Skocz do zawartości

Szukam firmy gdzie mogę zapłacić za ogladanie mojej strony

daniel93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję firmy, w której mógłbym zareklamować moją stronę, ale nie chodzi mi o wyświetlanie banerów itp, tylko żeby reklamobiorcy dostawali pieniądze za oglądanie mojej strony przez np.30sek?

Czy istnieje firma reklamowa która działa w podobny sposób?

Jeśli nie jasno opisałem:

Chodzi mi o firmę, która płaci użytkownikom za oglądanie stron Internetowych przez określony czas :)

Wydaje mi się, że skuteczność takiej reklamy była by większa niż np. banerów, jak myślicie?

A pełno takich...

Wydaje mi się, że skuteczność takiej reklamy była by większa niż np. banerów, jak myślicie?

W baner klika się z dwóch powodów:

1. przez przypadek

- najczęściej od razu wyłączamy www

2. bo nas zaciekawił baner

- jak strona wygląda brzydko, bądź nie tego się spodziewaliśmy, wyłączamy www

- jeżeli świadomie kliknęliśmy w baner najczęściej zapoznajemy się z zawartością danej witryny

W przypadku firm, o których wspomniałeś wygląda to następująco:

- klikamy w link, czekamy wyznaczone 30 sekund, wyłączamy stronę nawet nie patrząc co na niej było

jedynym plusem są ładnie wyglądające statystyki, pod warunkiem, że nie pokazują źródeł odwiedzin...

I to by było na tyle w tym temacie.... Pozdrawiam

Spółki | Prawo | Sąd

Hmmm to może jest coś co wymagało by od użytkownika np. znalezienie jakieś informacji na stronie i odpowiedzenie na pytanie z nią związane?

Wtedy user musiałby przeczytać treść strony - jest coś takiego?

Na tej zasadzie możesz zrobić konkurs na jakiejś innej stronie - gwarantujesz jakieś nagrody, dla których ludziom będzie chciało się cokolwiek robić i do dzieła. Jednak i tutaj skuteczność może być znikoma, gdyż zazwyczaj ludzie zrobią coś dla wygrania, a sama zawartość strony będzie dla nich sprawą dziesiątej kategorii... No chyba, że będzie to strona bardzo pokrewna tematycznie, jednak tutaj może być ciężko znaleźć kogoś, kto udostępni swoje łamy ze względu na chociażby konkurencyjne produkty oferowane przez niego i Ciebie :)

Spółki | Prawo | Sąd

Zastanawiam się czy w ogóle taka reklama, że się komuś płaci za znalezienie informacji na jakiejś stronie(szukanie odpowiedzi na pytanie, np. dotyczące np. konkretnego produktu na mojej stronie) może być skuteczna?

Z jednej strony użytkownik nie jest za bardzo zainteresowany treścią reklamy, ale z drugiej strony jeśli porównamy to do bannerów, czy kliknięć w linki to skuteczność powinna być nieporównywalna. Bo raz, że 1 kliknięcie / 100 wyświetleń to max, to jeszcze większość z tych co kliknie opuszcza stronę nie zagłębiając się w treść, a w tym przypadku nie dość, że musi przeczytać, to jeszcze zrozumieć.

Ja wiem :D Są firmy, które płacą uczestnikom programu za "zadania". Takim zadaniem może być rejestracja na Twojej stronie. Koszt jednego zadania to jakieś 50 groszy do złotówki dla reklamodawcy. Poszukaj więcej informacji na szuwi.com.

EDIT

Jeżeli chcesz aby ludzie odpowiadali na pytania dotyczące Twojej strony to chyba przeczytamwszystkich.pl daje taką możliwość.

Zależy co chcesz od tych odwiedzających. Jak chcesz sprzedać jakąś droższą rzecz, to zapomnij o tego typu reklamach ponieważ użytkownicy tych serwisów to przeważnie ludzie bardzo młodzi. Jeżeli masz witrynę skierowaną do nich to możesz próbować. Inna sprawa, że tysięcy UU raczej nie możesz się spodziewać.

Swoją drogą robiłem kiedyś test:

kupiłem płatne kliknięcia od firmy PPC na allegro, użytkownik miał być na stronie 10s. Reklama kierowała do krzykliwej i mało skomplikowanej podstrony, która miała za zadanie przekierować na stronę docelową która oferowała określone produkty dla tej grupy wiekowej płatne przez smsa. Ok. 15% użytkowników przechodziło na stronę docelową. Ale efekty ekonomiczne bardzo marne.

Hmmm to może jest coś co wymagało by od użytkownika np. znalezienie jakieś informacji na stronie i odpowiedzenie na pytanie z nią związane?

Wtedy user musiałby przeczytać treść strony - jest coś takiego?

No pewnie, że jest:

https://partner.przeczytamwszystkich.pl/logowanie

p.s. Jeśli chcesz kodzik na 25% zniżki na ofertę w pierwszym miesiącu - PW.

• 3 tygodnie później...
Witam,

Poszukuję firmy, w której mógłbym zareklamować moją stronę, ale nie chodzi mi o wyświetlanie banerów itp, tylko żeby reklamobiorcy dostawali pieniądze za oglądanie mojej strony przez np.30sek?

Jeśli nie jasno opisałem:

Chodzi mi o firmę, która płaci użytkownikom za oglądanie stron Internetowych przez określony czas :sciana:

Proponuje https://getclick.pl kategorie itp

• 1 miesiąc temu...

Jeżeli ludzie będą dostawać pieniądze za oglądanie danej strony, to w małym stopniu będą zainteresowani ofertą tam prezentowaną. Już bym chyba ten baner wolał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności