Skocz do zawartości

SWL IS DEAD

zuymen

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli googlasy wymieniają coś po imieniu z nazwy (w negatywnym kontekście) to dla mnie jest jasne, że wymienieni robią im "pod górkę" ergo jest to skuteczne - SWL jak każde narzędzie ułatwiajace pozyskiwanie linków jest przydatne i bedzie przydatne do czasu kiedy głownym założeniem algorytmu bedzie "zasada cytatu"

Jakby ktoś dysponował dokładnym opisem tego ich patentu na wychwytywanie "spamowych" linków w rozproszonej bazie danych to z przyjemnościa zerknę :P.

SWL przestrzegąjacy rygorystycznie tematyczności linków w stosunku do treści bedzie nie do wyrąbania :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
SWL przestrzegąjacy rygorystycznie tematyczności linków w stosunku do treści bedzie nie do wyrąbania :)

jedynie jeśli to będą linki sitewide jak w statlinku gold

linkowanie takie jak w SWL czyli linki na każdej podstronie inne, więc z domeny (wszystkich podstron) wychodzą tysiące linków, gdzie zdecydowana większość tych linków prowadzi do stron głównych jest całkowicie nienaturalne, a jak zrobisz niewykrywalne linki sitewide to system ma mniej miejsc do emisji linków, przez co nie nadaje się jako narzędzie do zdobywania podstawowych linków, najwyżej do dopalania strony linkowanej czymś innym

dodatkowo system musiałby zabronić linkowania stron emitujących linki tego samego systemu

sami użytkownicy też szkodzą systemom, wstawiając linki bez żadnego separatora, czy ze złym kodowaniem np.

zadaszenia namiotowe kursy nurkowania Cz?stochowa mieszkania do wynaj?cia w krakowie nad morzem apartamenty nieruchomo?ci Krak?w

linkowanie takie jak w SWL czyli linki na każdej podstronie inne, więc z domeny (wszystkich podstron) wychodzą tysiące linków, gdzie zdecydowana większość tych linków prowadzi do stron głównych jest całkowicie nienaturalne

W takim razie katalog taki jak DMOZ też powinien stracić moc.

Ponadto przypominam, że niektóre systemy umożliwiają "oblewanie" linków treścią. Krótką, ale wystarczającą, by móc sprawić problem w ocenie, co to za link.

Ponadto przypominam, że niektóre systemy umożliwiają "oblewanie" linków treścią. Krótką, ale wystarczającą, by móc sprawić problem w ocenie, co to za link.

problem w tym ze jest to ciagle ta sama tresc, chyba ze zalozysz 500 linkow i wszedzie dasz inna otoczke, ale wtedy czesto bys dostal wiele linkow w tej samej domenie - tka to wyglada na razie, chocaiz pojscie w polepszenie tego gadzetu moze mocno utrudnic sprawe

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Chciałbym się z wami podzielić moimi ostatnimi spostrzeżeniami, jednak nijak one się mają bezpośrednio do linkowania SWL.

Może pamiętacie jak pół roku temu naciskałem aby do eweblinka (bo to głównie wokół niego ten temat się obracał) dodawać strony z małym site i je linkować (także w podstrony).

Do czego zmierzam ?. Otóż jak zaobserwowałem ostatnio google wyindeksowało duże ilości site i zgodnie z moimi przewidywaniami najbardziej po du**e dostały strony z dużą ilością site właśnie. Dostało wszystko, od zwykłych sklepów internetowych (u moich klientów nawet do 90% zostało wyindeksowane, zaznaczam że nie były one nigdy linkowane SWL) poprzez precle, katalogi stron i inne strony z większą ilością podstron.

Jak zauważyłem nastąpił drastyczny spadek sprzedaży z tzw long tail w tych sklepach, czyli że te podstrony faktycznie zostały wyindeksowane a nie tylo google przestało je wyświetlac w wynikach na zapytanie site:www.nazwastrony.pl

Jasnym jest że jak poleciały podstrony z naszymi linkami do strony pozycjonowane to i poleciała jej pozycja, a teoretycznie mogliśmy stracić nawet do 90% linków zwrotnych z różnych stron. Także własnego wypasionego zaplecza prywatnego jak i linków naturalnych.

Widziałem wiele topików, że ludzie obserwują i skarżą się że najczęściej lecą stare strony. Ale czy to nie one mają najwięcej linków zwrotnych ? I czy to nie one potencjalnie największą ich ilość mogły stracić ? Nie mogę tego na 100% stwierdzić ale podejżewam z dużym prawdopodobieństwem, że strony stare które najmniej straciły a mogły nawet zyskać, to strony które były linkowane z dobrej jakości prywatnego, tematycznego zaplecza z małą ilością podstron i linkami zwrotnymi prowadzącymi do tychże podstronm.

Nie wiem czy to wynika z celowego działania googla czy też jest to tylko jakiś błąd w jego algorytmach ale osobiście uważąm, że pozycjonowanie zmierza właśnie w kierunku małych dobrze podlinkowanych stron, najlepiej tematycznych bez względu na to czy tworzymy je pod swl czy też jako prywatne zaplecze.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Ja bym nie obwieszczał smierci SWLi.

Trzy mocne konkurencyjne domeny (dzielące pomiędzy sobą top 1-3 na wiele fraz) są dopalane e-weblinkiem (jedna) druga seomatikiem i trzecia głównie linkme . Stoją jak stały , a nwet jakby ciutke poszły w górę. Tak więc chyba za wczesnie na takie założenia.

Andy

Ci co wróżą śmierć SWLi robią to już chyba ze 3 lata :) Ja chciałem wrócić uwagę tylko na same strony bo jak niejednokrotnie mówiłem SWL to tylko System Wymiany Linków. To nie SWL wyświetla linki ale strony się w nim znajdujące. SWL ma tylko za zadanie automatyczne rozdzielenie tych linków według ustawień użytkowników i w sumie nic więcej.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

że strony stare które najmniej straciły a mogły nawet zyskać, to strony które były linkowane z dobrej jakości prywatnego, tematycznego zaplecza z małą ilością podstron i linkami zwrotnymi prowadzącymi do tychże podstronm.

widząc co się dzieje z moimi stronami zgodzę się z tą wypowiedzią, mam jedną taką małą stronę która idealnie się w to wpasowała.

potwierdzam to samo. Strona linkowa tylko poprzez SWL seopartner i troszeczkę seoamtik, której pozycjonowanie rozpocząłem we wrześniu jest już w TOP10 i TOP5 i rośnie.

Chyba raczej błąd, lub problem z bazami bo dziwne jest to że starsze strony ucierpiały nabardziej.

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności