Skocz do zawartości

Internetowy sklep kosmetyczny do oceny

gosia_gd

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Może nie ma tu zbyt wielu kobiet ale z mojego doświadczenia wynika, że nie chcą one zbytnio podzielić się opiniami nt. mojego sklepu. Sprawa wygląda tak, że jakiś czas temu zleciłam budowę sklepu i jego pozycjonowanie. O ile z wyników pozycjonowania jestem zadowolona bo cały czas jest postęp to jako, że nie mam zbytnio doświadczenia w kwestii sprawdzania użyteczności czy też wizualnej prezentacji stron www (grafika również została zamówiona i mi po prostu się podobała) chciałabym prosić o kilka konstruktywnych uwag na temat sklepu - tak aby móc wprowadzić kolejne zmiany.

Link do strony: Drogeria

pozdrawiam,

Małgorzata

kolorystyka jest całkowicie nie trafiona jak na sklep z kosmetykami, ciemno i burawo, ta paleta barw mogłaby się nazywać "stara pudernica"

strona główna nie przypomina sklepu a jakiś blog, a tu od razu powinny się rzucać w oczy promocje i dobre okazje, w końcu Twoi użytkownicy szukają przede wszystkim produktów

https://raan.istore.pl/ - to jest dobry wzór do naśladowania

Raan teraz faktycznie dobrze wygląda, jednak jak sobie przypominam ostatnie zakupy w nim ze dwa lata temu to porażka, startowali z gorszego poziomu niż ten tutaj prezentowany. Jeśli to jest początek to nie jest żle, dużo w nim contentu. Może jest adresowany do ludzi co za nim kupią lubią poczytać, społecznościowo friendly, filmiki, ten sklep daje więcej niż inne: tylko zdjęcie, powielony milion razy opis i sp******j babo. Tylko faktycznie trochę ciemno w nim

Raan teraz faktycznie dobrze wygląda, jednak jak sobie przypominam ostatnie zakupy w nim ze dwa lata temu to porażka, startowali z gorszego poziomu niż ten tutaj prezentowany. Jeśli to jest początek to nie jest żle, dużo w nim contentu. Może jest adresowany do ludzi co za nim kupią lubią poczytać, społecznościowo friendly, filmiki, ten sklep daje więcej niż inne: tylko zdjęcie, powielony milion razy opis i sp******j babo. Tylko faktycznie trochę ciemno w nim

Zawsze można to wszystko połączyć z prostym wyglądem, typowym dla sklepów, intuicyjnym, gdzie można, ale nie trzeba, poczytać nieco więcej na temat prezentowanego produktu :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

przychylam się do powyższych opinii

moim zdaniem sklep jest za ciemny, kolorystyka raczej pogrzebowa niż kosmetyczna, sklep kosmetyczny powinien kojarzyć się z lekkością, stylem, klasą i świeżością, a te ciemne kolory z pewnością się tak nie kojarzą. Szczerze mówiąc nie kupiłabym nic w takim sklepie bo odpycha kolorami. Sklep z kosmetykami powinien być kolorowy - postaw na zielenie, błękity, czerwienie, żółty, pomarańcze.

Co do budowy strony głównej to wyróżnij promocje, pokaż produkty - niech człowiek widzi że coś można kupić, a nie tylko poczytać. Te opisy wrzuć gdzieś głębiej w sklep, jakieś podstrony, czy po boku zrób menu w którym będą artykuły, na stronie głównej najważniejsze są produkty. Słabo widać kategorie produktów. Przyznam że chwilę tego szukałam, nie są widoczne - do poprawki :)

Pozdrawiam

Skuteczna dieta ketogeniczna - KetoDietetyk.pl - Joanna Łysak

Salon masażu tajskiego i balijskiego Tajski Raj Warszawa

Podnosimy.pl - usługi dźwigowe i wynajem dźwigów Warszawa

witam,

Dziękuję wszystkim za powyższe opinie - to jak na razie jedyne konstruktywne i konkretne odpowiedzi jakie otrzymałam. Mam nadzieje, że już niedługo będzie lepiej (na pewno rozważę zmianę kolorystyki i przebudowę strony głównej). Niestety nie mogę kolorów zmienić zbyt drastycznie gdyż wszystkie zdjęcia naszych produktów zostały już umieszczone na dopasowanym do obecnego szablonu tle - na pewno jednak już niedługo będzie mniej 'ciemno i burawo'.

pozdrawiam,

Małgorzata

Witam,

Przepraszam za post pod postem ale chciałam odświeżyć temat. Otóż mając na uwadze wszystkie Wasze opinie chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o zmianie na taką: https://kopia.kosmetic.pl w nowej wersji. Ostateczne kwestie nowego wyglądu wymagają jeszcze dopracowania ale ponieważ wcześniej uzyskałam bardzo przydatne informację od Was chciałabym i teraz poznać Wasze zdanie.

Pozdrawiam,

Małgorzata

moim zdaniem teraz zdecydowanie lepiej to wygląda :shout: i w takim sklepie zakupy na pewno chętnie bym zrobiła :) jak na mój babski gust to strzał w 10 :)

Skuteczna dieta ketogeniczna - KetoDietetyk.pl - Joanna Łysak

Salon masażu tajskiego i balijskiego Tajski Raj Warszawa

Podnosimy.pl - usługi dźwigowe i wynajem dźwigów Warszawa

teraz jest o wiele lepiej, ale warto trochę się poprzyczepiać:

- pasek z promocjami ma za małą czcionkę i nie da się wygodnie przeczytać komunikatu

- pomyśl nad jakimś ładnym logiem, napis który jest teraz nie zbyt dobrze się prezentuje

- strona na FB i wiget w sklepie to dobry sposób na budowę dłuższych relacji z klientami, możesz motywować ich do polubienia jakimś rabatem i systematycznymi promocjami

ogólnie rzecz biorąc idzie to wszystko w dobrym kierunku :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności