Skocz do zawartości

SWL IS DEAD

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

Pomijajac fakt co tam sobie google ubzduralo podaj mi przyklad sensownosci tematycznych katalogow dla uzytkownika.

Precież taki katalog stron ma z założenia ułatwić internaucie znalezienie tego czego potrzebuje. Jak ty sobie to wyobrażasz że w zależności od danej tematyki taki katalog będą odwiedzali ? Przeciętni internauci to zwykłe lenie i nie będzie im się chciało więc albo skorzystają z wyszukiwarki albo z konkurencyjnego katalogu z podziałem na kategorie.

To wszystkie katalogi bez wyjątku dostały by po D.
Nie dostaną te, które są tematyczne. Zaraz ktoś napisze, że katalogami wbił się do TOP10 na prostą frazę. OK. Ale jak wcześniej napisałem, proces weryfikacji takiego katalogu może trwać i 4 miesiące lub dłużej. Każda strona/podstrona dostaje na początku jakąś dozę zaufania, czyli taka zasada domniemania niewinności :D Po tym czasie link z takiego katalogu będzie równy 0, a ten co się chwalił, pójdzie doszukiwać się filtru, zamiast zrozumieć, że w tym czasie nie dorzucił żadnego linka (który nie zostanie policzony jako syf). To co piszę, jest oczywiście interpretacją wpisu na blogu google :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No ładnie. Wszystkie moje stronki intensywnie linkowane SWLami spadły w dół o klika/kilkanaście pozycji. Mam jedną zaniedbaną stronkę, którą pozycjonuję od niechcenia od jakichś 3 lat samymi SWLami rotacyjnymi (żadnego linka stałego z nawet najgorszego katalogu)- wyleciało w kosmos o klikaset pozycji (już ponad miesiąc temu) a 50% jej pozycjonowanych podstron w ogóle wyindeksowało. Po serpach widzę, że do topu zbliżyły się stronki stare, "samopozycjonujące się" naturalnie. Stronki, które pozycjonowałem zapleczem + SWL spadły tylko trochę- tak jakby faktycznie SWLe rotacyjne zaczęły być skutecznie wyłapywane (mam na myśli niską jakość stron linkujących). Ciekawe jak się ma do tego Statlink biorąc pod uwagę, że ten SWL ma teoretycznie najbardziej zadbane zaplecze...

Dodatkowo porównywarka Nokaut, do której linki z SWLi rotacyjnych widziałem dziesiątki razy od dłuższego czasu, też poleciał na dość mocne frazy o kilka/kilkanaście pozycji w dół.

Wygląda na to, że stara przepowiednia "Kto mozolnie buduje zaplecze i nie używa SWLi ten śpi spokojnie", która przewija się od lat na PiO- w końcu się zaczyna sprawdzać.

Zaimki osobowe wypada pisać z wielkiej litery, to raz.

Po drugie, do moich racji przekonują mnie liczne strony, dopalane SWLami, które powróciły (lub nawet nie spadły) w ostatnich dniach. Być może używam SWLi inaczej niż wszyscy, ale po prostu mi dalej bardzo dobrze służą.

To dyskusja na forum a nie pisanie listów więc odpuść sobie czepianie się takich banałów. Zajmijmy się tematem dyskusji.

Po drugie odnoszę się do poważnego pozycjonowania, np na frazę 'pozycjonowanie' czy 'forex' - nie linkowania banałów. Na mniejszą skalę to można sobie linkować nawet z wiadomości GG.

Ciemna strona mocy!

Oj, kolego cenzura. Po pierwsze, zauważ, że większość z nas stara się zachować kulturę i okazywać szacunek innym uczestnikom dyskusji. Stąd moja uwaga odnośnie takich zwrotów jak: Ty, Tobie, Ciebie, Cię...

Po drugie odnoszę się do poważnego pozycjonowania, np na frazę 'pozycjonowanie' czy 'forex' - nie linkowania banałów. Na mniejszą skalę to można sobie linkować nawet z wiadomości GG.

Po drugie, radzę Ci ponownie przemyśleć powyższą kwestię :)

No jak to o czym? W skrócie:

SWL jest be, teraz tylko moje blasty są zajefaniutkie i bezpieczniutkie i mamy topy na wszystko co chcecie.

w wielkim skrocie...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności