Skocz do zawartości

Serwery VPS od 14 zł brutto miesięcznie. VMLine.pl

VMLinePL

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

z mailem o zamknieciu projektu wyslalem dane do zwrotu.

Ja dostałem tylko jednego maila o VMLine.pl , iż czas oczekiwania na odp. Wydłuży się. Nic o zamknieciu projektu nie dostałem. Też mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, nie widzi mi się szukać hostingu i wszystko przenosić .

z mailem o zamknieciu projektu wyslalem dane do zwrotu.

Ja dostałem tylko jednego maila o VMLine.pl , iż czas oczekiwania na odp. Wydłuży się. Nic o zamknieciu projektu nie dostałem. Też mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze, nie widzi mi się szukać hostingu i wszystko przenosić .

vmline będzie działać i ma się dobrze wszystko z tego co wiem jest ogarniane z lekkim opóźnieniem ale wszystko działa, v-net zostało zamkniete gdyż to był nowy projekt i została podjęta decyzja by wszystkie zasoby techniczne i ludzkie pracowały przy vmline jako że jest tam ok 20 razy więcej vpsów niż na v-net pro.

Ja muszę, przyznać, że support strasznie na minus. Szczególnie forma odpowiedzi. Wcześniej Pan Artur świetnie odpowiadał i zawsze pomógł. Teraz nagle jestem poinformowany, że maile moje nie dochodzą do nich a wczesniej dochodziły - troche dziwne. Kolejna sprawa to, żę serwer chodził normalnie, nic na nim nie było robione i nagle od 4-5 dni nie działa. Zostałem poinformowany, że to nie z ich winy tylko, ja powinienem tym nadzorować....

Oj źle się dzieje, niestety.

Mam kilka VPS u nich. Chodzi mi głównie o forme odpowiedzi. To nie jest to samo co jakis czas temu. Teraz to bardzo kiepsko wygląda. Chodzi o sytuacje, że coś działa mase czasu i nic nie jest tam zmieniane i nagle tam brakuje ramu czy czegos i przestaje dzialac. To jest dziwne. Tym bardziej, ze kiedys na tym samym vps byly 2 dzialajace skrypty w tym samym czasie i nigdy niczego nie zabraklo i dzialalo dobrze :)

wiadomo było, że w takiej cenie nie da się utrzymać prowadzącego za rączke przy każdej okazji supportu.. dlatego też wolałem dopłacić do VPSa np. w hekko i paru innych firmach niż brać VPSa z licką DA, który był tańszy od wartości licencji bo takie rzeczy tu się pojawiały na forum..

pozdrowienia.

googlerulz.

Ja myśle że jak masz vpsy bez administracji to dobrze Ci napisali że brak ramu jest w Twoich rękach,

chyba że jest inaczej (o czym tu nei pisałeś) no to wtedy można mieć pretensje że nie chcą Ci pomóc a masz usługę np. managed / hostingu dedykowanego. U nas np root to root, klient "sam sobie rzepkę skrobie" w managedach klient ma prawo rościć cokolwiek bo ma monitoring 24/7. Wiesz z drugiej strony skąd support ma wiedzieć że Ci nie działa np. bind skoro on jest na Twoim vpsie do którego Ty masz SSH etc. etc.

Bo linux to taka bestyja, że nie trzeba nic zmieniać by coś się wykrzaczyło, na tym polega administracja że vps działa i ma sla - nie wystarczy go raz ustawić i sobie korzystać do bólu.

Patrząc na cennik vmline gdzie najtańszy vps jest tańszy o 8 zł netto niż u mnie, to jestem w szoku że taki poziom usług mają.

@MrFrog - Kupując serwer bez administracji sam jesteś winny optymalizować i nadzorować jego konfigurację i zasoby. Domyślam się że odpalasz tam masowo różnej maści dodawarki i tego typu śmieci i się dziwisz że zaczyna brakować ramu i nie rozumiesz że to jest tani serwer VPS a nie serwer dedykowany. Skoro się na tym nie znasz poproś administrację o pełne zarządzanie twoimi usługami i monitoring lub poszukaj zewnętrznego administratora który się tym zajmie za Ciebie skoro sam nie umiesz. Jeśli szkoda Ci kasy ściągnij sobie ebooka i zacznij się uczyć i rozumieć o co w tym chodzi.

Czy kupując serwer np. w ovh czy hetzner ... marudzicie na support że mysql nie działa lub apache lub masz wysoki load ? Dostajecie maszynę na której robicie co chcecie ( prawie :) ) a rola usługodawcy została spełniona ponieważ uptime jest i umówione zasoby masz udostępnione. A to że nie umiesz to nikogo z supportu nie interesuje i tak też jest w tym przypadku.

Mam w vmline sporo usług wyższej klasy i jestem bardzo zadowolony bo JESTEM ŚWIADOMY CO KUPUJĘ i JAK TO WYKORZYSTAĆ

Pozdrawiam

Pisalem o VPSach z v-net./pro, czyli windows. Rozumiem ze to zamykaja jak sprzedali pare VPSow i nie ma sie kto tym zajmowac (podejrzewam brak wiedzy technicznej z administracji, konfiguracji VPS Windows). Mam nadzieje ze sie projekt podniesie, bo mielismy rodzima usluge w cenie jaka place u zagranicznej konkurencji ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Ja mam podobny problem od 4-5 dni a już w ogóle od wczoraj .. serwer pada sam z siebie kilka razy dziennie. W supporcie dali znać, że zajmą się tym (wczoraj w nocy) .. lecz do tej chwili bez efektów. Diagnoza jaką przedstawili to "wadliwy kontroler raid"

Poczekamy jeszcze i zobaczymy.

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Wiadomo jak sytuacja z Adminem VMLine? Z nikim tam nie można się dogadać a czekanie dwa tygodnie na odpisanie na maila+telefon+monit to troszkę długo i nadal nie wiem czy odpowiedzą na maila związanego z przydzieleniem DA. :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności