Skocz do zawartości

OmniPRESS - darmowy katalog stron

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

w końcu poszło

Wciąż jest problem z nieprawidłowo tworzonym plikiem config.domain.php, mianowicie chodzi o wiersz:

define( "THEME_ID", );

(trzeba ręcznie dopisać identyfikator skórki).

wciąż aktualne, występuje przy wyborze skórki pierwszej z brzegu, trzeba edytować wpisując "1"

@finansiarz już pisał,

Parse error: syntax error, unexpected [b]'@'[/b], expecting T_STRING or T_VARIABLE or '$'

ta chole*na małpa wciąż tam siedzi, również trzeba z palca edytować

Demo nie w pełni działa https://www.t2b.pl/tag/modelki, w ogóle tagi nie działają:

Not Found

The requested URL /tag/modelki was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2 Server at www.t2b.pl Port 80

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W najnowszej wersji już poprawiliśmy to

I teraz powiem jako ciekawostkę - nowy OmniPRESS będzie korzystał z systemu anty-spamowego dzięki czemu każdy wpis dodany do katalogu będzie sprawdzany czy adres nie jest na liście spamerów. Jak to będzie działać :

1 - OmniADD będzie zapisywało dodawane strony do OmniPRESS na serwerze głównym jako MD5

2 - Każdy dodany wpis do OmniPRESS będzie weryfikowany w bazie czy ma pokrycie - suma MD5

Jeśli autoryzacja nie przebiegnie pomyślnie, wtedy nastąpi kontrola revDNS

3 - Jeśli do katalogu będzie dodawać się wpis OmniPRESS sprawdzi revDNS i jeśli będzie to IP serwera www lub innego serwera proxy wpis zostanie odrzucony, a samo IP wyląduje na zbanowanej liście :) W przyszłości te adresy IP zbanowane za revDNS będą się rozsyłać po wszystkich kopiach OmniPRESS co całkowicie uniemożliwi spamowanie

Innymi słowy mówiąc dodawanie z jakiejkolwiek dodawarki innej niż OmniADD będzie nie możliwe. Adminowi zostawimy opcje wyłączenia filtru antyspamowego i przyjmowanie wszystkiego jak leci jednak wtedy taki OmniPRESS zostanie usunięty z listy dla OmniADD

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Innymi słowy mówiąc dodawanie z jakiejkolwiek dodawarki innej niż OmniADD będzie nie możliwe. Adminowi zostawimy opcje wyłączenia filtru antyspamowego i przyjmowanie wszystkiego jak leci jednak wtedy taki OmniPRESS zostanie usunięty z listy dla OmniADD

Wątpię, aby to było na dłuższą metę skuteczne. Jeżeli OmniPressy okażą się na tyle wartościowe, aby uwzględniać je w niezależnej dodawarce, wystarczy kupić sobie licencję na OmniAdd, zobaczyć co wysyła do centralnego serwera i z własnej dodawarki wysyłać to samo :)

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Kojotek, trzeba by poprawić panel admina, a także mam wrażenie, że jest jakiś "babol" z kasowaniem niektórych wpisów. Powiedzmy usuwam dany wpis który uznam za spam, ktoś inny dodaje wpis, na stronie głównej jest wszystko cacy, a w szczególe wpisu okazuje się, że treść jest tego usuniętego :crazy:

No i czasem mimo usunięcia danego wpisu, on się nie wyświetla na stronie głównej i w kategorii, ale wpisując jego były dokładny adres wpis dalej jest :blink:

Sprawdźcie to, bo nie wiem czy to u mnie gdzieś się skopało czy to jakiś błąd

Od tej pory można pobrać nowy katalog update. Zostały poprawione zgłoszone błędy to ważne dla nowych instalacji. Osoby które mają już zainstalowany OmniPRESS i chcę się zabezpieczyć przed spamem z innych dodawarek proszone są o podmianę pliku omniadd.php z aktualnej paczki.

Jeśli już będzie ładnie działać wszystko przystąpimy do poprawy wyglądu PA i dodania nowych skórek. Z nowym OmniPRESS kompatybilny jest OmniADD od numeru 3.6.0 wcześniejsza wersja dodawarki nie będzie mogła dodawać wpisów i też żadna inna dodawarka na rynku

Mam dwa pytania:

1. Czy jest opcja, tak jak pisałeś, pozwalająca adminowi wyłączyć zabezpieczenie.

To już będzie zależało do samego admina czy wyłączy opcje antyspam czy nie :) - jednak osobiście na wiele bym nie liczył

2. Czy wpisy będą przyjmowane, a po jakimś czasie kasowane?

edit.

I jeszcze jedno :)

3. Jak to możliwe, że user będzie mógł dodać, a dodawarka nie?

@okazwłoka

Ad1 - Zgłaszasz się do mnie i katalog wylatuje z OmniADD

Ad2 - Nie mam nad tym władzy - tylko admini

Ad3 - Wystarczy usunąć plik omniadd.php

Jedyne czego nie wolno to usuwać tego 1 linka

W nowej wersji, przy próbie dodania wpisu pojawia mi się błąd

Fatal error: Call to undefined function mb_strlen() in /home/.../public_html/class/Page.php on line 215

pzdr

nafri

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności