Skocz do zawartości

PayPal sandbox

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie walczę z wprowadzeniem płatnosci na stronie z wykorzystaniem paypal'a, trenuje sobie na ich sandboxowym koncie (świetna sprawa) ale mam kłopot i szukam kogoś doświadczonego, który wie o co chodzi. Problem jest taki:

Próbuję sobie wykonać płatność z użyciem paypalowego formularza HTML (baz API przynajmniej na razie), wszystko działa cacy oprócz powrotu na stronę. W formularzu ustawione mam pole "return" i "rm" (na wartość 2, czyli powrot z przekazaniem danych przez POST) a PayPal zachowuje się w sposob następujący:

- po dokonaniu transakcji, idzie do PayPal'owej strony gdzie użytkownik ma wybór: wrócić do mnie, pojść na konto paypala i coś tam jeszcze. Chciałbym aby po dokonaniu transakcji uzytkownik wrócił do mnie bezwarunkowo, bo chcę automatem obsłuzyć ową transakcję. Możliwe to jest w ogóle?

- Nawet jak użytkownik wybierze 'powrót do mnie'. PayPal wraca do mojej strony (tej podanej w parametrze "return") ale POST jest pusciutki (GET też pusty).

Jakaś rada/wytłumaczenie

Z góry thx

- po dokonaniu transakcji, idzie do PayPal'owej strony gdzie użytkownik ma wybór: wrócić do mnie, pojść na konto paypala i coś tam jeszcze. Chciałbym aby po dokonaniu transakcji uzytkownik wrócił do mnie bezwarunkowo, bo chcę automatem obsłuzyć ową transakcję. Możliwe to jest w ogóle?

Do tego służy 'notify_url' - do tej zmiennej podajesz paypalowi adres skryptu na który ma wysłać info o zapłacie.

edit. Specjalnie dla Ciebie poooglowałem i znalazłem świetny art na którym sam się swego czasu wzorowałem podpinając automata od paypal > https://blog.mmx3.pl/2008/01/22/paypal-wstep/ :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

tez sie troszke nameczylem zanim doszedlem do ladu, jak nie dasz rady to sluze pomoca i moge ci wygenerowac ustawiony juz przycisk w kodzie html tylko podaj mi nazwe emaila paypal, sume za usluge i przesylke ( w przypadku wysylki elektronicznej ustawia sie 0.00) czy chcesz ustawianie ilosci sprzedawanych sztuk i adresy strony gdzie chcesz kierowac po udanej i nieudanej transakcji. Mozesz mi podac wszystko bez emaila i w miejsce gdzie ma sie znajdowac email moge wpisac slowo czerwonym drukiem twojemail i sam sobie zmienisz ze wzgledow bezpieczenstwa.

@Generał, świetne info , dzięki, jakoś ten notify_url przeoczyłem, a wgapiałem się dość długo.

@urlsite, też dzięki, myślę, że już sobie poradzę, mam chyba nietypową obsługę więc nie sądzę żeby sie z automatu dało wsio wygenerować, a poza tym chcę poznać dobrze pp i jego płatności, a nie ma to jak się dziedko pomęczyć samemu :)

wklejony kod na strone funkcjonuje prawidlowo i nie uzywalbym dostepnego na necie automatu tylko posiadam dobry program do tworzenia stron www i praktycznie wszystko jest latwe i proste, ale masz racje ze najlepiej jest sie samemu nauczyc. Ja za to mam inny problem z wstawieniem nowego katalogu na serwer i tez szukam pomocy po forach.

Wygenerowany juz kod paypala mozna tez podmienic w zrodle strony juz po opublikowaniu na serwer np. programem filezilla a powinien sie znajdowac befor tag w przypadku html a w jezeli masz php to podmieniasz kod w folderze. Wiec jak nie dasz rady to pisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności