Skocz do zawartości

Konwersja na cel

sawic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam stronę z płatnym dostępem. Chciałbym zobaczyć z których referali następuje najwięcej rejestracji.

Problem polega na tym, że prawie wszystko odbywa się na jednej podstronie.

Czyli jest strona /login.html. Jak się wejdzie na nią niezalogowanym to jest formularz do logowania. Jak się wejdzie zalogowanym to jest formularz do dokonania opłaty. A jak się dokona opłatę (sprawdzane poprzez $_POST) to wyświetlają się podziękowania.

No i właśnie nie wiem jak mogę utworzyć śledzenie takiej ścieżki użytkownika.

Czyli:

wejście na stronę -> przejście na jakąś podstronę/lub rejestracja -> będąc zalogowanym przejście na stronę /login.html -> ponowne przejście na stronę /login.html (już po opłacie)

Tego przejścia login.html -> login.html zmienić nie mogę, ale mógłbym dodać jakieś dane do $_GET gdyby zaszła taka potrzeba.

Jest w ogóle możliwe śledzenie czegoś takiego ?

Pozdrawiam

Jest możliwe. Musisz tylko zmodyfikować kod GA tak aby adresu bieżacej strony był wysyłany URL sztuczny (np. "login2.html"). Ewentualnie jeśli po .html będziesz miał jakieś parametry, to też to GA rozróżnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności