Skocz do zawartości

Joomla i Wordspress

ezo

Rekomendowane odpowiedzi

System instalacji dodatków przebiega niemalże identycznie jak w wordpressie, też wrzucasz pliki na serwer, klikasz instaluj, koniec - bawisz się w ustawieniach.

Instalacja wtyczek w Joomla jest o wiele łatwiejsza niż w WP. Klikasz w instalator, wybierasz paczkę z dodatkiem, klikasz instaluj i już. Nie trzeba niczego wrzucać prze ftp.

Ja z Joomlą mam styczność od stycznia tego roku. Z programowaniem i tworzeniem stron nie miałem nigdy styczności (może jakieś ogólne - wiem co to kod, że jest HTML, itp.). I jak dla mnie zrobienie serwisu na Joomli żeby był SEO friendly to żaden problem.

A sam system jest bardzo elastyczny. Tyle że jeśli miałaby to być jakaś prosta stronka to nie wiem czy warto aż tak rozbudowany system brać.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

System instalacji dodatków przebiega niemalże identycznie jak w wordpressie, też wrzucasz pliki na serwer, klikasz instaluj, koniec - bawisz się w ustawieniach.

Instalacja wtyczek w Joomla jest o wiele łatwiejsza niż w WP. Klikasz w instalator, wybierasz paczkę z dodatkiem, klikasz instaluj i już. Nie trzeba niczego wrzucać prze ftp.

W WordPressie też nie trzeba nic przez FTP przerzucać. Wystarczą odpowiednie uprawnienia dla katalogów i można instalować z poziomu panelu. Wbudowana jest również wyszukiwarka pluginów.

baner_mini.jpg

witam wszystkich,

pytanie:

Czy strona zrobiona w wordpress jest łatwiejsza do (optymalizowania) a więc też do pozycjonowania, niż zrobiona w joomla?

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

Sam ilosc ogolnodostepnych darmowych i platnych dodatkow do WP i joomla to jak 100:1

Gdzie sie nie obrocisz, jak ktos robi jakas maszynke to zaraz plugin do WP dolacza.

To samo jesl ichodzi o prostote obslugi a juz nalepszym przykladem sa darmowe szablony.

Sorry ale w porownaniu z WP, joomla wysiada i nie ma tu zadnej watpliwosci.

A kto powiedzial ze w WP jest inaczej? tez nie trzeba ftp uzywac tylko bezposredio z panelu lecisz.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Joomla generuje wiele niepotrzebnych śmieci, które przy dużych serwisach potrafią zdrowo je napsuć w googlu. Wordpress jest pod tym względem czysty jak łza.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności