Skocz do zawartości

Portal komputerowy - Am4.pl

Am4.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do nowego Portalu Komputerowego, który może się rozwinąć dzięki Wam. Każdy może dodać własnego newsa, który pojawi się na stronie głównej, recenzję, test lub poradnik na jakiś temat.

Wortal istnieje dopiero od kilkunastu dni, więc jest jeszcze bardzo mało znany, ale dzięki Wam może się to zmienić.

Jeżeli interesujesz się tematami o których piszemy, lubisz opisywać sprzęt komputerowy, ale i nie tylko, lub pisać o nim - to dobrze trafiłeś. Być może to właśnie u nas, zaczniesz traktować swoje hobby - bardziej profesjonalnie. Pomożemy Ci "rozwinąć skrzydła".

Poszukujemy "Newsmanów"

Zapraszam do publikowania swoich tekstów/artykułów.

Również wszelka krytyka mile widziana;)

Pozdrawiam

Portal komputerowy - AM4

Tworzony dla wszystkich, przez wszystkich. Dodaj swojego newsa, recenzję, test. Zbieraj punkty i ścigaj się w rankingach.

Czym się różnią newsy od nowin?

Nie podoba mi się system trzech kolumn. Jak wyobrażasz sobie szukanie interesującego mnie poradnika jeżeli jest jeden pod drugim, to jest cholernie niewygodne.

EDIT

Zoptymalizuj title (dobrze, że jest różny dla każdej podstrony, ale powinien mieć część stałą zawierającą interesujące Cię słowo kluczowe).

Daj różne description na podstronach.

Nowiny są to najważniejsze newsy (pokazywane z lewej strony w kolumnie pionowej).

Trzy kolumny są na głównej oraz na kilku nielicznych, mniej ważnych podstronach. Zastanawiam się, czy zdjąć prawą kolumnę z podstron: Newsy i Nowiny?

Na razie jest mało artykułów, więc nie ma większego problemu z szukaniem, po za tym na tych stronach obok tytułu są widoczne kategorie. Jak będzie dużo tekstów, to być może zrobi się inny układ (lista?).

Zoptymalizuj title (dobrze, że jest różny dla każdej podstrony, ale powinien mieć część stałą zawierającą interesujące Cię słowo kluczowe).

Nie za bardzo rozumiem (jestem początkujący w te klocki;)). Każda podstrona ma rożny tytuł. Możesz podać mi jakiś przykład?

Daj różne description na podstronach.

Tego też za bardzo nie rozumiem:(

Portal komputerowy - AM4

Tworzony dla wszystkich, przez wszystkich. Dodaj swojego newsa, recenzję, test. Zbieraj punkty i ścigaj się w rankingach.

Nie wiem jak wygląda konfiguracja meta tagów joomli bo tylko przez chwilę kiedyś miałem z nią styczność. Poczytaj o meta tagach. to będziesz wiedział o co chodzi. Zamierzasz pozycjonować swój serwis? Sam? Jeśli tak to rozpocznij od nauki i optymalizacji strony. Z tym title (tytuł strony, wyświetla się na pasku tytułu przeglądarki i jako tytuł wyniku wyszukania strony w SERPie) teraz jest tak: wchodzę w recenzje to title jest "Recenzje", a lepiej byłoby gdyby było "Recenzje - Portal komputerowy AM4.pl" albo podobnie. Ważne, żeby znalazło się tam ważne dla Ciebie słowo kluczowe.

EDIT

Dowiedz się też czym jest Anchor tekst i edytuj swoją sygnaturkę :)

Nie wiem jak wygląda konfiguracja meta tagów joomli bo tylko przez chwilę kiedyś miałem z nią styczność. Poczytaj o meta tagach. to będziesz wiedział o co chodzi. Zamierzasz pozycjonować swój serwis? Sam? Jeśli tak to rozpocznij od nauki i optymalizacji strony. Z tym title (tytuł strony, wyświetla się na pasku tytułu przeglądarki i jako tytuł wyniku wyszukania strony w SERPie) teraz jest tak: wchodzę w recenzje to title jest "Recenzje", a lepiej byłoby gdyby było "Recenzje - Portal komputerowy AM4.pl" albo podobnie. Ważne, żeby znalazło się tam ważne dla Ciebie słowo kluczowe.

EDIT

Dowiedz się też czym jest Anchor tekst i edytuj swoją sygnaturkę :)

Poprawione;)

Czy słowa kluczowe w metadanych powinno się oddzielać (oprócz przecinka) spacją, czy nie ma to znaczenia?

Portal komputerowy - AM4

jeśli miałbym coś zasugerować, to proponuję ustalenie stałej szerokości. Nieładnie wygląda na monitorach o dużych rozdzielczościach, jak się tak rozjedzie. Ewentualnie ogranicz rozjeżdżanie optymalizując do 1280 czy cuś.. Ten gif "sprawdź się" trochę obciachowy i tyle uwag na teraz

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

jeśli miałbym coś zasugerować, to proponuję ustalenie stałej szerokości. Nieładnie wygląda na monitorach o dużych rozdzielczościach, jak się tak rozjedzie. Ewentualnie ogranicz rozjeżdżanie optymalizując do 1280 czy cuś.. Ten gif "sprawdź się" trochę obciachowy i tyle uwag na teraz

Hmm, a ja mam wrażenie, że właśnie na dużych monitorach ta strona ładniej wygląda niż na mniejszych. Posiadam 26" (1920x1200px) i IMO lepiej się prezentuję niż na 13" lapku;)

Portal komputerowy - AM4

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności