Skocz do zawartości

Tanie Komputery

ErnestM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje firm ktore zaopatrzalyby moja firme w komputery, chodzi o na prawde niskie ceny, najlepiej aby owe firmy byly partnerami producentow. Chodzi o pare tysiecy sztuk roznych maszyn na rok.

Jestem zainteresowany tymi maszynami:

HP DC 7900SFF

HP Elite 8000

HP Elite 8100

HP 2055D

HP 2025N

Jesli macie jakies kontakty badz znacie jakies firmy ktore oferuja super niskie ceny w porownaniu do innych krajow to prosze o odzew ;)

@mrtn - w takim Vobis'ie za zestaw komputerowy z peryferiami, wyceniony na 9200 zł, potrafią sobie w tym odbić ponad 3000 zł prowizji - informacja od kolegi - sprzedawca w jednej z filii tejże sieci - także te 30% max, ale zastanawia mnie fakt, po co ktoś kto chce kupić ileś tysięcy maszyn pisze na forum i pyta o rzeczy warte grube setki tysięcy, a w innym wątku - jak to zauważył FiKaS , chce pożyczyć 20 Euro :)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Nie no z 50% przesadzilem ale kupujac z Rumuni ceny byly tansze ( w porownaniu do Belghii ) o 20 % minimum wiec za ile oni musieli je kupic w HP ?

20 nadal dużo, ale zdarzają się różnice w cenach ze względu na regiony. Niby płaczą, że nie wolno kupować sprzętu z innego regionu, ale de facto gwarancję muszą uznawać.

Tego nikt ci nie załatwii, kto nie tkwi w branży i to nie w kompach i sklepach a w dystrybucji. Ja miałem szczęście opuścić tą branże 5 lat temu i dotychczas nie spotkałem na forum ziomala z dystrybucji IT, lub chociaż brokerki (ale może się nie ujawnia).

Panowie, zle sie wyrazilem piszac "moja firma", chodzi oczywisice o firme w ktorej pracuje. Zajmujemy sie dystrybucja sprzetu komputerowego dla ambasady i innych instytucji rzadowych, wychodzi rocznie okolo paru tysiecy maszyn. Maksymalnie do 10 tysiecy. Dotychczas sprzet sprowadzalismy z Rumuni, jednakze jestesmy otwarci rowniez na inne kraje jesli cena bedzie nizsza niz przy zakupie bezposrednio u producenta. A my jakoze nie przekroczulismy liczby 200 000 zakupionych maszyn od HP, nie mamy pelnej znizki jaka maja partnerzy gold. Oczywisice wszystkie te liczby i "bonusy" roznia sie od kraju do kraju.

Instytucje rządowe raczej nie kupują od byle kogo z Rumunii tylko muszą ogłaszać na każdy zakup przetargi.

Co do cen to parę lat temu trochę sprzedawałem i wiem, że w okolicach Warszawy jest firma, u której można było kupić sprzęt Hp z 30% nawet do 40% tylko zamówienia musiały być powyżej 100 tys więc się tym nie interesowałem. Co do 200 000 kupionych maszyn w HP to chyba ktoś Ci jakąś bajkę z tym wkręcił.

Popytaj chłopaków z crn.pl, tam ludzie siedzą w tej branży i znają rynek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności