Skocz do zawartości

Nagły wzrost bezwartościowych BL

wendaboj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taką sytuację, pozycjonuję powoli swoja stronkę przez ręczne dodawanie wpisów i miałem około 350 linków prowadzących do mojej strony. Dzisiaj wchodzę Google do narzędzi dla webmasterów i mam ponad 1000 linków ze stron, których większość wygląda tak:

www a-enciclopedia-livre.info/?title=Davoli

. Czyli coś całkiem nie powiązanego i w innym języku. O co może chodzić i jak to wpływa na pozycję mojej witryny ?

Jak masz starą domenę i ma sporo starych, dobrych linków, to nic Ci nie grozi, ewentualne problemy możesz mieć jak domena jest świeża i słabo podlinkowana, ale też nie koniecznie. Może, ktoś próbuje Ci zaszkodzić za pomocą swl.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Z SWL korzystałem do niedawna, ale kod usunąłem z mojej strony. W ostatnich przetasowaniach google na większość fraz pospadałem na dół i podejrzewam, że może chodzić właśnie o te bezwartościowe linki. Jak długo będą wisieć te linki do mojej strony skoro już nie będę w SWL ?

Strona jest nowa, ma kilka miesięcy dopiero, starych linków raczej nie powinna mieć, wątpię też by konkurencja jakaś chciała mi zaszkodzić.

jak zdjąłeś te SWLe, to nie przejmuj się tym, co Ci pokazuje G w narzędziach dla webmasterów

niektóre strony rotują Twoim linkiem i pokazuje się on na różnych podstronach

jak G to indeksuje, to traktuje jako link :huh:

gorsze jest dodanie do takich systemów, a po zaindeksowaniu linków - zdjęcie wszystkiego...

ja ostatnio trafiłem takiego precla, co linkował długo do mojej strony na wszystkich podstronach: G zaindeksowało ponad 60k linków, ale i tak w rzeczywistości liczy się dla nich linkująca domena, a nie ilość linków na tej domenie do Twojej strony.

w przypadku linku, który podałeś, to z przeszukiwania wewnętrznego strony

G nie powinno tego widzieć jako podstrony, ale na niektórych stronach/katalogach admini nie zablokowali tej opcji (ze stratą dla ich strony nie Twojej)

nic Ci w takim wypadku nie grozi ^_^

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności