Skocz do zawartości

[startup] Sklep dla webmasterów

RiT

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Konkurencja nie zginęła :) Po prostu po długim wysłuchiwaniu narzekań z drugiej strony kurtyny, że to oni mają właśnie owy ,,monopol" postanowiliśmy zawiesić sklep i wyjść z nowym konkurencyjnym projektem, ktory da więcej możliwości niż tylko kupowanie artykułów.

Proszę śledzić post.

pozdrawiam

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

Sklep nie, ale jest to ciekawsza forma na pozyskanie artykułów. Użytkownik sam publikuje 1 artykuł , w zamian dostaje 4 podobne tematycznie, umieszczane w odpowiednim precelkach, linkującego do jego wpisu.

Dla moderatorów tego działu. Temat sklepu uznany jest za zamknięty dlatego jeśli jest możliwość, to można usunąć ten post w całości aby niepotrzebnie nie wprowadzać w błąd użytkowników.

Odradzam korzystania z usług użytkownika RIT. Gdy funkcjonował sklep prowadzony przez niego, zamówiłem paczkę 3 tekstów. Dostałem je po 2 tygodniach i kilkukrotnym upominaniu się o nie, mimo że powinienem je dostać w 3 dni. Jak już teksty doszły, to jeden był w całości skopiowany ze strony tematycznej serwisu gazeta.pl. Pozostałe dwa też tylko częściowo były unikalne. Zgłosiłem się do właściciela sklepu z prośbą o przesłanie poprawionego unikalnego tekstu, ale niestety zostałem zignorowany...

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Żaden z tekstów nie został skopiowany, a tekst który Pan otrzymał został napisany przez copywraitera zanim on pojawił się w gazecie.pl . Tekst który od niego dostaliśmy miał jego pisemną zgodę. Na podstawie jego tekstu został opublikowany materiał w gazecie. To wszystko.

Bardzo dziwi mnie że to dla Ciebie takie proste i nie widzisz w tym problemu. Nie rozumiem dlaczego pozwalacie na publikowanie artykułów swoich klientów na innych portalach. Pewnie też sprzedawaliście jedne i te same teksty swoim klientom, dlatego sklep padł. Zakupiłem ten artykuł i pełne prawa do niego przechodzą na mnie więc to ja powinienem ew. wydawać zgodę lub nie czy może on być publikowany w innych serwisach. Podczas zakupu w opisie nie pisało że artykuł będzie publikowany wielokrotnie na innych serwisach. Jednym słowem pełna amatorka i olewanie klienta...

SBart.pl - dziennikarstwo obywatelskie i artykuły SEO oraz katalog stron

Dostanie Pan zwrot pieniędzy, to nie była nasza wina , tylko wina nie rzetelnego copywraitera, który teksty dostarczył. Sklep nie Padł tylko został zamknięty ponieważ mieliśmy dość wysłuchiwania biadolenia konkurencji, że zostali pokrzywdzeni. Ruszył nowy projekt i będzie rozwijany.

pozdrawiam

Dostanie Pan zwrot pieniędzy, to nie była nasza wina , tylko wina nie rzetelnego copywraitera, który teksty dostarczył. Sklep nie Padł tylko został zamknięty ponieważ mieliśmy dość wysłuchiwania biadolenia konkurencji, że zostali pokrzywdzeni. Ruszył nowy projekt i będzie rozwijany.

pozdrawiam

Po 1. Nikt nie biadolił, tu sobie wypraszam bo to nieetyczne,

po 2. Jeżeli decydujemy się na pośrednictwo w sprzedaży artykułów, trzeba zabezpieczyć się odpowiednia umową, która zabrania sprzedaży u publikacji tekstów w innych serwisów lub dla innego serwisu.

I jeszcze raz wypraszam sobie tego pomówienia powyżej.

pozdrawiam

Po 1. Nikt nie biadolił, tu sobie wypraszam bo to nieetyczne,

po 2. Jeżeli decydujemy się na pośrednictwo w sprzedaży artykułów, trzeba zabezpieczyć się odpowiednia umową, która zabrania sprzedaży u publikacji tekstów w innych serwisów lub dla innego serwisu.

I jeszcze raz wypraszam sobie tego pomówienia powyżej.

Naprawdę myslisz, że taka umowa Cie zabezpieczy :) ?

forum.png

Strony internetowe, sklepy internetowe, pozycjonowanie, aplikacje mobilne, projektowanie graficzne - xfect.pl

Naprawdę myslisz, że taka umowa Cie zabezpieczy :) ?

Tak wszyscy nasi copywriterzy mają ukończone 18 lat więc są w pełni odpowiedzialni za podpisane umowy w przypadku niedotrzymania warunków umowy sprawa natychmiast bez ostrzeżenia trafia do sądu. Zebranie dowodów iż to copywriter złamał warunki umowy to juz formalność

Jeszcze na tyle nisko nie upadłem żeby za 13zł chodzić po sądach i robić z tego aferę, gdyby mnie ktoś okradł na 10 000zł to co innego. To jest tak samo jak z usługami agencji seo. klient płaci są efekty, płaci dalej efektów może już nie być. Jak wiadomo w seo wszystkiego się nie da przewidzieć, jest to ryzyko które klient musi wliczyć.

Jeszcze na tyle nisko nie upadłem żeby za 13zł chodzić po sądach i robić z tego aferę, gdyby mnie ktoś okradł na 10 000zł to co innego. To jest tak samo jak z usługami agencji seo. klient płaci są efekty, płaci dalej efektów może już nie być. Jak wiadomo w seo wszystkiego się nie da przewidzieć, jest to ryzyko które klient musi wliczyć.

Ryzyka nie powinien wliczać klient, tylko firma świadcząca usługi. Jeśli uważasz, ze kolega powyżej piekli się o 13 zł to podejrzewam, że delikatnie mówiąc jesteś w błędzie :D

Twoje posty nie są zachęcające do zapoznania się z ofertą...

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności