Skocz do zawartości

Email w telefonie - jak to działa?

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę kupić nowy telefon i zależy mi na obsłudze maila. Tu następuje moje pytanie: jak to działa? Czy muszę wykupić jakąś usługę typu Era Mail, której za bardzo nie rozumiem, czy po prostu wpisuję dane do poczty tak jak w kliencie typu Thunderbird czy Outlook i płacę po prostu za przesył danych?

U operatorów MVNO nie dostaniesz lepszej oferty niż u głównej 4. Unikaj ich.

Gdyby to była prawda, to pewnie żaden z nich nie miał by racji bytu. Oczywiście że dają lepsze oferty bo np. tak jak w przypadku mBank mobile ich główną strategią nie jest zysk. Który operator MNO pre-paid oferuje np. promocję typu 19gr. do Wszystkich + 50MB miesięcznie za darmo przy doładowaniu rzędu 5 zł na 60 dni ? Takich przykładów jest więcej, np. operator Mobilking był pierwszym operatorem z doładowaniem 10 zł przedłużającym ważność konta na 90 dni na poł. wychodzące długo przed Play.

Jeśli chodzi o ilość MB miesięcznie to przy e-mailach i stronach mobilnych 100MB miesięcznie powinno wystarczyć.

Jest jeszcze usługa typu Nokia e-mail działająca w nowych Nokiach, która umożliwia odbieranie e-maili natychmiast po ich dostarczeniu na serwer - telefon nie musi regularnie okresowo sprawdzać skrzynki itd. ale to już jest płatne i wg. mnie mało opłacalne choć dość ciekawe rozwiązanie.

Telefon + wifi to raczej tylko w domu.

Bzdura. Osobiście chodzę z telefonem wyposażonym w wifi po Polsce i Kolega zdziwiłby się, ile punktów dostępowych można znaleźć. Nie mówię przy tym o niezabezpieczonych sieciach osiedlowych i prywatnych, ale o hot-spotach. Uczelnie, rynek miasta, kawiarnie, mcdonaldy, kfc, galerie handlowe, okolice obiektów zabytkowych, centra konferencyjne, etc. Część wymaga co prawda hasła, ale jak już raz się je zdobędzie to w wielu przypadkach wystarczają na spory okres czasu, a i pełno jest też sieci dostępnych bez konieczności podawania hasła. Wystarczy się tylko rozejrzeć.

Spółki | Prawo | Sąd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności