Skocz do zawartości

Co zrobić żeby goglebot zaindeksował moja stronę?

Qwerty123

Rekomendowane odpowiedzi

... Co mam robić żeby googlebot zaindeksował ...

1) zaparkuj domene na serwerze gdzie masz sklep (czyli tu: touchmedia.strefazysku.pl)

2) usuń przekierowanie 302, ktore masz obecnie (skieruj domene bezposrednio na DNS serwera gdzie masz sklep czyli tu: touchmedia.strefazysku.pl)

reszta "sama się zrobi".

P.s.

Jak juz ustawisz tak jak opisałem wyżej to zrób 301 z touchmedia.strefazysku.pl -> www.touchmedia-sklep.pl

Patrząc jednak na httpS widzę, że certfikat SSL jest przypisany do *.strefazysku.pl. Zatem taka zmiana o której napisałem nie będzie możliwa chyba że sklep stanie na HTTP a nie na HTTPS.

Jeśli upierasz się na HTTPS (a powinieneś) to nic z tym hostingiem nie zrobisz. Będziesz musiał wykupić własny hosting, do tego certyfikat SSL dla domeny touchmedia-sklep.pl a to koszt kilkuset zł rocznie (do 1000).

Więc albo zostaniesz na (zaiste darmowej) touchmedia.strefazysku.pl albo zainwestujesz we własny SSL dla własnej domeny.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No i strona używa https niepotrzebnie.

Ponieważ ?

Ponieważ na tej zakładce -> https://touchmedia.strefazysku.pl/index.php...l/rejestracja/_ jest formularz rejestracyjny gdzie są dane osobowe, które należy przesłać na serwer ?

Tak ?

mówię o stronie głównej a nie o formularzu

Tani, szybki i niezawodny hosting, już od 35zł rocznie  - Webhosting1st

Sklep z częściami do laptopów.

Poradnik na temat tego jak szybko zaindeksować nową stronę w Google + jak zdobyć mocny link do portalu.

1. identi.ca - wchodzimy przez ten link.

2. zakładamy konto, wydaje mi się, że nie muszę tutaj pisać jak to zrobić. Bardzo ważne jest aby w polu "Strona domowa" wpisać adres swojej strony www oraz uzupełnić wszystkie pola (nawet te nieobowiązkowe)

3. Aktywujemy konto.

4. Piszemy jakiś tekst typu: "Jestem tutaj nowy mam nadzieję, że będzie mi się tutaj podobało"

5. Subskrybujemy największe grupy.

6. Gdy osiągniemy limit subskrybujemy wszystkich członków w grupach, również do osiągnięcia limitu.

7. Cieszymy się z zaindeksowanej strony

• 2 tygodnie później...
Poradnik na temat tego jak szybko zaindeksować nową stronę w Google + jak zdobyć mocny link do portalu.

1. identi.ca - wchodzimy przez ten link.

2. zakładamy konto, wydaje mi się, że nie muszę tutaj pisać jak to zrobić. Bardzo ważne jest aby w polu "Strona domowa" wpisać adres swojej strony www oraz uzupełnić wszystkie pola (nawet te nieobowiązkowe)

3. Aktywujemy konto.

4. Piszemy jakiś tekst typu: "Jestem tutaj nowy mam nadzieję, że będzie mi się tutaj podobało"

5. Subskrybujemy największe grupy.

6. Gdy osiągniemy limit subskrybujemy wszystkich członków w grupach, również do osiągnięcia limitu.

7. Cieszymy się z zaindeksowanej strony

Witam , zrobiłem co napisałeś i nic!! Jestem jeszcze zielony w tym temacie ale czy ktoś może pomóc?? Mam stronkę www.bieszczadzkieklimaty.pl i po wpisaniu w google pokazuje się w ynikach ale jakiś dziwny tytuł 5.Bieszczadzkie Klimaty poza tym bez opisy. W kodzie strony dokonałem zmian przez CMS'a i dalej nic. Czy to może musi trwać dłużej??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności