Skocz do zawartości

Jaki telefon?

vtvs

Rekomendowane odpowiedzi

Takich tematów już kilka było, jednak trendy i technologie stale się zmieniają, więc pozwolę sobie założyć nowy wątek. :)

Otóż chcę kupić jakiś nowy telefon, który by spełniał moje oczekiwania. Wyglądają one następująco:

1. Klawiatura QWERTY - chciałbym sobie w drodze coś popisać, np. wpisy na bloga, maile;

2. GPS - przydatna rzecz;

3. aparat fotograficzny - często używam;

4. Flash b. mile widziany - latarka w Sony Ericssonach jest po prostu super ;) ;

5. Wygodna obsługa email;

6. Dobra jakość muzyki - skoro już mam wydać kasę na porządny telefon, to wolałbym już oddzielnie nie targać odtwarzacza mp3;

7. Obsługa HSDPA;

8. Wi-Fi;

9. Wytrzymała bateria mile widziana;

10. Obsługa PDFów - zawsze można poczytać jakieś ebooki;

11. No i ofkors ogólnie dobra, wygodna nawigacja po WWW.

Jakie propozycje?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z opisu to doradziłbym Motorolę A1000, którą kiedyś daaawno miałem. Ale teraz jestem zwolennikiem telefonów funkcjonalnych, a nie zabawek ze wszystkim i niczym jednocześnie.

Widać poszukujesz niezłego kombajnu, który ma w sobie wszystko. Jeżeli wolno mi zapytać - do czego chciałbyś używać takiego telefonu, może coś wtedy doradzimy? Bo trudno mi wyobrazić sobie sytuację, kiedy mógłbyś to wszystko wykorzystać.

Nudny jak czesanie owcy, ale za to darmowy, moderowany katalog stron. Zapraszam, łaaaa...

Jeszcze nie dość znudzony? Zobacz pijawki - ależ te przemiłe zwierzątka pomagają leczyć choroby! Słit focie pijawek included!

iPhone 4 / 3GS.

Spełnia wszystkie wymagania.

Co prawda klawiatura qwerty na wyświetlaczu. Jednak pisanie bardzo wygodne, można bez problemu tworzyć "wpisy", odpisywać na maile. Wystarczy kilkanaście minut na przyzwyczajenie i możesz biegle pisać bez błędów.

PDF - świetna natywna obsługa ( notatki, zakładki, wyszukiwanie )

Mail - Intuicyjna, wygodna obsługa exchange/imap ( +push ). Obsługa wątków.

WWW - Świetnie wyglądające i czytelne strony, bez problemu z elementami javascript. Raz spróbujesz mobilnego Safari nie będziesz chciał zmienić. ( ew. Opera Mobile, ale mnie nie przekonała ).

Bateria bez problemu wytrzyma cały dzień pracy z www, mail, video. Trzeba się przyzwyczaić do ładowania podczas np. pracy przy komputerze ( via USB ).

BlackBerry fajne, ojciec ma i bardzo mi się podoba tylko pytanie, czy jest sens to kupować, jeśli nie będę korzystał z usługi BIS? Nawet nie jestem pewien czy w ogóle bez tego można maila obsługiwać. Do tego czytałem, że jeśli chodzi o GPSa, to zżera dużo transferu pobierając mapy.

iPhone też bardzo fajny ale cena dość bolesna.

Jeśli chodzi o N97 to mi się spodobała i przyjrzę się bliżej.

Co jeszcze sądzicie o Nokiach z serii E, np. E72?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności