

Dla mnie licza sie fakty, a nie nadzieje (iż bedzie ok...). Z takiego allegro co drugi dzien pewnie znikaja sprzedawcy majacy pelno dobrych opinii (i nie nawiazuje do tego iz iswift chyba tez jest na Allegro, albo był?) z kasa klientow

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
@ bold - nie komentuje bzdur które napisales (widać iz nie masz bladego pojęcia o prawie) ale mam pytanie: co bys zrobił gdybys oplacil za rok najwyzszy pakiet i po tygodniu strona przestala dzialac? podpowiedz - nie bylbys w stanie zrobic prawie nic...

gr3ddy, Ty to chyba wszystkich masz za idiotów, a siebie za wszechwiedzącego. Strasznie cwaniakujesz, jak na nowego użytkownika.

Pochwalisz się ile już procesów sądowych wygrałeś i w jakich sprawach?

Ja osobiście przy usłudze za 20 czy nawet 100 zł, od pięknych słów w regulaminie wolałbym uczciwe PODEJŚCIE, bo co mi po super regulaminie i pełnych danych firmy, jak się zwinie? Będę się sądził o 20 zł?

Proszę Cię, nie żartuj. Na podróż na drugi koniec Polski straciłbym 100x więcej (mam tu na myśli czas, bo jak wiadomo czas to pieniądz). Jak firma/osoba ma być niewypłacalna, czy też ma zamiar zwyczajnie oszukać ludzi to po prostu to zrobi. I tyle w temacie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A ja polecam https://www.kei.pl/ - 150zł / pierwszy rok. Uważam, że tej jakości serwer to naprawdę niewiele.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

@ arkadiusz - w odróżnieniu od inych użytkowników ja tutaj nikogo personalnie nie atakuję. Nie cwaniakowałem, ale jeśli takie jest twoje zdanie to powiedz mi proszę które moje wypowiedzi za takie uwarzasz. Jednak kiedy coś piszę - to rzeczy których jestem pewien.

Nie zapędzaj się tylko proszę - nie uważam siebie za wszechwiedzacego ani innych za idiotów. Dziwi mnie natomiast ignorancja co niektórych użytkowników, a niektórzy sami pokazuja iż faktycznie wiedza mniej (troche wiedzy w niektórych tematach posiadam, ale akurat niestety tej części wiedzy o prawie która mam nabyta na skutek wlasnych bledów i niedopatrzen wolałbym nie mieć - dlatego zwracam na to uwage innych).

Poza tym jak twoim zdaniem ma sie zachowywac nowy user?... Na tym forum jestem od 2005 roku. To moje 3 konto (nie pamietam niestety hasla do pierwszego ani maila na jakie je założyłem - login mogę ci podać na priv ewentualnie), przez ostatnie 3-4 lata rzadko tu zagladalem bo nie chcialo mi sie czytac wciaz o katalogowaniu i swl, dopiero pojawienie sie it rozkrecilo to niestety w moim mniemaniu skostniale forum. Niestety tutaj ludzie którzy maja wiedze od lat sie juz nia nie dziela, takze zainteresowanym jej zdobywaniem polecam bhw - w tydzien mozna dowiedziec sie wiecej niz tutaj przez poł roku. A pewne rzeczy pewnie zrobia tutaj furore za jakies 2 lata :)

Co do uczciwego podejścia - to uważasz iż ukrywanie swoich danych jest uczciwe? Pomiajac iz pewne rzeczy sa bezprawne badz nielegalne (jak chcesz sprawdzic to prosze - przeslij regulamin iSwift do UOKiK). Miałem zarówno sklep stacjonarny jak i internetowy (funkcjonuja nadal ale nie ja jestem juz ich wlascicielem) i wiem iz cos takiego jak samodzielnie pisane regulaminy powoduja ataki smiechu w kancelariach ktore sie tym zajmuja - a niestety bywaja przedmiotem sporow z klientami takze lepiej powierzyć ich opracowanie fachowcom i byc pewnym iż sa ok.

W kwestii znikania firm hostingowych - to sorry ale firma która uczciwie i profesjonalnie podchodzi do sprawy oraz przestrzega prawa - dla mnie wydaje się być solidniejsza i bardziej godna zaufania, a ryzyko jej zniknięcia na pewno jest mniejsze od takich za którymi nie wiadomo kto stoi. Jesli brak danych firmy to faktycznie niedopatrzenie lub bład to jedno, a jesli swiadome ukrywanie - to drugie i ma jakas swoja przyczyne.

Wracajac do meritum: jeśli komuś doradzam - to staram się to zrobić jak najlepiej i nigdy nie poleciłbym hostingu ktorego własciciel ukrywa swoje dane, nie daje żadnych gwarancji badz stwierdza iż za nic nie odpowiada.

Zwłaszcza osobie która nie ma pieniędzy na to by je wyrzucić błoto... Właśnie po to aby uniknać stracenia tych tak lekceważoonych przez ciebie 20zł

Ostatnia rzecz: jakie znaczenie ma to ile i jakich spraw wygrałem?...

A co do tego: "Proszę Cię, nie żartuj. Na podróż na drugi koniec Polski straciłbym 100x więcej" - to zależy ile byłbyś w tym czasie zarobić, bo za 1 dzien kiedy musiałbys sie udac na taka sprawe jako swiadek/pokrzywdzony przyslugiwal by ci zwrot kosztow podróży + zdaje się 300zł za jeden dzien na pozostałe koszty. Czyli byłbys na tym do tylu jesli zarabiasz wiecej niz 9k miesiecznie i tego dnia faktycznie absolutnie nic nie robił :) Dla osób zarabiajacych 2-3k to bylby wrecz dodatkowy zarobek

Nie wiem o co tak krytykujecie gr3ddy ma prawo nie polecać firmy przytoczył rzeczowe argumenty które poparł faktami...

A wy polecacie iswift bo tak i już :)

Ja też jestem zadowolony z ich usług bardzo i nie przeszkadzają mi jakieś braki w regulaminie...

Ale każdy ma inną mentalność i ma prawo do własnej opinii jaka by tylko nie była.

Ja z swojej strony mogę jedynie odradzić firmę logout.pl

Najpierw czekałem tydzień na zaksięgowanie wpłaty a później na uruchomienie vps o słabym supporcie nawet nie wspominając.

Jeżeli szukasz coś pod seo to może hukk.pl bardzo atrakcyjna cena a i na stabilność nie można narzekać.

Jeżeli coś pod profesjonalną stronę to polecam tak jak ktoś tu chyba już wspomniał kei.pl bardzo stabilny hosting, dobre parametry no i świetny support

zgadzam się z tym co napisał suwo, gr3ddy pisze do rzeczy, testuję aktualnie konto na iswift.eu i też mnie zdziwił brak jakichkolwiek danych, niektórzy przywiązują do tych spraw większą niż inni rolę i argument typu "iswift.eu jest cool a ty nie pitol" jest nie na miejscu.

Opinie użytkowników i renoma na forum są bardzo ważne ale gdyby (odpukać) coś się działo do obrony swoich interesów potrzebne są ramy prawne, których w tym wypadku brakuje.

gr3ddy,

1. UOKiK ma gdzieś takie pierdoły. Jeśli nie wierzysz, sprawdź sam. Ja już mam to za sobą (zarówno od strony, gdy ja zgłaszałem nieprawidłowości, jak gdy inni robili to na mnie).

2. Ciągle teoretyzujesz. Powiedz lepiej ile miałeś już podobnych spraw, że ktoś się nie wywiązał (mimo dobrego regulaminu i pełnych danych - bo o inne sytuacje Cię przecież nie posądzam) z umowy i musiałeś walczyć w sądzie. No chyba, że wg Ciebie to daje 100% bezpieczeństwo :)

3. Nie chce mi się szukać, ale jestem pewny (bo to pamiętam), że wiele hostingów, które upadły, lub zaliczyły sporą wtopę (np. skasowanie wszystkich danych bez backupu lub "atak" hackera) bez rekompensaty dla klienta, to firmy, które podawały swoje pełne dane i miały dobry regulamin. Jeszcze raz, ostatni, powtórzę, że to czego Ty wymagasz, ABSOLUTNIE nie zabezpiecza przed tego typu sytuacjami. Ba, dobry o-szust zrobi to tak, że prócz pełnych danych zrobi jeszcze kilka innych rzeczy, które w oczach klienta zrobią z niego wiarygodnego człowieka. Jeszcze raz napiszę, że jeśli ktoś chce oszukać, to oszuka! Jeśli ktoś ma być niewypłacalny, to będzie niewypłacalny. Ile podobnych spraw było na allegro? Tam jest super weryfikacja, dane są sprawdzane a aukcja jest pełnoprawną umową. I co? Ile razy znalazł się człowiek chory psychicznie, który sprzedawał coś czego nie miał, ba, nie miał nawet z czego żyć? Ludzie zgłaszali się na policję, ale sprawy były umarzane. Sąd z powództwa cywilnego też G mógł zrobić. Jak było ze sprzedażą Sylwestra w Zakopanem? Były pełne dane, adres, zdjęcia, telefon... a na miejscu okazało się, że zamiast pensjonatu był plac. Myślisz, że ktoś komuś coś zrobił? O-szust zawsze znajdzie sposób na to by oszukać. I tak naprawdę tylko wejście w totalną paranoję mogłoby przed tym uchronić.

4. Jestem ciekaw, czy jak idziesz do sklepu po bułki, to spisujesz sobie kto jest właścicielem piekarni, NIP, REGON i później sprawdzasz czy dane są prawdziwe (to tak odnośnie tych paranoi)? W końcu nie ma pewności, że mąka nie została pozyskana w sposób nielegalny...

nie uważam siebie za wszechwiedzacego ani innych za idiotów

ależ skąd, tylko...

pewne rzeczy pewnie zrobia tutaj furore za jakies 2 lata

Z mojej strony EOT. Jesteś zamknięty na poglądy innych, masz prawdopodobnie zerowe pojęcie o tym co piszesz i pewnie dopiero w momencie, jak trafisz na cwaniaka lepszego od siebie zrozumiesz, że życie rządzi się swoimi prawami.

PS. Ja mam tu konto od 1901 roku, ale wtedy jeszcze nie było maili więc nie działa odzyskiwanie hasła :)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

wybacz akadiuszu, ale piszac to jako moderator to po prostu sie ośmieszasz... Nic do ciebie nie mam ale pewne stwierdzenia wskazuja na brak elementarnej wiedzy o hostingu, którą kto jak kto ale moderator tego dzialu mieć powinien.

Po pierwsze: hosting to nie bułki. Na hostingach bez porzadnych regulaminów i nie podawajacych danych firmy swiadczacej usługe to mozna spamy albo wizytowki stawiac - i nic wiecej.

Dlaczego? Bo przy kazdej stronie dla ludzi, posiadajacej mozliwosc rejestracji (i nie tylko) stajesz sie operatorem danych osobowych (zwykly e-mail wystarcza - jest chroniony przez prawo tak samo jak np: numer karty kredytowej czy haslo do banku). Z tego wynika szereg obowiazków nałożonych ustawa. W przypadku jakiegokolwiek wycieku, grozi ci odpowiedzialność karna. Przypadek kiedy jest to ewidentnie z twojej winy pomińmy, ale co w przypadku winy hostingu (np: wyciekla cala baza bez wlamania na twoje konto)? Otóż i tak zarzuty prokuratorskie GWARANTOWANE - za nienależyta ochronę, zaniedbanie, etc. I to nie sa sprawy wziete z kosmosu bo takie postepowania sie w polsce toczą (i nie tylko w sprawach wilekich jak filmweb czyc wykop). Gdy zawarłeś umowę z firma hostingowa podajaca swoje dane, masz porzany regulamin/umowie masz sie jak bronić. Jeśli tak podstawowych rzeczy nie ma - twoja wina jest ewidentna. Ja już miałem 2 "dziwne" sprawy sadowe (jedna przegralem, jedna jest w toku) ,dosłownie o takie pierdoły iż nawet prokurator mówił iż chciałby to umorzyć ale niestety nie może, gdyż prawo jest jednoznaczne - i nie ma podziału jeden e-mail czy 10 tyś. haseł do banku. Jak się trafi upierdliwy gość uwarzajacy sie za poszkodowaanego i majacy ku temu podstawy to nie ma przebacz - sprawa skończy się w sadzie.

Porzadne firmy hostingowe doskonale sobie zdaja z tego sprawe i np hostersi oferuja usluge hostingu danych osobowych. Dla wszystkich którym sie wydaje iż zwykle hostingi sa ok - otóż nie sa. Gdyż nawet fizycznie dostęp do serwera powinien byc zabezpieczony!

Z kolei dla użytkownika nie bedacego operatorem danych osobowych, czyli nie umożliwiajacego rejestracji na swoich stronach, pozostawienia danych kontaktowych itp (licza sie również wiadomości e-mail na naszych hostach!). Pomijajac oczywista sprawe iz podajemy swoje dane osobowe/firmowe nie wiadomo komu, gdy brak danych hostingu to regulamin nie jest potrzebny tylko do w przypadku znikniecia hostingu. W zwyklych prozaicznych przypadkach gdy hosting zalicza pade co pare dni na co chciałbys sie powoływac w kontaktach z BOK? Gdy nie ma zadnych gwarancji uptime, podkreslam zadnych i w "regulaminie" sa zapisy iz za wadliwe dzialanie firma nie odpowiada?...

A ja sam tylko w ubiegłym miesiacu dwukrotnie stracilem hosting i pieniadze: magmahost (zwyczajni [ nierzetelni partnerzy ]) oraz rack0 (chyba upadli). W sierpniu raz (bissly). I po sadach za tym nie biegam.

Niestety posiadajac kilkadziesiat hostingów cięzko takich sytuacji uniknać.

Co do odzyskania hasła - gdybyś przeczytał mój post to zrozumiałbyś iż odzyskanie hasła jest niemożliwe: nie pamietam sdresu e-mail jaki był tam podany. Po próbie odzyskania hasła nic mi nie przychodzi na skrzynki pocztowe których używam, możliwe iż zarejestrowałem się na jakis alias bo czesto tak robie badz na w domenie której juz nie posiadam (a przez ten czas przewineły się ich setki - tylko w ubieglym miesiacu "spadło" mi ok. 20, jutro 'spadnie" mi 9). Nie mam możliwości udowodnienia iż to konto jest moje poza tym iż mam podobne loginy z tego okresu na innych forach (do których do dziś mam dostęp).

Moge ci pogratulowac slicznego 5-letniego konta z blisko 3 tyś. postów lecz jak widać po twoich postach nic za tym nie idzie. Gdybyś napisał to samo z nowego konta nikt by w ogole nie zwracal na ciebie uwagi... Ja nie mam kompleksów z pisaniem z nowego konta a na odzyskaniu starego w ogóle mi nie zależy - nowe ma te same funkcje i możliwości :)

Odnośnie tego iż niektóre rzeczy pojawia sie tutaj za lat kilka - to niestety sprawa pewna. Przykłady: Scrapebox, Xrummer, SEnuke, LFE... Jeśli chodzi aktualność to to forum jest kilka lat do tylu, zarówno za zachodem jak i wschodem - smutna prawda.

Ludzie którzy byli tutaj na poczatku, że to tak ujmę - pierwsza fala polskich pozycjonerów, teraz maja swoje top serpy i nie znajdziesz ich tutaj dzielacych sie wiedza... A to forum budzi u nich śmiech i jest obiektem kpin (pewnie slyszałeś o czyms takim jak "piozycjonerzy"?). Wiem co mówię bo znam dobrze prywatnie 1 taka osobe, pamietam takze troche historii z tej branży, seokebab i inne.

I twardo stoje przy swoim: każdemu będę odradzał hostingu za którym nie wiadomo kto stoi i nie mającego porządnego regulaminu i gwarancji.

Jeśli sa hostingi które potrafia porzadnie podejśc do sprawy i cieszace sie dobra opinia nawet wśród tych tanich jak np: unixstorm czy glowanet to nie widze ani jednego argumentu za hostingami typu iswift.

Odnośnie prostego i efektywnego pozycjonowania.

Zrób sobie listę 100-200 przyzwoitych katalogów (mogą to być np. katalogi oparte o skrypt seokatalog, przykładowe listy oraz adresy katalogów znajdziesz w odpowiednim dziale na tym forum lub w spisie katalogów).

Przygotuj kilka zgrabnych (minimum 5, ale im więcej, tym lepiej) opisów swojej strony. Każdy opis niech będzie inny i ma od 400 do 800. Zacznij dodawać stronę do katalogów. Jako tytuł strony (tytuł w katalogach będzie linkiem) podawaj frazę, którą chcesz pozycjonować, np. Korepetycje z angielskiego Warszawa.

Żeby nie było monotonnie, tytuł od czasu do czasu różnicuj i podawaj go w innych formach, np. Skuteczne korepetycje - angielski, Efektywne korepetycje z angielskiego w Warszawa, Korepetycje, j. angielskie - Warszawa.

Po dodaniu strony do katalogów, efekty powinny być widoczne. Jeśli ich nie ma, znaczy, że albo robisz coś źle, albo fraza jest konkurencyjna i to nie wystarcza. W obydwu przypadkach (jeśli chcesz mieć wyniki), zleć pozycjonowanie osobie, która zajmuje się tym na co dzień.

była...

Z początku chciałam założyć sobie stronkę na tym iswift.pl , ale nie spodobało mi się, że chcą mój pesel (po co im mój nr PESEL?).

PESEL jest wymagany przy rejestracji domen. Prosimy o podanie go podczas pierwszej rejestracji tak aby użytkownicy, którzy chcą ewentualnie zakupić domeny nie musieli jeszcze raz wypełniać formularza.

iSwift.eu - Hosting z miesięcznym testem konta

Ze swojej strony dodam, że wiele ludzi nie chce podawać PESEL-u, boją się chyba i choć przy rejestracji wyraźnie jest napisane, że PESEL jest wymagany przy rejestracji domen, mimo to potem z pretensjami- czemu moja domena nie jest zarejestrowana? oszustwo?! To nie jest wymysł firm hostingowych, a rejestratorów domen, jakby chciał ktoś wiedzieć, a nie wie...

Nazwa.pl wymaga PESEL, Az.pl wymaga PESEL nie rozumiem czemu inni muszą tego nie robić?Wpadacie w jakaś paranoja z tymi danymi.Na allegro wystarczę coś sprzedać lub kupić a wchodzisz w posiadanie danych włącznie z dokładnym adresem zamieszkania.Odwiedzacie hotele dajecie dowody z wszystkimi danymi w nawet najwięcej zapyziałym pensjonacie maja wasze PESELE.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności