Skocz do zawartości

Proszę o wycenę boksu reklamowego

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pojawiło się pewne zainteresowanie reklamą w moim serwisie regionalnym. Postanowiłem stworzyć boksy reklamowe, które będę sprzedawał wśród lokalnych firm.

Górny boks reklamowy wyświetlany na wszystkich podstronach serwisu oraz dolny boks reklamowy również wyświetlany na wszystkich podstronach serwisu.

Boksy w rozmiarze 150px x 150px. Odsłon 10 kilo miesięcznie w tym 4 kilo uników.

Ile mogę "krzyczeć" miesięcznie za górny oraz dolny boks reklamowy?

Ostatnio pojawiło się pewne zainteresowanie reklamą w moim serwisie regionalnym. Postanowiłem stworzyć boksy reklamowe, które będę sprzedawał wśród lokalnych firm.

Górny boks reklamowy wyświetlany na wszystkich podstronach serwisu oraz dolny boks reklamowy również wyświetlany na wszystkich podstronach serwisu.

Boksy w rozmiarze 150px x 150px. Odsłon 10 kilo miesięcznie w tym 4 kilo uników.

Ile mogę "krzyczeć" miesięcznie za górny oraz dolny boks reklamowy?

licząc po stawkach branzżwych, ale realnych (nie cennikowych ) wychodzi max 300 zł.

W cenniku wypada dać z 500zł i proponować zniżki - głupia praktyka, ale w tej branży tak się przyjeło, że ludzie negocjują nie 5 a 50% obniżki.

mrtn, masz tu na myśli cały blok reklamowy, czy pojedynczy boks?

oceniałem to dla małego banerka - boksy sa mniejsze, ale za ten w najlepszej widoczności wołałbym 200zł/msc,

oczywiście dużo zależy od portalu i renomy.

Mam kilka portali, które włączyłem do sieci ... abstrahując od ogladalności ważny jest wygląd i to czy portal podoba się reklamodawcy. I tak na jadnym mam 10 razy tyle reklam co na drugim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności