Skocz do zawartości

Serwery VPS od 14 zł brutto miesięcznie. VMLine.pl

VMLinePL

Rekomendowane odpowiedzi

UWAGA OMIJAĆ TO ŚCIERWO Z DALEKA.

Zero kontaktu, adresy IP na black listach, obsługa techniczna nie odpisuje na wiadomości, dodzwonić mi się nie udało ani razu w ciągu roku - zrywają połączenie, blokują numer albo odbierają i słychać jakieś maszyny (nikt sie nie odzywa).

Wieczne problemy z licencjami Direct Admin albo inne uniemożliwiające prowadzenie firmy.

NIE POLECAM, nie dajcie sie nabrać na niską cenę TO JEST JAKIŚ DRAMAT!!!

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Faktycznie IP trafily na spamhaus,

bedziemy je wymieniac,

mamy wazniejsze sprawy na ten moment niz odpowiadanie klientowi ktory nazywa nas ścierwem.

Kontakt mailowy jest, a to ze nie odpisujemy natychmiast jest zwiazane z tym ze mamy troche wiecej pracy niz zwykle.

absurd.

człowiek jest na wyjeździe i czyta maila (wysłanego o 2 w nocy z czwartku na piątek) że zmieniły się adresy IP przypisane do serwera.

Do którego było przypiętych kilkadziesiąt domen i - niestety - dwie faktycznie działające strony.tam wisiały a ja nie miałem dostępu stabilnego do sieci żeby je ogarnąć.

Ale kogo to obchodzi, lepiej przeciez postawić klientów przed faktem dokonanym.

o kontakcie, wygasających domenach DA i innych rzeczach już nie będę wspominał, bo to aż żenujące. 

może ja jestem jakiś "dziwny", ale mając wykupionych naście różnych hostingów nigdzie nie spotkałem się z taką sytuacją, a rozrzut ich mam potężny - zaczynając od dedyka na amazonie, przez kilka chmur (w tym na OVH na którego customer service wiele osób marudzi) przez budżetowe vpsy (mintshost / właśnie vmline / różne kupione na DigitalPoincie) po konta hostingowe zarówno u polskich jak i zagranicznych dostawców kosztujące od kilkudziesięciu (jupe - pozdro;-) ) po kilkaset złotych.

Podobnie pozostałe sytuacje które mnie irytowały związane z hostingiem były głównie związane z VMline - wcześniej jedyna firma która podobnie sprawiała problem yto był 1&1 z którym się dość szybko pożegnałem.

Do rzeczy: nie oczekuję cudów, bo wiem że to względnie budżetowy VPS - względnie, bo za tą samą cenę mam chmurę z kilkunastoma ip'kami i Pleskiem - ale FFS, jeśli brakuje kasy na ogarnięcie jakichś tematów (vide licencje Direct Admin - niby miała być z serwerem a nie ma), obecnie -> redukcja ilości ip po zmianie, dostępnej pamięci i ilości rdzeni :D (lol) - to o takich rzeczach się informuje klientów, dogaduje z nimi a nie postawia przed faktem dokonanym.

• 3 tygodnie później...

Podbijam. Rozumiem, że awarie się zdarzają, ale elementarny szacunek do klientów wymaga poinformowania ich o tym co się dzieje i jak długo taka sytuacja może potrwać. Nie idzie się dodzwonić, nikt nie udziela odpowiedzi na zgłoszenia, nie ma informacji o awarii w panelu klienta, na FB, stronie głównej.

• 2 tygodnie później...

Znów muszę tu pisać bo ani zalogować się na vmline.pl nie idzie, na ticket brak odpowiedzi, a tu na forum nie działa wysłanie wiadomości prywatnej..

Firma Vmline.pl chyba już nie istnieje :(

Nie odpowiadają na żaden sposób kontaktu, nie można się zalogować w panelu, dane do ftp, php admina nie działają.

Serwis ionic.pl gdzie ponoć VMline przeniósł serwery twierdzi, że z tą firmą już nie współpracują. Ten kto nie zrobił aktualnego backup'u musi się liczyć ze stratą plików.

Ze swojej strony tylko wspomnę, że przygotowuję pozew o zapłatę, a jak ktoś ma podobny problem to proszę o kontakt i połączymy siły.

Odszkodowania Wrocław - KDRO.pl - najwyższe odszkodowania - 500.000zł odszkodowania za śmierć osoby bliskiej

Radca Prawny Wrocław - rozwód, odszkodowania, windykacja

• 2 tygodnie później...

Jedna wielka patologia. Od 6 albo 7 dni próbuje się zalogować na serwer żeby zgrać pliki i nie da rady. Backup był na tamtym serwerze i aktualnie jestem w ciemnej d... Kontakt zerowy. OMIJAC Z DALEKA!

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Backup był na tamtym serwerze i aktualnie jestem w ciemnej d...
OT... dlatego backup należy robić dodatkowo na innej maszynie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności