Skocz do zawartości

Płatny dostęp do Precla

zgred

Która opcja  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Płatność w WP za:

• tylko założenie konta
      20
    • założenie konta i za każdy artykuł
      2
    • tylko za artykuł
      24

Rekomendowane odpowiedzi

W najbliższym czasie zamierzam udostępnić precla z tematyką finansową, budowlaną na zadbanej domenie z linkami, ruchem etc...

warunki proste:

- z każdego arta max 2 linki, min 1000/1500 znaków z sensem.

- wszystko na temat

- 1 link side-wide (mój)

Która opcja wam najbardziej pasuje ?O kwotach nie dysutuje - zalezne będa od wyniku ankiety.

edit: uwzględniając antyspambota (zabezpieczenie Wp przed spamerami) nalezy wcisnąc 3 :)

edit2: dla ciekawskich - ruch na domenie jest naturalny ... tak nawet do 100uu dziennie :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

hej, ale te kwoty sa bys ty jak najwiecej zarobil czy zeby odstraszyc spamerow czy jak. bo normalna odpowiedz kazdego czlowieka jest iz woli za darmo, ewentualnie jak najtaniej :rolleyes: wiec tez zalezy, jak powiesz ze chcesz np 50 za rejestracje i po 2 za artykul albo osobno 10 za artykul to dla rozni ludzie roznie wybiora.

podaj o jakich kwotach myslisz wtedy mozna wymyslic co bardziej oplacalne dla ciebie i dodajacych

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zapłaciłbym za dostęp po prostu do pisania artykułów (czyli nie płaciłbym co rusz za jeden, tylko hurtem dodawałbym ile bym chciał, oczywiście z moderowaniem).

Przydałaby się dokładniejsza specyfikacja domeny, bo za link z pr 0 czy z pr 1 20 zł nie zapłacę, co najwyżej, jakby autor zgodził się dopłacić to z chęcią bym dodał :)

Z tą dopłatą to żart taki.

Przepraszam że wtrącę zdanie do Twojego wątku Zgredzie...

To Panowie jak to w końcu jest? Za wyższy PR chętnie się zapłaci. za 1, 2 już nie? Myślałem, że większa wartość to BL prowadzące np. do takiego bloga, oczywiście BL tematycznie nawiązane do tych z artykułu, które prowadzą do naszej strony.

Zgred. Tematyka choć nie moja, to pomysł całkiem całkiem i choć pozycjonowanie jest dla mnie bardziej hobby, do tego amatorskim i cały czas coś przyswajam, to sam myślałem nad stworzeniem takiego projektu. Tzn. Mocno tematyczna sieć blogów/portali - gdzie za opłatą i w zależności od aktualnej pozycjonowanej strony, użytkownik płaciłby od dodanych artykułów.

W Twoim to blog finansowy, jednak jest pojęciem dość ogólnym i bardziej preferowane i opłacalne dla użytkowników, było by rozbicie go na kilka bardziej konkretnych. Banki, kredyty, fundusze itp, itp. Wtedy user taki zamieszczał by artykuł w tym blogu, gdzie prowadzą takie linki. Oczywiście stworzenie takiej sieci to dłuższe zadanie, gdyż trzeba ugruntować im pozycję w G.

Opracowałem ostatnio kilka wtyczek do WP, które dodają taką funkcjonalność jak tu opisana. Co prawda jeszcze muszę je dopracować, ale myślę, że tworzenie tematycznych, płatnych precli, na dobrych domenach to bardzo dobry pomysł.

Przy czym, uważam, że opłata za rejestrację to chyba zły pomysł. Dostęp do treści i tak jest bezpłatny. Natomiast, jeżeli ktoś chce dodać 1/2 wpisy to można w cenie wpisu wliczyć jakiś tam minimalny koszt rejestracyjny. Ja osobiście nie widzę uzasadnienia dla osobnej płatności, bo koszt dodania nowego rekordu do bazy (z użytkownikiem) jest znikomy.

O tym pisałem, koszt tylko za umieszczenie artykułu. Do tego jak pisałem, Musiał by być zrobiony projekt, coś na wzór katalogu stron, czyli np. kategoria Finanse - rozbita na preclowe podkategorie, linkowane zgodnie z nią. Wyszło by z tego, takie płatne publiczne zaplecze :)

edit: oczywiście podkategorie preclowe nie były by w obrębie jednej domeny, tylko każda inna, swoja.

a wyższy PR chętnie się zapłaci. za 1, 2 już nie? Myślałem, że większa wartość to BL prowadzące np. do takiego bloga, oczywiście BL tematycznie nawiązane do tych z artykułu, które prowadzą do naszej strony.

W sumie to każdy czynnik jest ważny na swój sposób, ale jednak taki 'przeciętniak' nie będzie wnikał w to, jak pagerank został zdobyty, tylko po prostu spojrzy, powie sobie 'O kurra, wpis za 1,22 na stronie z pr7!' i doda. No chyba, że ktoś ma jakąś tam wiedzę i spojrzy na historię domeny, ilość i pochodzenie BL...

wpis nie będzie tani. mam zamiar odstraszyć spamerów to fakt, ale również katalogujących syf - więc tak czy siak cena nie będzie <5 zł per artykuł to pewne.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Chyba >5 zł? :)

Pomysł jak najbardziej ok, wspominałem już w przypadku tematu o katalogach, że warto tego typu serwisy tworzyć. Pracujemy obecnie nad pewnym narzędziem do stawiania zaplecz/precli - jak będzie co pokazać to na pewno się pochwalę.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności