Skocz do zawartości

Seo power suite

jun_dymek

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa promocja. Wersja professional za 149$.

Wersja Enterprize jest również na promocji - teraz tylko 399$ (taniej na 60%). Mamy także ofertę dla użytkowników którzy już mają licencję SEO PowerSuite. Szczegóły na naszej stronie internetowej

@ novum

Jest -150$, czyli 249$ :)

Poprawiłem się, jak pisałem posta zamyśliłem się...hehe i wpisałem kwote obniżki, a nie cene ...która jest po obniżce.

Jest 249$

Ok czyli widać potwierdza się to że promo jest na cały pakiet tylko. Ale powiedzcie szczerze co warte są te pozostałe narzędzia. Do każdego trzeba ręcznie dodawać proxy, rank tracker to niewygodny soft do śledzenia pozycji, a pozostałe 2 testowałem i ich użyteczność też jest wątpliwa - do audytu czy szukania linków partnerskich można znaleźć lepsze i tańsze alternatywy. Tak naprawdę są to tylko przystawki do spyglassa.

1) W SEO PowerSuite można bardzo łatwo importować cały listy proxy, to zajmuje mniej niż minutę. W rzeczywistości, większość użytkowników ogólnie nie potrzebują proxy, oni robią tylko kilka zapytań do wyszukiwarek lub innych serwisow i ich adresy IP nie dostaną bana.

2) Dlaczego uważasz, że Rank Tracker jest niewygodny? Staramy się zrobić go lepiej przy każdej aktualizacji oraz opinii klientów jest dla nas bardzo ważne. Będę wdzięczny, jeśli podasz więcej szczegółów. Zresztą jest wiele pozytywnych opinij o Rank Tracker.

3) Zgadzam się, że Link Assistant ma ograniczone zastosowanie w dzisiejszych czasach, ale można dostosować do sytuacji. Sprawdz na ten post o guest bloggingu z Link Assistant.

Każdy może popróbować SEO PowerSuite gratis i zdecydować, czy to narzędzie spełnia go potrzeby.

PS: Proszę wybacz mi moje błędy. Jestem z Białorusi i ja złe mówię po polsku.

SEO PowerSuite - oficjalna strona internetowa

Jak wiemy program ma problemy z analizą dużej ilości linków na raz. Teraz dziele sobie linki w projekcie w paczki po 500 i tak sprawdzam. Może da się dodać funkcjonalność, aby to program sobie brał automatycznie kolejną paczkę do analizy?

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

Jak wiemy program ma problemy z analizą dużej ilości linków na raz. Teraz dziele sobie linki w projekcie w paczki po 500 i tak sprawdzam. Może da się dodać funkcjonalność, aby to program sobie brał automatycznie kolejną paczkę do analizy?

Wiemy o tym problemie. To jest związano z limitami nałożonymi Java na użycie pamięci. To często powoduje problemy dla użytkowników SEO Spyglass, które pracują z większymi zestawami danych. Jednakże, jeśli twój komputer ma dużo wolnej pamięci może się obejść ten problem. Uruchom Spyglass SEO za pomocą plika wsadowego, patrz na kod niżej (dla Windows). Wykonaj następujące czynności:

1) Upewnij się, że ścieżki plików dopasują do ścieżek plików używanych na twoim komputerze. Jeśli SEO PowerSuite był zainstalowany w domyślnym folderze, to nie trzeba wprowadzać żadnych zmian.

2) Upewnij się, że ścieżka do Javy jest w zmiennych środowiska Windows. (przejdź do Control Panel\All Control Panel Items\System > Advanced System Settings > Environment variables). Jesli potrzebna dodaj nową zmienną środowiska.

3) Ustaw rozmiar pamięci używanej przez aplikacje Java zmieniając parametr -Xmx1024m.

4) Utwórz plik wsadowy (filname.bat), umieść w nim ten kod, otwórz program za pomocą tego plika.

Jeśli zwiększyć rozmiar pamięci przydzielonej dla aplikacji można jednocześnie sprawdzić więcej linków.

Mam nadzieję, że to ci pomoże. Myślę, że można użyć z tego plika wsadowego nie tylko dla SEO Spyglass ale też dla innych narzędzi z zestawa SEO PowerSuite.

SG.bat dla x(86):

java -Duser.dir=C:\Progra~2\seopow~1\seospy~1\resources\ -Dmozswing.xulrunner.home=C:\Progra~2\seopow~1\seospy~1\libs\mozswing\xulrunner -Xms16m -Xmx1024m -jar C:\Progra~2\seopow~1\seospy~1\bin\seospyglass.jar

Dzięki za szybką reakcję. Niestety ale nawet z tymi ustawieniami nie udało mi się dla pewnego projektu wyciągnąć 1000 pozycji przy 5 połączeniach i sprawdzania tylko informacji o stronie. Być może ten projekt jest taki masakryczny, gdyż dużo linków jest na blogach z masą innych. Po testuję dla innych adresów.

Kod rabatowy -25% w Bieznes-Host B11U-9YNF-H12Y

Dzięki za szybką reakcję. Niestety ale nawet z tymi ustawieniami nie udało mi się dla pewnego projektu wyciągnąć 1000 pozycji przy 5 połączeniach i sprawdzania tylko informacji o stronie. Być może ten projekt jest taki masakryczny, gdyż dużo linków jest na blogach z masą innych. Po testuję dla innych adresów.

To jest złe... Mam nadzieję, że będe działać lepiej z innymi projektami.

Jest także taki aspekt - jeśli website, jaki analizujesz, ma dużo linków dostanych z pomocą Xrumera lub podobnego narzędzia, to jest bardzo możliwe, że są tysiące linków wychodzących na stronah, dlatego SpyGlass działa gorzej z takimi projektami.

3) Zgadzam się, że Link Assistant ma ograniczone zastosowanie w dzisiejszych czasach, ale można dostosować do sytuacji. Sprawdz na ten post o guest bloggingu z Link Assistant.

Thanks for sharing my tutorial - let me know if you guys have any questions and I will do my best to answer them with Google Translate :)

Hvala za delitev svoje vaje - povej mi, če vi imate kakršno koli vprašanje in bom po svojih najboljših močeh, da nanje odgovori z Google Translate :)

• Like 1

hm

a propos tego używania pamięci - tu zwracam się do @linkassistant team - może zmieńcie podejście:

- ilu jest userów?

- ilu zgodzi sie na współdzielenie/generowanie wyników?

tak - to 3ba gdzieś składować,

tak - trzeba by userzy wyrazili zgodę,

itd

- być może to koszty nie do przeskoczenia - jednak zakładając, że macie 100000 userów i każdy użyczałby (to kolejna opcja) procesora (paczki) (to znane choćby z freewarowych programów graficznych - albo podniebnych) (może to w tym przypadku nie jest do zastosowania) - to mogłoby dać wam przwagę konkurencyjną i to znaczną (można blokować roboty - ale rozproszona aplikacja już nie przypomina TEGO {RYM[złego zjadacza transferu mego(wego)]})

to tyle

ps.

oczywiście mogę się mylić, gadać 3po3, pleść androny {RYM[...]}

ps2.

domena z zegarkami

ahr... ~75 000

SGlass ~ 7 500

domeny z ixami (trzema)

ahr... ~7 000 000

SGlass ~6 700

jesli ktos ma stronę/słowo, które przekroczyło ta wartość bardzo prosze o info - mam lic.prof i dziennie ponoć mogę 100.000 wyników conajwyżej znaleźć...

ps3. kolejne pytanie - jesli znajdzie sie słowo które jest wieksze niż 100.000 wyników - czy w kolejnym dniu SGlass szuka od wyniku 100.001 do 200.000?

pozdrawiam (all)

ps4. dla strony gógla przekroczyło...

Edytowane przez bananasltd

@bananasltd

To jest dobry pomysl, ale teraz to nie nadto łatwo realizować. 1. Z jednej strony, takie podejście wymaga znacznych zmian architektury oprogramowania 2. Ale co ważniejsze, użytkowniki z Europy wschodniej prawdopodobnie będą zgodny dzielić się wynikami i danymi, ALE użytkowniki z Europy zachodniej, a głównie z Ameryki nie zaakceptują ten pomysł i my możemy napotkać różne problemy prawne...

• Like 1

• 5 miesięcy temu...