Skocz do zawartości

Kolejne zmiany - wiecej wynikow z tej samej domeny

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy to mi dotąd umknęło ale człowiek już nie nadąża. Google teraz pokazuje nawet dwa linki jeden pod drugim z tej samej domeny o ile widocznie zasłużyły sobie na to.

Z jednej strony dobrze bo tematyczne strony są pokazywane bez typowania tylko tej jednej, a z drugiej to oczywiście kolejny cios w konkurencyjność i różnorodność. W ogóle po Google Instant to będziemy mówić tylko tymi frazesami które Google podpowiada.

Kolejna rzecz którą zauważyłem na razie bez głębszego testu to to że Google daje fory podstronom bardziej tematycznym. Do tej pory Home Page zawsze wygrywała mając w zrozumiały sposób większą ilość linków i jakieś drobne paragrafy tematyczne treści. Teraz wydaje mi się że w swoim algorytmie Google przeniosło więcej mocy na treściowo bardziej powiązaną stronę.

Więc jeśli zmagaliście sie z problemem pkazywania przez Google strony głównej to sprawdźcie bo mogło się zmienić.

Bylo juz to walkowane w temacie update serp - ostatni post to poruszajacy - https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=757321

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności