Skocz do zawartości

[*] dopalacze.com

marcus1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak ktoś ma rozum to niech z niego korzysta, nikt nikomu nie każe kupować tego gówna...

Co do właściciela chłopak młody, zaradny ogarnął sobie dochodowy biznes i już mu się podcięło skrzydła... oto cała Polska RP...

Wszystko w tym kraju jest utrudnione, a jeżeli nie jest to będzie...

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

Kolejny przykład, że Polska jest dziwnym krajem..

W sumie na wszystko można spojrzeć z dwóch stron.. Politycy szukają afery

przed wyborami samorządowymi... Wojna jest przez media.. To one wszystko nagłośniły

pierwsze... Wiadomo, że dopalacze są złe.. ale korzystamy z nich na własne życzenie...

Nikt nie każe nam ich spożywać..

Żal mi tylko tego bossa od dopalaczy w Polsce... Czytalem dzisiaj o nim w 'metrze'.

Gość zupełnie legalnie rozkręcił interes i nie łamał prawa w żadnym punkcie... A po prostu

stał się ofiarą pierd*lonej kampanii politycznej..

pierwsze... Wiadomo, że dopalacze są złe.. ale korzystamy z nich na własne życzenie...

Nikt nie każe nam ich spożywać..

Widać, że nie masz dziecka takiego w wieku 10-15 lat. Ciekawe czy byś go tak chciał za rączkę trzymać całą dobę. Myślę, że są ciekawsze lub ważniejsze rzeczy do zrobienia w tym czasie.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Arkadiusz, rozumiem Cię... Ale jak na przykład rozwiązują problem papierosów? Walnęli wysokie akcyzy..

Tak samo z alkoholem... Limity wieku do spożycia... A przypominam... Dopalacze sprzedawane są w celach kolekcjonerskich...

A masowo zaczęto je kupować po tym jak afery wyszły z tym... Ja na przykład nie słyszałem wcześniej o dopalaczach.. Dopiero

w telewizji pokazali...

Proszę Cię, ile trzeba spalić fajek lub wypić piwa, żeby się zatruć pod groźbą śmierci? Gadałem z kolesiem, który zażywał "dla fazy" już praktycznie wszystkie możliwe narkotyki i jakiś tam dopalacz. Nie był w stanie porównać go do żadnego innego prochu - po prostu miał pełen odlot ("jeszcze nigdy nie widział tak zielonej trawy w parku"). I to wszystko w sklepie za rogiem, bez żadnego problemu do nabycia, także przez dzieciaka (bo papierosy i alkohol są tylko dla dorosłych).

Ja jestem za legalizacją marysi, która z tych wszystkich "fazogennych" środków jest najbardziej bezpieczna i najmniej uzależniająca. Na dodatek gdyby całą produkcją i dystrybucją zajęło się państwo, to zniknęłyby wszystkie dopalacze, mafie narkotykowe oraz ryzyko, że będą to sprzedawać nieletnim. O tak oczywistych sprawach jak zatrudnienie/podatki nie wspominam.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Ciekawe czy byś go tak chciał za rączkę trzymać całą dobę.

Tak jest!

Najlepiej dzieci od razu oddawać na wychowanie państwa, bo do wuja, rodzice nie są od ukierunkowania dziecka. No i muszą zapingalać w pracy, żeby utrzymać te rzesze urzędasów, zasiłkowców, meneli na zasiłkach... organizacje pozarządowe, organizacje gejowskie, finansować kościoły, itp, itp. - a wtedy nikt nie będzie miał czasu dziecka za rękę trzymać.

Najlepiej dzieci od razu oddawać na wychowanie państwa, bo do wuja, rodzice nie są od ukierunkowania dziecka. No i muszą zapingalać w pracy, żeby utrzymać te rzesze urzędasów, zasiłkowców, meneli na zasiłkach... organizacje pozarządowe, organizacje gejowskie, finansować kościoły, itp, itp. - a wtedy nikt nie będzie miał czasu dziecka za rękę trzymać.

Pewnie, bo trzeba dziecko jak psa - za łańcuch i pod budę. Brawo :)

A fakt, jeśli chodzi o marihuanę to potwierdzam.. Samą marihuaną po prostu nie idzie się zaćpać na śmierć:)

Może to byłoby rozwiązanie... Ale oczywiście wokół marihuany krąży stereotyp... A polski rząd jest za mało liberalny...

Dlatego popieram większość teorii pana JKM, w tym tę o marihuanie;)

Facet ma kasę, ale szef Optimusa miał jeszcze więcej, a Prawo było po jego stronie... i udupili?

To i tu udupią (zrobią pokazówkę), z tym że w tym przypadku będzie to krok w słusznej wierze. Obawiam się jednak, że takie naginanie prawa (zamykanie w sumie legalnie działających biznesów) może obrócić się przeciwko Polsce i my wszyscy za to zapłacimy.

Tak jak koledzy, mam syna w wieku tzw. targetu tych "firm", i jedną ręką przyklaskuje rządowi, a drugą jestem przeciwko, bo tak naprawdę jest to zwykła pokazówka, która ma na celu pokazania, że rząd trzyma rękę na pulsie i reaguje na problemy społeczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności