Skocz do zawartości

Jaki program do cyklicznego odświeżania profili na forach

Robbieriviera

Rekomendowane odpowiedzi

Stworzyłem skrypt, o którym była tutaj mowa. Musiałem zrobić sporo aktualizacji w starym kodzie i dorobić trochę nowego. Planuję jutrzejszy dzień przeznaczyć na testy. Mam dość ambitne plany dalszego rozwoju tego skryptu - widzę, że o niektórych moich pomysłach nikt tutaj nie wspominał. Napiszę o nich więcej w następnych dniach.

Na chwilę obecną skrypt dobrze radzi sobie z forami typów:

• smf
  • ipb
  • phpbb2
  • phpbb3
  • mybb
  • vbulletin

Jeżeli użytkownik nie poda typu forum (lepiej żeby podawał) to skrypt 'stara się' ustalić z jakim typem forum mamy do czynienia. (Ta partia kodu będzie wymagała jeszcze wielu testów i zapewne poprawek).

Funkcjonalność na chwile obecną:

• logowanie rotacyjne (po jednym użytkowniku na uruchomienie)
  • logowanie dla wszystkich użytkowników
  • logowanie dla wszystkich użytkowników w losowej kolejności
  • logowanie tylko wybranym użytkownikiem (pozwala na logowanie np. na PiO co 10 minut, niezależnie od innych uruchomień). Zrobiłem to z myślą o forach, na których lista "ostatnio zalogowani" jest krótka i ruch na forum jest bardzo duży (przez co link do profilu szybko znika)(*)
  • logowanie niezdefiniowanym wcześniej użytkownikiem (można zalogować się podając dane do uruchomienia w linii poleceń)(*)
  • użyj proxy rotacyjnie (jeżeli mamy listę serwerów proxy to będzie ich używał rotacyjnie)
  • użyj tylko wybranego proxy (użyje konkretnego proxy z listy)(*)
  • użyj tylko proxy niezdefiniowanego wcześniej (użyje proxy, które niekoniecznie znajduje się na liście)(*)

Pozycje oznaczone (*) są warte dodatkowego wyjaśnienia. Otóż, odpowiednio nimi manipulując możemy zrobić tak, aby na danym forum, danym użytkownikiem, skrypt używał zawsze tego samego IP. Jest to szczególnie przydatne, gdy mamy kilka kont na danym forum. Dzięki temu administratorom trudniej będzie zauważyć nasze rotacyjne logowanie. (Dla tych, którzy nie do końca rozumieją: Przy logowaniu się na forum nasze IP jest zapisywane i wiązane z loginem. Po dłuższym czasie używania tego skryptu i przy rotowaniu IP z listy proxy, lub nawet bez rotowania, WSZYSTKIE konta będą miały ten sam adres IP co może się wydać podejrzane).

Skrypt może być używany jako zwykły program (bez limitów czasu - php -f skrypt.php), ale równie dobrze jako proces potomny serwera WWW (wtedy przy rotacyjnym logowaniu wystarczy ustalić limit użytkowników na 1-2, tak, żeby skrypt zdążył się wykonać przed zabiciem procesu przez serwer).

Jutro planuję udostępnić Wam skrypt z prostym formularzem do wprowadzania danych, właśnie w formie WWW. Posłuży nam to do testów skuteczności. Jednokrotne uruchomienie skryptu umożliwi test logowania do jednego forum (wszystkie dane podane przez użytkownika). Dodatkowo, do ściągnięcia będzie prosty tester, który określi czy Wasze środowisko spełnia wymagania skryptu (nie są one jakieś wygórowane i nie powinno z tym być problemów).

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

throw.pl - bardzo fajnie to wyglada ;) Chetnie potestuje. Najbardziej ciekawi mnie jaka to bedzie mialo wydajnosc - jak szybko sie bedzie logowac na profile i czy przy duzej ilosci for nie 'zakorkuje' to skryptu ;)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Możliwe, że czegoś jeszcze nie przewidziałem. Na razie przy kilkudziesięciu śmiga dobrze ;) zostawię go na noc (sam już padam:)) i zobaczymy. Jutro wieczorem napiszę coś jeszcze ;)

Czekamy z niecierpliwością:P

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Oj, późno wróciłem i zabieram się do pracy. Nocne testy przebiegły pomyślnie. Posprawdzam jeszcze skrypt dokładnie i napiszę o rezultatach :)

Brawo ;)

Chętnie nabędę drogą kupna działającą wersję !

P.

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności