Skocz do zawartości

OmniPRESS - darmowy katalog stron

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko że ten skrypt może służyć tez za precla i myślę, że jako precel się lepiej sprawdzi więc 5oo znaków to trochę mało. Kolejna uwaga to ograniczenie na pierwszej stronie treści do 200 znaków jest ok jednak skrypt powinien sam zmieniać linka na zwykły tekst na głównej stronie. Założę się że znajdą się tacy co specjalnie będa je tam pchali aby znalazły się właśnie na stronie głównej. Uważam tez że 3 linki na 500 znaków to trochę dużo. 1 link do tysiąca znaków i 2 maksymalnie powyżej dwóch tysięcy znaków było by ok.

No nie bardzo jarzysz terminologię omnipressa :) Opis to jest to co pojawia się na stronie głównej z innymi opisami stron. Tekst opisu w omniadd zaznaczony jako omnipress jest wyświetlany na podstronie z wpisem. Jako opis, który pojawia się na głównej katalogu bierze "zwykły", a jak tego nie ma to chwyta "blog" i potem za opisy robią dwutysięczne kobyły. Tak więc proponowane zmiany nic nie mają wspólnego z umiemożliwianiem preclowania.

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kojotek, 3 dni temu postawiłem omnipressa jednak dotychczas nie znalazł się on na liście w omniadd. W faq nic nie pisze na ten temat stąd pytanie na forum. Co trzeba zrobić i czy w ogóle coś trzeba aby on się tam znalazł. W sumie dodałem go na wszelki wypadek przez formularz w omniadd ale nic to w sumie nie zmieniło.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Podstawa co do poprawy to według mnie panel admina.

Nie wiem czy to tak tylko u mnie, ale gdy chce edytować dany wpis (a dokładnie tylko jego tytuł, bo opcji do zmiany treści nie widzę), to po zapisaniu nowego tytułu dany wpis jest bez kategorii, mimo, że wcześniej jakąś miał. Druga sprawa to wcześniej już wspominany fakt, że gdy wpada jakiś wpis z OmniAdd, a w katalogu nie ma kategorii ustawionej w dodawarce, to dany wpis jest bez żadnej kategorii. No i wcześniej wspomniane linki na głównej, kilka wpisów (ponad połowa niezbyt wartościowych) i już było 21 wychodzących :chatownik:

Wychodzące wychodzącymi jednak nie tak dawno bo chyba wczoraj w innym topiku pisałem na temat spamu w preclach i katalogach rodzaju

SennikInternetowy sennik|Sennik Internetowy}

i głupoty dodających tego typu kwiatki (narażających takie strony na bany w google), którzy nie zadali sobie trudu sprawdzenia czy nawiasy klamrowe są po domykane. Zarzucono mi brak obiektywizmu, i że nie jest to wina userów, a błędu w Publikerze. Omnipess nie korzysta z Publikera, a widziałem już na kilku tych stronach wpisy zawierające wytłuszczony powyżej tekst :)

Czy można ten skrypt jakoś zabezpieczyć przed takimi .... ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Akurat w Publikerze jak są niedomknięte te nawiasy, to tekst dla Publikera nie istnieje, więc go nie wysyła i sygnalizuje brak tekstu. Pewnie więc chodzi ci o takie zabezpieczenie. Ale nie wiem jak zareaguje Kojotek. który zawsze mówił, że ma być to proste i szybkie narzędzie. :)

Akurat w Publikerze jak są niedomknięte te nawiasy, to tekst dla Publikera nie istnieje, więc go nie wysyła i sygnalizuje brak tekstu. Pewnie więc chodzi ci o takie zabezpieczenie. Ale nie wiem jak zareaguje Kojotek. który zawsze mówił, że ma być to proste i szybkie narzędzie. :)

Co do Publikera to tylko zacytowałem pewną osobę i prawdę mówiąc nie wiem jakie on ma błędy i jak dodaje bo go nie używam.

Prostym i szybkim narzędziem miał być OmniADD jak pamiętam, co prawda skrypt OmniPress współpracuje z tym narzędziem i wchodzi pośrednio w jego skład. Jednak pozostawienie tego skryptu niezabezpieczonego przed spamerami zniszczy ideę jego powstania i sens jego używania. Co prawda można moderowac takie strony ręcznie na tym skrypcie, jednak jeżeli ktoś postawi więĸszą ilość takich stron będzie to dość pracochłonne. Także znając mentalnośc ludzi 90% osób nic z tym nie zrobi.

Jeśli OmniPRESS spełnia warunki lokalizacji to zostanie dodany do listy - update zrobiony

nie bardzo to rozumiem. czyli jak dam w regionalce to nie wrzucisz na liste? czy po prostu nie dasz kredytow?

Tak,kojotek nie przejmuje do bazy katalogi OmniPress na domenie regionalnej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności