Skocz do zawartości

płatne wpisy a ich jakość

Mich@ł

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób moderujecie swoje katalogi jeżeli chodzi o jakość wpisów? Obecnie posiadam "aż" 1 katalog z płatnościami SMS i jak widzę 70% dodawanych stron ma opisy w które składają się w większej części ze słów kluczowych niż z sensownych zdań, i tu mi się nasuwa pytanie, czy akceptować takie wpisy ;)? Z jednej strony klient zapłacił i w pewnym sensie należy mu się wpis w katalogu... no ale z drugiej strony jeżeli stać go było na płatny wpis to wrzucenie sensownego opisu składającego się z paru zdań (nie wymagam unikalności) nie powinno stanowić problemu... a jednak ich jakość daje wiele do życzenia...

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Dodajesz punkt w regulaminie, że niestaranny opis (np. stanowiący zbiór słów kluczowych) może skutkować odrzuceniem wpisu.

Ja w takich przypadkach usuwam wpis podając powód i wysyłając jednocześnie informację o możliwości ponownego dodania wpisu wraz z kodem sms do wykorzystania.

Takowy zapis mam:

2. Wpisy powinny być unikalne i napisane poprawną polszczyzną (teksty z generatorów odpadają).

Obecnie zrobiłem tak że wpis aktywuje i po chwili deaktywuje a autor otrzymuje email z informacja o niewłaściwym opisie wraz z mośliwością jego poprawy (przesłanie nowego opisu do podmianki). Tyle że na 14 deaktywowanych wpisów ani jedna osoba nie przesłała mi poprawionego opisu więc jak widzę mało komu się chce ;)

przykładowy opis:

Sklep online - Bobomarket oferuje atrakcyjne zabawki, gry, bajki dvd, książki i wózki dziecięce. Sklep internetowy zaprasza po artykuły dla niemowląt i dzieci. Domek Floralie Smoby, zjeżdżalnia megagliss, kaczuszka z wodnym oczkiem i lusterkiem, Blokus Classic rodzinna gra strategiczna, zabawki Mattel. Wózki dziecięce, foteliki samochodowe, łóżeczka, zabawki dla niemowląt. Bramka ochronna KiddyGuard, elektroniczna niania analogowa, zjeżdżalnia XL, piaskownica zamykana, wózek spacerowy. Artykuły dla dzieci i niemowląt. Bramka do drzwi samozamykająca, dostawka do wózka i inne produkty dla dziecka. Bajki na dobranoc, świat filmów Disneya, miniblubbiś Ryba, blubbisie, skaczący przyjaciel, wiaderko do kąpieli niemowląt Tummy Tub.
(wstawiłem bo i tak duplikat)

ew:

Pasart oferuje półfabrykaty jubilerskie do biżuterii. Mirage Bernard Krauze - Hurtowania oferuje półfabrykaty posrebrzane i srebrne do wyrobu biżuterii. Zawieszka i krawatka ozdobna, kryształy swarovskiego, element ozdobny, koraliki powlekane i ceramika, kulki diamentowane, kryształy Swarovski. Woreczki strunowe, krawatki srebrne, bigle sztyfty, angielskie i antyalergiczne. Elementy - Walec, Owal, Kula, Lodowy, Modułowe, Spectra. Kamienie półszlachetne, kryształki Swarovski, korale, łańcuszki, koraliki lampwork i baza broszki oraz do kolczyków. Stopery, szpilki, przekladka, narzędzia Bociany, baranki na sztyfty. Atrakcyjne półfabrykaty jubilerskie do biżuterii.

(również duplikat)

Takich wpisów mam deaktywowanych kilkanaście...

Osobiście chciałbym aby mój katalog był zadbany szczególnie że stoi na starej domenie z PR :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Skoro ludziom nie zależy, by ich wpis trafił do katalogu mimo opłaty moderacyjnej to Ty też nie powinieneś się nimi martwić.

Posiadasz wartościowy katalog i chcesz trzymać w nim porządek, więc jeżeli Ci coś nie pasuje w zgłoszonym wpisie to możesz go odrzucić bez zastanowienia.

byc moze dodajacych do platnych katalogow trzeba podzielic na 3 grupy:

1) osoby pozycjonujace dany serwis - wiec zalezy im na wpisach aby je podlinkowac

2) osoby ktore same dodaja swoja strone, nie znaja sie na jakis tam zapleczach i podlinkowywaniu i wola zaplacic za wpis i miec to z bani czekajac na wzrost pozycji

3) osoby ktore chca zlecic dodanie do platnych katalogow, placa za platnosci niezaleznie od ilosci zatwierdzen a ile zostanie zaakceptowanych to nie wiedza bo wszystkim zajmuje sie osoba dodajaca

poza tym gdy podaja zly mail (lub taki ktorego nie odbieraja) nic dziwnego ze nie ma poprawy w 1 i 2 wypadku, w trzecim wypadku mozliwe ze dodajacemu to 'wisi' chociaz raczej z takim podejsciem na osoby z polecenia raczej liczyc nie moze... i niestety co jakis czas pojawiaja sie watki o takich pozycjonerach/firmach/freelancerach

wiec w sumie wszystko rozbija sie o to kto dodaje...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Najlepiej dać info w regulaminie, że się płaci za moderacje, a nie akceptacje. Wtedy wg subiektywnej oceny będziesz mógł wpis odrzucić/zaakceptować (oczywiście sam nie możesz złamać innych pkt regulaminu).

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności