Skocz do zawartości

msnbot oszalał? - bunt roBotów?

weecioo

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj msnbot dobija się do mnie z 65.54.188.98 tak ze nic w logach na bieżąco sprawdzić nie mogę normalnie. Nie zdażyło mi się coś takiego przez rok, a wcześniej nie monitorowałem... ktoś się z czymś takim spotkał, coś może znaczyć czy wogóle się tym nie przejmować i grepować logi? ;)

Od wczoraj msnbot dobija się do mnie z 65.54.188.98 tak ze nic w logach na bieżąco sprawdzić nie mogę normalnie. Nie zdażyło mi się coś takiego przez rok, a wcześniej nie monitorowałem... ktoś się z czymś takim spotkał, coś może znaczyć czy wogóle się tym nie przejmować i grepować logi? ;)

mialem to samo i zablokowalem w .htacces po co bez potrzeby nabijac transfer, szedl jak wget ;-)

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

zgadza sie, msnbot szaleje, ale juz od dawna.

Na jednym moim serwisie roboty we wrzesniu przedstawiaja sie nastepujaco:

MSNBot                              15538         267.52 MB    09Sep 2004 - 05:37

Jeeves                             7573       132.04 MB     02 Sep 2004 - 09:24

Googlebot (Google)                 2314        50.32 MB     09 Sep 2004 - 04:17

Inktomi Slurp                         542        11.30 MB    09 Sep 2004 - 04:19

msnbot jest ewidentnie najaktywniejszy....

Ciekawa metoda na wypozycjonowanie strony

no wlasnie zapomnialem o tym napisac :oops:

msnbot jest botem indeksujacym do przyszlej wyszukiwarki firmy Microsoft.

Jakiekolwiek moze sie miec upodobania co do tej firmy, to nalezy zalozyc ze bedzie to bardzo wazna wyszukiwarka stanowiaca wielka konkuirencje dla google i yahoo, wiec raczej bym nie blokowal ich bota. ;)

msnbot jest botem indeksujacym do przyszlej wyszukiwarki firmy Microsoft. 

Jakiekolwiek moze sie miec upodobania co do tej firmy, to nalezy zalozyc ze bedzie to bardzo wazna wyszukiwarka stanowiaca wielka konkuirencje dla google i yahoo, wiec raczej bym nie blokowal ich bota.

Calkowicie sie zgadzam, moim zdaniem zablokowanie tego to jest blad.

Ostatnio Microsoft osiaga coraz lepsze efekty w swych dzialaniach, zapowiada iz nowa wyszukiwarka bedzie lepsza od google, mozliwe ze tak bedzie a jesli nie to MS ma wiele srodkow i mozliwosci do wypromowania jej.

Pozdrawiam

Jurdziol

z tego co wiem, to wyszuiwarka MS bedzie zintegrowana z explorerem w nastepnej wersji windows'a longhorn, ktora ma wyjsc w 2006r, wiec napewno wiele osob korzystajacych z windows'a bedzie z tego korzystalo.

Zawsze lepiej jest znalezc sie w wynikach wczesniej niz pozniej....

z tego co wiem, to wyszuiwarka MS bedzie zintegrowana z explorerem w nastepnej wersji windows'a longhorn

ja z kolei gdzieś wyczytałem że ma być zintegrowana po prostu z następnym Explorerem (tym co ma mieć tabbed browsing ;) ), w podobny sposob jak googlebar, tak więc skoro Longhorny się odwlekają to MSN może nastać nawet wcześniej...

• 1 rok później...
  • 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności