Skocz do zawartości

Pozycjonowanie w aweo.pl

maki1000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Lenny podpowiedział Ci kilka prostych i niezbyt pracochłonnych metod na poprawę pozycji strony i powinieneś z nich skorzystać. Jeśli masz tylko tę jedną stronę to możesz spróbować pozycjonować ja sam, bo nikt nie zadba o Twoją własną stronę lepiej od Ciebie samego...

VEX Media - w przygotowaniu.

Mój płatny katalog SEO - w przygotowaniu.

Online-24.pl - w przygotowaniu.

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na wstępie dziękuję wszystkim za rady i podpowiedzi !

fraza na którą pozycjonuję raczej nie powinna być jakimś mega wyzwaniem.

Mega wyzwaniem może nie, ale konkurencji trochę masz. Poza tym polecam w podpisie umieścić link z anchorem, a nie adresem URL.

To tylko taki podstawowy błąd ;)

Możesz troszkę jaśniej to wytłumaczyć ? "Poza tym polecam w podpisie umieścić link z anchorem"

coś mi się zdaje, że spędzając trochę czasu na poznaniu prostych metod pozycjonowania samemu mógłbyś uzyskać dobre pozycje,

i taka moja mała rada, jeśli masz profile na forach fotograficznych dodaj w stopce link do swojej strony a kiedy przeglądasz blogi innych fotografów zostawiaj komentarze z linkiem do Ciebie, załóż stronę z fotografiami Twojego miasta i też linkuj z niej do siebie przy okazji będzie to świetna reklama

Na wszystkich fotach fotograficznych, na których jestem zalogowany mam takową stopkę. Co do wolnego czasu na pozycjonowanie to jest trochę problem w sezonie. Tak od listopada dopiero mam czas na poprawę stronki itp. Co do założenia stronki dodatkowej o której piszesz to bardzo ciekawy pomysł i pewnie zajmę się tym w najbliższym czasie.

Witam! Lenny podpowiedział Ci kilka prostych i niezbyt pracochłonnych metod na poprawę pozycji strony i powinieneś z nich skorzystać. Jeśli masz tylko tę jedną stronę to możesz spróbować pozycjonować ja sam, bo nikt nie zadba o Twoją własną stronę lepiej od Ciebie samego...

Boję się o to, że nie mając w tej materii żadnego doświadczenia musiałbym poświęcić bardzo dużo czasu na choćby podstawy. Chyba że można znaleźć miejsca w sieci, gdzie podstawy pozycjonowania są zebrane do kupy i nie trzeba tracić czasu na zbieranie informacji.

Tak jak troszkę o tym poczytałem to boję się, że moja strona bierze udział w SWL ;) nie wiedziałem, że firmy pozycjonujące używają tego typu "narzędzi" :)

Hipokryzja się szerzy... ;)

Maki nie słuchaj wszystkiego co Ci powiedzą, bardzo dobrze że zacząłeś się interesować co dzieje się z Twoją stroną itp.

Ale pamiętaj, że takie systemy nie mogą Ci zaszkodzić. Temat wpływu SWLi jest bardzo szeroki, ale pomyśl... Czy gdybyś teraz sam zaczął linkować konkurencję z SWLa, to czy zaszkodził byś ich pozycjom i zdobył tym samym pierwsze miejsce ?

Doświadczone agencje wiedzą jak z tego typu narzędzi korzystać, nie znam w/w, ale nie można od razu pisać, że są źli itp.

I jeszcze raz polecam przeczytać wątek który podałem na 1 stronie i wyciągnąć samemu wnioski.

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Hipokryzja się szerzy... ;)

Maki nie słuchaj wszystkiego co Ci powiedzą, bardzo dobrze że zacząłeś się interesować co dzieje się z Twoją stroną itp.

Ale pamiętaj, że takie systemy nie mogą Ci zaszkodzić. Temat wpływu SWLi jest bardzo szeroki, ale pomyśl... Czy gdybyś teraz sam zaczął linkować konkurencję z SWLa, to czy zaszkodził byś ich pozycjom i zdobył tym samym pierwsze miejsce ?

Doświadczone agencje wiedzą jak z tego typu narzędzi korzystać, nie znam w/w, ale nie można od razu pisać, że są źli itp.

I jeszcze raz polecam przeczytać wątek który podałem na 1 stronie i wyciągnąć samemu wnioski.

Dodałbym tylko, że bardziej niebezpieczne jest instalowanie SWLi niż nimi linkowanie, jednak dla nowej strony lub nie pozycjonowanej wcześniej niepoprawne użycie SWLi może być mimo wszystko bardzo negatywne, mam na myśli domenę, która nie posiada wielu zróżnicowanych backlinków.

@akanta a skąd to wiesz?? Bo z moich obserwacji statystyk wynika całkiem co innego - więcej wpisuje z polskimi znakami.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

@akanta a skąd to wiesz?? Bo z moich obserwacji statystyk wynika całkiem co innego - więcej wpisuje z polskimi znakami.

To zależy od tematyki (a dokładniej targetu) fraz. W tym wypadku stawiałbym na PL znaki.

Fraza jest łatwa, tylko czy właściciel chce "tracić" czas na naukę SEO? Nie lepiej zapłacić niewielką kwotę i skupić się na tym, na czym zna się najlepiej - fotografii? Samymi SWLami świata, a już na pewno na dłuższą metę nie zdobędziesz. Warto szczerze porozmawiać z obecną firmą i ustalić jakąś strategię działania, bo po strukturze linków można jedynie stwierdzić, że nie była ona zbyt wybujała.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności