Skocz do zawartości

Serwery VPS od 14 zł brutto miesięcznie. VMLine.pl

VMLinePL

Rekomendowane odpowiedzi

.... ponieważ nie lubię jak ktoś pisze żebym milczał :) Ogólnie tego słowa bardzo nie lubię...

Zaznaczam odrazu, że wszystko co napiszę mogę poprzeć odpowiednią korespondencją mailową z Panem Arturem, który jest niby właścicielem tej firmy.

Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem to proszę czytać ze zrozumieniem, bo specjalnie się rozpisałem, żeby było jak najmniej pytań i niedomówień.

Początek jak u każdego był fantastyczny. Po zakupie serwera otrzymałem szybką i niezbędną pomoc (zainstalowano mi oba skrypty, pod które zakupiłem specjalnie właśnie vps w tej firmie). Później jak się okazało, nie trafiłem w promocję i serwer był bez DA, więc po kontakcie mailowym z Panem Arturem uzgodniliśmy, że zapłacę odrazu za kolejne 12 miesięcy (miałem wykorzystane raptem 4) i dostane odrazu DA a całe oprogramowanie zostanie przeniesione za mnie. Warto jeszcze wspomnieć, że instalacja na 1 serwerze realizowana była na raty i na raty otrzymywałem wszystkie dane dostępowe, wśród których zabrakło danych do ftp i takowych Pan Artur nie mógł znaleźć, więc wygenerował je jeszcze raz..ale wróćmy już do "nowego serwera".

Parę dni opóźnienia, ale spoko, byłem uprzedzony. Ostatecznie informacja, że na serwerze jest tylko seocat, bo niby z powodu kojotka i supportu OS-a nie można zainstalować (Pan Artur nawet wypowiadał się w temacie kojotka..) no i miałem poczekać. Wraz z informacją o instalacji seocata otrzymałem TYLKO DANE DO DA i nic więcej. 3 dni później otrzymałem (jak wszyscy) maila, że jest dużo zgłoszeń i czas reakcji może się wydłużyć, a po paru dniach zaczęło się w tym temacie zamieszanie i informacje o rzekomym wypadku właściciela firmy (życzę szczerze dużo zdrowia) i od tego momentu klęska..

500-tki i 0 dostępu do softu co miało już miejsce wcześniej, nawet gdy seocat stał świeży po zainstalowaniu i nawet nie miał podłączonych cronów (dosłownie DZIEWICZY SERWER) i zostałem wtedy przez Pana Artura przeproszony, że jakiś skrypt się zapetlił ...

Na nowym niby serwerze - 500-tki widziałem co chwilę... raz zachciało mi się to zgłosić przez ticket...na co otrzymałem zapytanie o jaką domenę chodzi (ticket przypisany do serwera i tylko 1 soft na nim..), ale że samo ruszyło to nawet nie chciało mi się odpisywac.

Teraz od soboty nie mogę dostać się do softu bo ciągle serwer jest przeciążony... a support (priorytet ticketu wysoki) odpowiada mi po 2 dniach, że to moja sprawa, bo serwer mam bez obsługi wykupiony:) i żebym sobie logi sprawdził :) no to proszę, żeby pomogli mi tylko dostać się do softu żebym wydostał projekty i zwijam zabawki z ich serwera:) to dostaje odpowiedz, że mogę go sobie przecież zrestartować... no problem w tym, że mam tylko dostęp do DA...

Ostatecznie mam serwer przygotowany do pracy niezgodnie z umową (brak zainstalowanego i działającego OSa, brak danych dostępowych), do którego nie mogę się dostać od 3 dni.

Z tego co wiem support przejął ktoś z innej firmy, kto jak widać wykłada na to wszystko laskę mimo próśb.

JESZCZE sprawdziłem sobie odnośnie tego wspomnianego wyżej przedłużenia, że w panelu widnieje oczywiście zła data ważności usługi:) powinno być 28/06/2014, a jest rok wcześniej (ofertę na którą się zdecydowałem mam w mailu) :) FANTASTYCZNIE:)

Hekko - czy to wystarczy? czy mam milczeć?

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przecież jak masz dostęp do DA to masz dostęp do wszystkiego co potrzebujesz

musisz założyć swoja firmę hostingową, myślę że była by hitem :D, a teraz na serio - nie kompromituj się poczytaj sobie o

https://www.solusvm.com/

to zrozumiesz o jaki Panel jemu chodziło

Czytałeś w ogóle jego post?

Teraz od soboty nie mogę dostać się do softu bo ciągle serwer jest przeciążony... a support (priorytet ticketu wysoki) odpowiada mi po 2 dniach, że to moja sprawa, bo serwer mam bez obsługi wykupiony:) i żebym sobie logi sprawdził :) no to proszę, żeby pomogli mi tylko dostać się do softu żebym wydostał projekty i zwijam zabawki z ich serwera:) to dostaje odpowiedz, że mogę go sobie przecież zrestartować... no problem w tym, że mam tylko dostęp do DA...

Chce wyciągnąć projekty z seocata - poprzez DA spokojnie to mu się uda.

A to, że nie dostał danych do panelu i ssh to inna para kaloszy.

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

zrobić reboot VPS? cytat:

przecież jak masz dostęp do DA...................możesz nawet resetować serwer.
ssh to inna para kaloszy.

widzę nie rozumiesz i dalej piszesz dziwne (delikatnie mówiąc) rzeczy chodzi jemu o SolusVM - instalacja systemu, restart, zdalny pulpit - vnc, statystyki ruchu, słyszałeś takim czymś???, jeśli nie to poczytaj w internecie, bo to nie miejsce na szkolenie, jak już zaczynasz co gadać o VPSach to przynajmniej nie pisz o restartach VPSow z Direct Admin :D

Step4: Additionally you can Reboot your server, input your password and click Reboot

https://www.hosting.com/support/directadmin/restartmanage-services-in-directadmin

Pomyślnie wydano polecenie ponownego uruchomienia systemu. Ponowne uruchomienie oraz przywrócenie pełnej funkcjonalności może zająć nawet kilka minut.
https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

To już dawno sprawdziłem i to nic nie daje, pisze, że zakończyło się sukcesem, ale kompletnie nic się nie dzieje. W logach pełno komunikatów, że jakiś plik nie istnieje, tylko że takich plików seocat nie ma i się z nimi nie łączy. Crony odłączone od południa a i tak to nic nie dało. Na serwerze nie było nic robione od nie wiem kiedy, wszystko działało i nagle problem. Jak pisałem 500-tki były nawet na serwerze z dopiero co zainstalowanym seocatem bez podpiecia cronów nawet..ot wgrane pliki . I nie chce tylko wydostać projektów, bo je przecież mam , chce się dostać na serwer, który mam opłacony, do mojego seocata i chce mieć w panelu informację o prawdziwej dacie jego wygaśnięcia bo już o zainstalowanym Os nie wspomnę skoro taka była umowa.

Ot potrzebowałem szybkiej pomocy supportu, który to zlał. Seocat na sharedach śmiga, ale się człowiekowi vpsa zachciało.

ktoś to jednak czyta.... data ważności serwera zmieniona na poprawną.... dane dostępowe przesłane.... a seocata odratował straseusz...za co ogromne dzięki dla niego..ale czas stracony trzeba teraz nadrobić...

co do braku danych do root'a to fakt też ich nie otrzymałem kupując vps, ale była potrzeba ich otrzymania i jeszcze za czasów Pana Artura otrzymałem je bez problemu - no tylko o tym się nie zawsze myśli, bo jak się dostaje emaila z dostępami to jednak dane do root'a też powinny być.

nie wiem kto teraz tym się zajmuje ale co najmniej jedną rzecz naprawili, za co im serdecznie dziękuję - już nie muszę się upominać o poprawienie faktur przez brak mojego nip'u na nich ;)

też mam nadzieję, że nie wprowadzicie w 2013 jakiś ograniczeń ;) jak możesz to napisz tak z grubsza co planujecie wprowadzić/zminić

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności