Skocz do zawartości

Prosty rotator reklam

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie udostępniłem kod php prostego rotatora reklam - może się komuś przyda. Prosty rotator reklam

Rotator jest prosty ale umożliwia wyświetlanie właściwie nieograniczonej liczby reklam i to z różną częstotliwością. Bardziej dochodowe możemy sobie wyświetlać częściej, te które przynoszą nam mniej pieniązków - rzadziej. Gdyby były jakieś pytania na temat działania - śmiało - chętnie odpowiem, tu albo na blogu.

A tak przy okazji, nie zna ktoś jakieś dobrej wtyczki do WordPressa wyświetlającej dowolny kod (chętnie z numerami linii). Bo ta moja, jak pewnie widać, jest słaba, coś jej się chrzani i wyświetla mało czytelnie

To jest fajne:

https://alexgorbatchev.com/SyntaxHighlighter/

Do takiego wyświetlania bannerów lepiej użyć ważony generator liczb losowych. Najprostsza możliwa implementacja to przypisujesz każdemu bannerowi prawdopodobieństwo 1-10, potem powtarzasz numer tego bannera X razy w ciągu i losujesz element ciągu, np.

1,1,1,1,2,3,3,3,3,3,4,4,5,5,5,5,5,5,5 => rand(0,18)

@slawek22, dzięki za Gorbatcheva - już zainstalowany, choć nie obyło się bez kłopotów.

Co do rotator'a, to mój sposób wydaje mi się lepszy przy ręcznym sterowaniu częstotliwością, bo nie musisz sobie zawracać głowy każdą reklamą z osobna. Twój na pewno sprawdzi się nieźle przy automatycznym doborze częstotliwości ale do tego potrzebne by było ściąganie CTR, CPM, a z tym już nie chciało mi się walczyć. Mi, przynajmniej jak na razie, sprawdza się w zupełności mój rotator :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności