Skocz do zawartości

OmniPRESS - darmowy katalog stron

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Zainstalowałem i mam kilka uwag/spostrzeżeń i życzeń. ;)

Po krótkim zapoznaniu się wygląda dość sympatycznie. Jest kilka literówek w panelu administracyjnym.

Moje uwagi:

Brak możliwości edycji treści wpisu (może być taka jak w EasyDir, byle była ;)

Nowo dodana kategoria ląduje na samym końcu, można by sortować alfabetycznie.

I pytanie: jak jest z developmentem tego? Jeśli zrobię na SQLite, mogę postawić jeden katalog i zrobić kilka kopii?

Czy musi być od nowa instalowany na czystej bazie?

pzdr,

immy

mniej znaczy więcej

• Odpowiedzi 114
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a ja mam takie pytanie, czy dyskutujemy nad jakością wpisów czy liczy się tylko unikalność, która miała być w jakiś sposób chociaż kontrolowana ? Bo nie wiem czemu, ale mniej mnie razi fakt, że 1000 znaków pojawi się w iluś tam miejscach, niż papka o tytule dajmy na to - "wielce trzymaliśmy się dzieje, długo jak nie stała się ". może lepiej postawić na jakiś prostszy mechanizm moderacji + banowania autorów etc . Przy takich tekstach, to mija się sens stawiania bóg wie jakiego katalogu, równie dobrze można postawić jakieś wp z pluginem co generuje ileś tam dziennie wpisów z taką samą papką, a i linków out mniej będzie.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Jestem ciekawy, czy załatany został już błąd instalacji i czy wyszła nowa, ulepszona wersja katalogu (bez literówek w panelu admina itd).

No i jak indeksują się katalogi, w jakim tempie przybywają wpisy. Wyszukałem kilkanaście losowych katalogów i maksymalny site wynosi około tysiąca stron, i to na domenie głównej.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Dodałem do .htaccess regułkę z przekierowaniem:

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www. [NC]
# dodatkowo sprawdzam czy host nie jest adresem IP (czyli czy nie kończy się cyfrą)
RewriteCond %{HTTP_HOST} ![0-9]$ [NC]
# w RewriteRule można wpisać %{HTTP_HOST} zamiast konkretnej domeny
RewriteRule ^(.*)$ https://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301]

Nie mogę teraz dodać żadnego wpisu, automatyczne dodawarki też nie dodają.

mniej znaczy więcej

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

OmniPress potrafi nieźle zapchać serwery logami. Uważajcie na to ;) Ostatnio miałem z tym niezły problem. Rozwiązanie problemu tutaj - omnipress zapycha serwery

Rootowanie telefonów, zmiana systemów operacyjnych (Cyanogenmod, LineageOS), wymiana dotyku, naprawa tabletów, laptopów: https://LepszySerwis.pl Poznań

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności