Skocz do zawartości

pozycjonowanie podstron

cxee

Rekomendowane odpowiedzi

jest jakaś moc w nazwie domeny, ale znikoma (ma wpływ głównie na naturalne linkowanie do domeny bez anchora)

znacznie więcej masz z title'a i przede wszystkim z mądrego linkowania

z tego nie wynika że znikome ;)

https://www.seomoz.org/article/search-ranki...rgeting-factors

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
niom...

"low importance" to brzmi naprawdę poważnie ;)

zobacz na samą górę 3 pozycja:

Keyword Use in the Root Domain Name (e.g. keyword.com)

60% high importance

oraz na sam dół 1 pozycja:

Country Code TLD of the Root Domain (e.g. .co.uk, .de, .fr, .com.au, etc.)

69% very high importance

powiem tak:

po co pytasz, skoro wiesz?

ja pokazałem w kilku przykładach, że jest inaczej, ale możesz przecież pozostawać przy swoim...

pozdrawiam

edit: dodam tylko, że jeśli przeszukasz moje posty z 2009, to wtedy mocno obstawałem przy mocy keyworda w domenie...

troszkę to zweryfikowałem: ta moc nie jest aż taka duża

dymna.jpg

z tym "najwięcej" to grubo przesadziłeś ;)

jest jakaś moc w nazwie domeny, ale znikoma (ma wpływ głównie na naturalne linkowanie do domeny bez anchora)

znacznie więcej masz z title'a i przede wszystkim z mądrego linkowania

Ja się tutaj zgadzam. Ludzie z Google sami mówią, że nazwa domeny nie ma znaczenia. Ma jedynie jeśli używamy przyjaznych linków.

Nazwa domeny ma duzy wplyw jezeli jest identyczna jak uzywany do pozycjonowania Anchor. Dla firm jest to dobre rozwiazanie. Pod wzgledem skutecznego pozycjonowania jest wskazane zeby nazwa domeny byla odpowiednikiem oferowanej uslugi, latwiej dociera do klienta. W przypadku frazy krzesla obrotowe nie powinienes miec duzo klopotow poniewaz konkurencja nie jest tak duza jak dla innych produktow. Pamietaj tylko o jednym, ze wyszukiwarki staja sie coraz bardziej ustawiane pod uzytkownika co stalo sie duzym wyzwaniem dla webmasterow i nie zapomnij wskazac w pozycjonowaniu lokalizacji.

No tak wink.gif początkujący myślę że nie warto tutaj wprowadzać czegoś takiego jak pozycjonowanie regionu (przykładu wyżej) do jakiś krzeseł obrotowych obejmujących całą Polskę przez cały sezon blink.gif

@proelpack, ponieważ "dla żartu" się z Tobą zgodziłem (sarkazm), ale niektórzy mniej doświadczeni użytkownicy przyjęli, że masz w tej mierze rację, pozwolę sobie umieścić tylko małe porównanie wyszukań obu fraz w google (międzywodzie i krzesła obrotowe) w skali tego roku.

to może pozwoli Ci zrozumieć, w jakim błędzie możesz być (również w rozważaniu skali trudności takiej frazy "regionalnej" w pozycjonowaniu)

https://www.google.com/insights/search/#cat...mpt=q&hl=pl

do przemyślenia, zanim kolejnym razem będziesz "strzelał"... (warto przeładować broń :huh:)

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności