Skocz do zawartości

Ban google czy coś innego?

DamianL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Otóż nie dawno wykupiłem domenę www.naprawimykomputer.pl - wcześniej była ona na darmowym serwerze z przekierowaniem. Teraz stoi już na płatnym od nazwa.pl od początku nie było jej w google (polecenie: site:www.naprawimykomputer.pl)

Czy to wina wcześniejszego przekierowania czy może czegoś innego? Jak pozbyć się bana indeksacji by strona w miarę szybko wróciła do wyników wyszukiwania?

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

SEO in Bielsko-Biała 

Dodawaj linki do swojej strony. Możesz też na tym forum dać linka - strona powinna zostać szybko zaindeksowana. Jeżeli po tygodniu od takich działać strona nie będzie w indeksie, wtedy możesz dopiero podejrzewać że coś jest nie tak.

Nudny jak czesanie owcy, ale za to darmowy, moderowany katalog stron. Zapraszam, łaaaa...

Jeszcze nie dość znudzony? Zobacz pijawki - ależ te przemiłe zwierzątka pomagają leczyć choroby! Słit focie pijawek included!

Z tego co widzę strona ma bardzo mało linków, proponuję linkować, linkować, linkować.

Można też wysłać do googla prośbę o ponowne rozpatrzenie witryny, znajdziesz to w narzędziach dla webmasterów.

Dodawałem ją do wszystkich portali ogłoszeniowych bielskich oraz do ok. 10 katalogów moderowanych firm. Prowadzę jeszcze bloga swojego na którym też linkuje do mojej strony. Co jeszcze polecacie? Po takiej dawce linków nie powinna już być zaindeksowana?

Wysłałem support do google, w którym przeprosiłem za wcześniejsze przekierowanie i że to już się więcej nie powtórzy. Poprosiłem również o przywrócenie do wyników wyszukiwania.

Pozdrawiam.

SEO in Bielsko-Biała 

tylko po co wysyłasz coś do google?

masz już receptę-linkuj a strona się zaindeksuje, 10 katalogów to naprawdę mało

Bo nie mam pewności, że nie została zbanowana przez wcześniejsze przekierowanie. Naprawdę wydaje mi się, że bot już dawno powinien dotrzeć do tej strony i ją zaindeksować. Miesiąc linkowania i żeby jeszcze nie było zaindeksowane?

SEO in Bielsko-Biała 

Witam Ponownie.

Stronka została już zaindeksowana, nie wiem czy pomogło pisanie do Google czy dodanie do 10 katalogów moderowanych.

Mam pytanie, jest jeszcze jakiś przydatny program dla początkujących pozycjonerów? sprawdzanie backlinków, pozycji w google i innych wyszukiwarkach itd.

Z góry dziękuje za pomoc.

SEO in Bielsko-Biała 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności