Skocz do zawartości

OmniPRESS - darmowy katalog stron

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien problem sprawia nadpisywanie (zamiast dopisywania) istniejącego pliku .htaccess.

W OVH, aby użyć PHP 5 (z PHP 4 katalog nie działa), w pliku .htaccess musi się znaleźć pewna dyrektywa, natomiast instalacja OmniPress usuwa tę dyrektywę, co powoduje natychmiastowy błąd w połowie instalacji i np. niezapisane hasło admina.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@dnd - same się zgłaszają do nas

@MaxPan - mówisz że biznes się kręci tylko pamiętaj że jak katalogi ktoś usunie to twoja licencja zagrożona jest

Kontrolowałem dziś co się dzieje po update i muszę powiedzieć że pięknie się wszystko wyczyściło i OmniPRESS zaczyna wyglądać jak należy. Indeksacja katalogów odbywa się błyskawicznie co bardzo mnie też cieszy.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

MaxPan - dzięki za propozycję, ale skoro się same zgłaszają, to już po sprawie.

@MaxPan - mówisz że biznes się kręci tylko pamiętaj że jak katalogi ktoś usunie to twoja licencja zagrożona jest

Jak to? Jeżeli kupię licencję na OmniAdd, założę katalog, a potem go usunę, to mogę tę licencję stracić?

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Moja licencja jest zagrożona to z jakie racji?Myślisz ze chodziło mi o bonusy?chciałem pomoc i zgłosić katalog do bazy katalogów, jak pamiętasz, obrazki mnie nie interesują :D nie korzystam z WP komentatora i nie dodaje do FG. możesz sprawdzić to w systemie nie chodziło mi o biznes,to by było poniżej mojego poziomu

Od teraz jest nowa wersja katalogu OmniPRESS kilka zmian jest jak obiecałem.

1. Informacja o zapisaniu ustawień w panelu

2. Dodawanie wielu tagów na raz oddzielonych przecinkami

3. Zmiana skórki z poziomu admina

4. Poprawki gramatyczne i stylistyczne

5. Poprawiono skrypt odpowiedzialny za obrazki

6. Inne drobne poprawki zgłoszone przez userów

Ta wersja też ma poprawkę na extra spam z OmniADD dzięki czemu już nie będzie można tak spamować - Zapraszam do pobrania OmniPRESS

@MaxPan mówiłem żartem ;>

3. Oprogramowanie OmniPRESS nie powinno być instalowane w katalogu domeny

Chciałem podłączyć publicznego SWLa, który promuje dodanie domeny głównej do systemu dodatkowymi pkt., a tu taki dziwny zakaz, dlaczego Press nie może być pod domeną gł.

System zlicza pkt do max. 10 subdomen – czyli zainstalowanie 100 katalogów pod jedną domenę mija się z celem gdyż system je zignoruje System zlicza do 10 subdomen które wciągnie na listę OmniADD – instalowanie powyżej tej liczby w obrębie domeny mija się z celem gdyż takie katalogi nie zostaną odwiedzone przez OmniADD można instalować na takich domenach OmniPRESS jednak nasz system dodający OmniADD nie będzie dodawał do takich katalogów wpisów)

Czy jak Press będzie zainstalowany na regionalce można go będzie wziąć na prywatną listę katalogów i wtedy jechać Addem swoje prywatne wpisy - takie własne zamknięte zaplecze z podłączonym prywatnym wewnętrznym SWLem, albo w ogóle do takich cokolwiek wpisów dodać na prywatny użytek. Rozumiem teraz że takie katalogi nie zostaną zaciągnięte na listę - ludzie nie będą się do nich dodawać, ale czy ja mogę we własnym zakresie

@nafri - nadpisujemy pliki i powinno być OK ale nie dam sobie jaj obciąć bo nie testowałem tego

@Remiss - co do instalacji katalogu w katalogu domeny będzie problem z działaniem oprogramowania (takie zabezpieczenie żeby nie instalować w katalogach) co do drugiego pytania tak możesz sobie prywatnie czy też w innych celach instalować na regionalnych domenach i gdzie tam chcesz - OmniADD je będzie ignorował

Jak się patrzy na niektóre wpisy w omnipressie, to normalnie Kali mówić :) No niestety.

EDIT:

Zaktualizowałem, gdy wszedłem w daną kategorię by dodać wpis moim oczom ukazało się to:

Parse error: syntax error, unexpected '@', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '$' in /home/XXXXXX/domains/XXXXXXXX.pl/public_html/mod/page.php on line 45

No ale wystarczyło, że usunąłem "@" z tego pliku i działa :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności