Skocz do zawartości

Podwójne pozycjonowanie 1 serwisu (?)

Elvis_2222

Rekomendowane odpowiedzi

Po tych wypowiedziach chyba już nikt nie ma wątpliwości że najważniejsza w pozycjonowaniu jest strategia i współpraca, nad pozycjonowaniem 1 strony może nawet pracować kilkadziesiąt osób, ale tylko jedna może optymalizować stronę, reszta może tworzyć zaplecza i linkować.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Dużo zależy od tego jak trudne masz frazy do pozycjonowania. Jak w miarę łatwe, to przejście od jednego do drugiego pozycjonera może być w miarę gładkie. Gorzej z trudnymi. Bo co by nie mówić ten I i tak zorientuje się, że ktoś drugi pozycjonuje i zrobi "kuku" ze swoim zapleczem. Wg mnie lepiej zmobilizować tego I, ewentualnie powiedzieć, że jeżeli się nie poprawi to się rozstaniecie.

Tkanina juta zastępuje nieekologiczne tworzywa sztuczne w ogrodnictwie i dekoracji wnętrz, | natomiast na zewnątrz tuja szmaragd jest piękną ozdobą

Nie chcemy kończyć nagle współpracy, ponieważ jak sami mówicie, może się to zakónczyć odcięciem zaplecza itp. Chciałbym się z nim rozstać pokojowo, ale uniknąć czasu oczekiwania na efekty nowej osoby.

W tej chwili z powodu straty pozycji tracimy codziennie.Jesteśmy serisem B2B.

Zawsze możesz powiedzieć drugiemu pozycjonerowi by robił już zaplecza ale na razie nie linkował twojej strony, jeśli będziecie dalej spadać rezygnujesz prace z jednym pozycjonerem a drugiemu mówisz by zaczął już swoją prace na 100% tzn. zaczął optymalizować i linkować twoją stronę. Musisz jednak pamiętać że stworzenie zaplecz (i linkowanie ich) z których i tak póki co nie będziesz korzystał i tak będzie kosztować i trochę potrwa.

Przemyśl to który pozycjoner ma więcej doświadczenia (ile czasu/swojej siły poświęci na pozycjonowanie twojej strony) i któremu ile płacisz - skalkuluj sobie to i przemyśl który będzie lepszy.

Według mnie nie będzie to żaden problem jeśli z jednych zaplecz stracisz linki a na drugich pozyskasz(pod warunkiem że będą na podobnym poziome), ale niech się wypowie ekspert na ten temat ja jestem jak narazie laikiem w tym temacie...

Mam pytanie. Posadamy zewnętrznego SEOwca, który dotychczas był dobry w tym co robił ale ostatnio sytuacja się pogorszyła. Byc może z przyczyn tez niezależnych ale po częśći na pewno z powodu pewnych zniedbań.

Co się może stać gdy 2 osoby będą zajmować się pozycjonowaniem tych samych fraz ? Druga osoba będzie wiedzieć o pierwszej ale pierwsza o drugiej nie. To by był ewentualnie taki okres przejściowy pomiędzy tymi dwoma

Z tego co czytam to nie jest tak ze czlowiek wzial pieniadze kompletnie nic przy tym nie robiac.

Wiec moze lepiej porozmawiac i wyjasniajac problemy dac mu szanse na poprawienie poziomu obecnego serwisu zamiast kopac dolki za plecami?

Skad ta pewnosc ze nowa firma moze wiecej/lepiej?

Co sie moze stac? Na pewno jedna z tych osob sie moze wk**wic bo wyda sie to wczesniej czy pozniej.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Sam z kolega pozycjonowalem strone www.i-slubny.pl na kilka slow i przez okres kiedy razem pozycjonowalismy i bawilismy sie w optymalizacje strona pozostawala miedzy 200 - 300 miejscem na slowa kluczowe.

bywalo ze on zmienil cos a nastepnego dnia ja zmienilem itp az do chwili kiedy zakonczylismy wspolprace i ... magicznie po 2 miesiacach strona jest w TOP 20 na slowo "suknie"

MORAL:

albo popros zeby sie zgrali i jeden byl szefem a 2 pracownikem albo sobie beda tylko przeszkadzac

Moje sklepy online z sukniami slubnymi, wieczorowymi i sukienkami: Suknie Slubne i Suknie Wieczorowe Zobacz też: Portrety ze zdjęć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności