Skocz do zawartości

[Prywata] Nazwa Firmy

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zdania, że nazwa firmy i nazwa domeny w tym przypadku, powinna być taka sama.

Pozycjonowanie swoją drogą. Jednak .pl .com .eu to podstawa dla PL.

Domena żopa .pl a pod nią doradztwo finansowe - to nie poważne.

Mimo wszystko ludzie zwracają na to uwagę, szczególnie klient zorientowany pomyśli sobie,

co to za firma skoro nie stać ją na domenę... i skorzysta z innej oferty.

Jak lokalnie to proponuje Imię Nazwisko - Biuro/Doradztwo Finansowe.

Chyba, że nazwisko nie oddaje powagi ale i tu może być różnie, być może zapadnie w pamięć.

Obcojęzycznymi nazwami tylko odstraszy klientów.

Klient, który ma klika - naście - dziesiąt tysięcy zł zaszyte w poduszce, może ominąć firmę,

tylko z powodu niskiego mniemania o sobie.

Nie umiem przeczytać nazwy firmy to po co tam w ogóle, będę wchodził.

Potencjalny klient prędzej wybierze popularniejszy w mieście bank i wrzuci pieniądze na byle jaką lokatę.

Zauważ jak SKOKi spijają śmietankę od czasu początku problemów bankowych.

Wchodzi klient do placówki i pokazuje palcem na afisz - "chcę lokatę" i nawet nie interesuje się innymi opcjami.

Przy pierwszym (a nawet wcześniej) kontakcie, klient musi wiedzieć ile może zarobić i ile to będzie kosztować.

edyta: widzę, że Lenny_ mnie uprzedził ale już zostawie

Jest też minus.

Nie trafione doradztwo i bardzo szybko pójdzie po nazwisku fama a ta przylegnie na stałe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności