Skocz do zawartości

Tir Potracil OPLA:)

antek21

Rekomendowane odpowiedzi

Czy aby kierowcy zachodnich (nie wschodnich i nie południowych) też tak się zachowują !? Tylko nie mówmy o polskich kierowcach, którzy jeżdżą dla firm niemieckich...

Ja Wam opowiem swój przypadek:

Wracałem około 2 w nocy do domu (rok 1988, Norwegia, okolice Dumbas - 1000km od Bałtyku). Idę spacerkiem, lewą stroną drogi poza terenem zabudowanym (błagam, nie pytajcie co ja robiłem spacerując o 2 w nocy..:);) ). Z przeciwka jechał TIR, z tyłu nic nie jechało. Pomyślałem sobie - a po co ma mnie okurzyć, po co mam jemu sprawiać kłopot... przeskoczyłem przez rów chcąc poczekać aż mnei minie. I co zrobił kierowca ? Mijając mnie podniósł dłoń... dziekując, że usunąłęm się z drogi a on jadąc cieżkim pojazdem nie musi sie zastanawiać nad manewrem omijania (czy w tej opowieści dziwnie to brzmi - manewr omijania ? - Jesli tak to odebrałeś 'czytacielu' to zastanów sie głebiej, może zrozumiesz zagrożenia jakie mogły powstać przy takim mijaniu pieszego...).

Odeprę, każdy zarzut dotyczący tego, że o 2 w nocy, nie mogłem widzieć podnoszonej ręki w kabinie (choć kierowca nie miał zapalonego światła w kabibie - nie)... Celowo podałem położenie geograficzne.. dopowiem tylko jeszcze że był to sam początek czerwca.

Wracałem około 2 w nocy do domu (rok 1988, Norwegia, okolice Dumbas - 1000km od Bałtyku)

Zapewne z heimbrantem (czy jak to się tam nazywa :) )

Mijając mnie podniósł dłoń... dziekując, że usunąłęm się z drogi ...

Trzeba jednak wspomnieć o zupełnie innych "zasadach" panujących na tamtejszych drogach. Nie spotykanych chyba nigdzie więcej w Europie.

Celowo podałem położenie geograficzne.. dopowiem tylko jeszcze że był to sam początek czerwca.

Okropność. Kolega szukał nawet czarnej farby żeby zamalować sobie okna :D

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Przemyślałem sobie swoją wypowiedź, pomyślałem o tym co napisał Erbit i...

Mimo wszystko staram się zawsze wytłumaczyć kierowcę ciężarówki, który komuś zajechał drogę, wiem z doświadczenia, że często jest to nieumyślne, z drugiej strony nie można zaprzeczyć, że bez skrupułów wykorzystują niejednokrotnie swoją masę.

Przyznać jednak trzeba rację Erbitowi, że reszta zachowuje się identycznie na miarę swoich możliwości. Nie mieliście nigdy wrażenia, że kierowcy osobówek kosztujących powyżej 100 000 zł niejednokrotnie uważają, że zakazy parkowania dotyczą właśnie tej tańszej reszty? Ile razy widzieliście wciskającą się na chama poza kolejką audicę, która ma na tyle mocy, że może to zrobić, a ile razy robi to koleś w polonezie, który zna swoje miejsce w szeregu?

Ilu z Was wkurza się na kogoś, kto stoi przed Wami i ma mniej zdecydowania albo mocy w silniku, żeby wskoczyć w byle dziurę przy wyjeżdżaniu z podporządkowanej.

Na szczęście widziałem na drodze wielu kulturalnych kierowców, również ciężarówek, a nigdy nie byłem w Norwegii, a jeżeli Cię taki przeprosi, to w zasadzie szybko się zapomina, że właśnie o mało co Cię nie zabił.

W każdym aucie znajdzie się idiota mogący narobić dużo złego, a im bardziej auto to wybacza, tym częściej reszta to widzi.

W Kanadzie czy US to najlepiej się jeździ na dłuższych trasach własnei za Tirami bo można praktycznie bez karnie łamac ich durne limity na szybkość polski kierowca nie wytrzyma nerwowo 2 pasy w jedna strone autostrada i się wleczesz 88km/h (55mil/h) mozna sie powiesić a za Tirem pojedzies znawet i 140 :)

co do chamstwa to aż tak nie marudzcie, normalka prawo silniejszego masz większą fure masz pierwszeństwo to jeszcze nie to co w krajach arabskich ale juz sie zaczyna...

Pozatym to Tirowcy mają przechlapane życie według mnie całe tygodnie za kółkiem i co kawałek ich szefowie poganiają ...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności