Skocz do zawartości

Skrypt do rotacji reywords

magorski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem sobie taki jeden skrypt do rotacji keywords.

Działa to tak, że mam listę słow kluczowych. Lista ma 3 części a w każdej ok 70 słów.

Pierwsza, związana stricte z treścią, druga zawierająca (ponoć) dobrze płatne słowa (np kredyt, angielski, słowacja) i trzecia znów związana z treścią serwisu ale zawierająca dłuższe frazy.

I teraz robię tak, biore wszystkie słowa z tablicy pierwszej (na nie pozycjonuję), i po parenaście z drugiej i trzeciej (dla reklam adsense) i mieszam wszystko.

I teraz najważniejsze. Nową listę tworzę tylko dla strony serwisu na której jeszcze nikogo nie było (która jest odwiedzana pierwszy raz) i wtedy zapisują tę listę do bazy danych i jeśli ktoś odwiedza tą stronę jeszcze raz to mam zawsze ten sam wcześniej wygenerowany zestaw słow kluczowych.

Słowa wklejam zawsze we wszystkie części meta (tzn. w keywords, description i title) ale na końcach, bo dla description i tittle najpierw są odpowiednie opisy (np. na forum najpierw jest tytuł wątku).

Wiem, że to może troche niejasno opisałem, ale jestem ciekaw czy dobry miałem pomysł? A moze nic nowego nie wymyśliłem?

A może niepotrzebnie zapisuję słowa do bazy?

Może przy kazdej odsłonie powinienem generować nowy zestaw słów?

A może ten sam zestaw zawsze jeszcze dodatkowo mieszać?

Może powinienem dla dażdej strony zmieniać zestaw co dobę?

Może wogóle to jest zły pomysł i powinienemmieć słowa tylko związane z treścią i takie same na każdej podstronie?

Mam nadzieję, że nie przesadziłem z tymi pytaniami :hello:

Imho przesadziles..Nie wiem jaki jest sens pisania o czyms takim tutaj.

94638[/snapback]

No bo właśnie to napisałem i zastanawiam sie czy to wogóle będzie po pierwsze legalne a po drugie skuteczne.

Poprostu szukam porady.

Zależy mi też na tym żeby być legalnym.

Moim zdaniem to o czym piszesz to zwykłe kombinacje. Nawet jeżeli są legalne to nie są "w porządku". Chcesz odebrać trochę reklamodawców uczciwym webmasterą, którzy po prostu mają stronę na jakiś temat i pozycjonują ją zgodnie z jej zawartością. I zarabiają tyle ile to możliwe na danej stronie bez żadnych "sposobików".

Takie moje zdanie. Ale ja zawsze byłem zbyt uczciwy :D

Wywal kluczowe niby te najlepiej platne a zostaw te zwiazane z tematyka i moim zdaniem moze to minimalnie poprawic zyski bo reklamy beda z przedzialu jakiego oczekuje ogladajacy a to jest najwazniejsze. Chyba ze masz ogromna ogladalnosc i wolisz liczyc na przypadkowe klicki dobrze platne niz czestrze mniej platne ale zwiazane z tematyka.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności