Skocz do zawartości

[Znaleziono] Hosting za 12zł/rok + .info gratis

gr3ddy

Rekomendowane odpowiedzi

@ NetBusters Group - nie prowokuj mnie proszę do napisania co sądze o ofercie tej firmy... ;p W tej cenie dużo lepszym wyborem wydaje się być np: unixstorm czy jupe (ale to host w .de)

promocja której dotyczy ten temat dotyczyła hostingu za 120zł rocznie który przez chwilę można było kupić 90% taniej + dodatkowo domena na rok gratis, a parametrami wręcz miażdży ten który ty podałeś (nie wspominając iż nawet ten plan jest za mały nawet na 1 porządny spam :rolleyes: )

gr3ddy,

coś mi się wydaje że słabo się orientujesz w temacie, skoro uważasz że oferta jest tym lepsza im ma więcej transferu,

idąc tym tokiem rozumowania to np. takie google powinno kupić konto jakieś tanie z nielimitowanym transferem i wszystko co mają na to konto wrzucić, heh

a skoro już wrzucasz promocyjne ceny to nie trzeba po świecie szukać tańszych ofert, wystarczy zajrzeć na rodzime firmy, np. home, nazwa,

za 1 zł. kupisz konto - zawsze to dodatkowy adres IP, tylko zwróć uwagę że jak ktoś ma kilkaset stron to raczej średnio mu się chce co pół roku czy co rok

pakować zabawki.

zapomniałem jeszcze wspomnieć o promocji w 1&1 i ovh

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

@ slawus - przypisujesz mi coś czego nie napisałem. absolutnie nie uważam iż konto jest tym lepsze im więcej ma transferu itp, zresztą sprawdź w innych topikach gdzie np: polecałem prosto czy kei zamiast hostit (o dużo lepszych "wirtualnych" parametrach).

Niestety - szybki-serer.pl to dla mnie żadna firma, to raz, a zaproponowane konto jest po prostu za małe i nie pozwoli na wiele rzeczy które na tym promocyjnym postawić można - to dwa. Dla mnie to jak porównanie np pandy do hilux'a - całkiem różne możliwości i przeznaczenie.

Twoje prawo bronić swojej "firmy" - ja z jej oferty pewnie nie skorzystam i nie polecam nikomu (regulamin hostingu z nielegalnymi zapisami, o ile w ogóle nim jest, brak danych usługodawcy na stronie, brak jakichkolwiek gwarancji ze strony firmy(?), etc - jednym słowem na spamy i wizytówki, jeśli ktoś lubi podawać swoje dane nie wiadomo komu - w dodatku ze zgodą na przetwarzanie w celach marketingowych...). Są firmy jak np wymienione w moim poprzednim poście które podchodzą do sprawy poważniej. A w moim mniemaniu pewne rzeczy świadczą o podejściu firmy/właściciela do swojej działalności. Jeśli firma ma porządny regulamin, nie ukrywa swoich danych, daje gwarancje uptime/SLA to mogę przypuszczać do samego hostingu ma takie samo podejście i na pewno nie wybiorę/polecę zamiast niej takiej gdzie tego wszystkiego brak. Byle jakość na samym starcie nie zachęca

Jeśli możesz to podaj mi proszę te linki do hostingów w tej cenie na rok, chętnie skorzystam jeśli są to firmy gdzie jeszcze nie mam kont.

P.S. z ofert OVH i 1and1 oczywiście też skorzystałem, lecz po pierwsze: sa one powszechnie znane, po drugie: ich parametry na wiele sie nie zdadzą - można mieć przecież tylko 1 domenę.

gr3ddy,

jak sam przyznajesz nie znasz parametrów - poza powierzchnią i transferem -a uważasz że są zbyt małe,

chyba że w Twoim przypadku sama powierzchnia i transfer odgrywają zasadniczą rolę, to rozumiem

strona wygląda jak wygląda, nie będę ściemniał że dobrze, wrzucona "na chwilę" przeżyła ponad 3 lata, najwyższy czas ją zmienić, wiem o tym,

ale nie ukrywam danych firmy, link jest w lewym dolnym rogu:

https://szybki-serwer.pl/?page=2

zresztą, nie tylko na tej stronie.

wolny kraj, (ponoć) wolny rynek, każdy ma prawo do swojego zdania i do wydawania pieniędzy tam gdzie chce :rolleyes:

PS linków raczej nie podam, sorry ale nie mam czasu przeglądać gdzie ktoś zrobił jakąś promocję, musisz sam się pomęczyć

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

slawus,

co ty znów chcesz mi wmówić? gdzie ja napisałem iż nie znam parametrów tego hostingu? i ponawiam pytanie - gdzie ja napisałem iż oferta jest tym lepsza im więcej transferu?

Przekręcasz moje wypowiedzi i przypisujesz mi coś czego nie powiedziałem, w dodatku jeszcze twierdząc iż z tym co mi przypisujesz według ciebie coś jest nie tak i ja mam się z tego tłumaczyć? Po prostu paranoja

Po raz n-ty: podane konto hostingowe jako alternatywa dla tej promocji jest za małe. 300MB miejsca i 1 GB transferu to w dzisiejszych czasach wystarcza co najwyżej na wizytówki i chyba na nic więcej. I co z tego iż można podpiąć nieograniczoną ilość domen i subdomen jak się z nich nie skorzysta? w co zreszta tez srednio wierzę - jak podepnę 1k domen i dla każdej utworzę 100 subdomen to rozumiem iz wszystko bedzie ok?

Wracając do polskich promocji - nie kupisz nigdzie hostingu na takich warunkach jak te w tej promocji w żadnej z polskich firm, jeśli jeszcze piszesz iż można je bez problemu kupić za złotówke to proszę podaj choć 1 link do takiej promocji? Przecież według ciebie "wystarczy zajrzeć na rodzime firmy, np. home, nazwa". Bo inaczej stwierdzam iż piszesz BZDURY. Aż tak cię bolą promocje konkurencji z USA? To promo to była na prawdę dobra okazja, a ty starasz się to zdyskredytować.

Co do twojego hostingu - ani słowem nie wspomniałem o grafice strony, dla ciebie to tak istotna sprawa? Co do danych firmy to zwracam honor - faktycznie jakieś są, ja ich wcześniej nie znalazłem. Pytanie: dlaczego niepełne i ukrywasz swoje imię i nazwisko? Przecież od klientów wymagasz pełnych i prawdziwych danych. Hipokryzja, czy może masz coś do ukrycia?... Ale to co mi się w twoim hostingu najbardziej nie podoba to:

- brak jakichkolwiek gwarancji - nie gwarantujesz uptime na poziomie nawet 10%... Z moich wieloletnich doświadczeń z hostingiem wynika iż jeśli firma jest w stanie zagwarantować porządny - ponad 99,5% to zazwyczaj się tym chwali. Można wnioskować iż ty nie masz czym?

- absolutnie jednostronny "regulamin", obowiązki użytkownika i prawa hostingu... A gdzie obowiązki hostingu i prawa klienta?...

- nieprawne zapisy w regulaminie typu "Reklamacje wynikające z nieznajomości niniejszego regulaminu będą rozpatrywane negatywnie.". Czy to ja mam cię uświadamiać iż w tym kraju żaden regulamin i jego zapis nie stoi ponad prawem? Klient nie musi znac regulaminu na pamięć a reklamacja jeśli jest zasadna musi być uznana. Inna sprawa iż u was nie ma praktycznie co reklamować - serwer padł na tydzień? i co z tego, przecież nie gwarantujecie żadnego uptime wiec to nie może być przyczyną reklamacji... :rolleyes:

- zapis w regulaminie w stylu "4. Wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez EDART w celach marketingowych(...)". W tym momencie to ja już absolutnie dziękuję. Niby to dlaczego wykupując normalnie usługę mam sie zgadzać na takie zapisy? Nie w promocji czy wręcz za dostając za darmo?

- "EDART zastrzega sobie prawo do natychmiastowego usunięcia usługi gdy:

(...) - użytkownik na koncie posiada materiały łamiące prawo polskie, obraźliwe, poniżające i sprzeczne z netykietą internauty." Fajne. Możesz mi podać listę tycz rzeczy sprzecznych z "netykietą internauty" czy jest ona uznaniowa?... I nawet nie wiesz iż nie wolno ci usunąć konta którego "użytkownik na koncie posiada materiały łamiące prawo polskie" bo zniszczył byś dowody przestępstwa - możesz je tylko zablokować i masz obowiązek powiadomić policję/prokuraturę.

"(...) - użytkownik uruchamia skrypty, programy obciążające serwer" - znasz jakiś skrypt nie obciążający serwera?... :soczek: generalnie już ten zapis daje ci prawo do usunięcia konta z powodu każdego skryptu, nie ważne jakie by obciążenie generował

Ogólnie wniosek: regulamin jest dla was a klient - zło konieczne. Dużo, dużo rzeczy masz do poprawy...

Aby nie było iż ze wszystkim jestem na nie coś pozytywnego - Olkusz to fajne miasto :-)

Na prawdę nawet za te pieniądze idzie znaleźć oferty bez takich "kwiatków", z gwarancją uptime itp.

wspanialy przyklad wartosciowej tresci tworzonej przez uzytkownikow.

Chcial bym miec tak na swoim zapleczu ;)

• 2 tygodnie później...

Wczoraj ich domena mi tez nie działała, ale strony u nich hostowane śmigały.

Przy okazji pytanko.

Jak instaluje wordpresa przez Fantastico to tworzy mi bazy danych z kodowaniem szwedzkim :/ przez to wysypują się pl znaki. Musze wtedy ręcznie w phpmyadminie zmieniać.

Wie ktoś jak ustawić aby zawsze tworzyło mi bazy w UTFie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności