Skocz do zawartości

[startup] Generator tekstu

Emmix

Rekomendowane odpowiedzi

Renenutet to generator bazy która podpięta do skryptu tworzy witrynę z unikalnym tekstem.

Bez problemu działają strony z kilkudziesięcioma tysiącami podstron.

Po małym podlinkowaniu Google indeksuje je w okolicy 80%

Przykładową stronę z 25 tysiącami podstron można obejrzeć:

https://www.zd.zielono.eu

Strona projektu: https://www.zielono.eu

Siła stron jest w unikalnym teksie który składa się z dwóch składowych:

Zdań z polskiej literatury i zdań generowanych przez zastosowanie łańcuchów Markova.

Aktualnie jest w bazie 2 mln zdań.

Biorąc pod uwagę losowanie zdań z powtórzeniami można przyjąć, że stron może być 2 mln do 30 potęgi.

Lecz ciągle dodaję nowe teksty do bazy, tak z dostępnych tekstów jak i z generatora, więc każda witryna będzie unikalna.

Zdania są sensowne, choć całość dla człowieka jest dość chaotyczna. Jednak maszyny przy dzisiejszych algorytmach przyjmują teksty bez problemu za poprawne zdania w języku polskim.

Adresy stron budowane są z bazy 3mln słów w języku polskim.

Instalator sprawia, że postawienie całego serwisu jest proste i sprowadza się do założenia bazy, ustawienia uprawnień chmod i skopiowania plików.

Można umieścić własne słowo w adresie stron, generowane są metatagi a skróty treści innych podstron załatwiają linkowanie wewnętrzne.

Przygotowałem 4 bazy testowe: 100, 1000, 5000, 25000 podstron.

Są do ściągnięcia i testowania dla chętnych, namiar na stronie www.zielono.eu.

W planach mam zamiar popracować nad bardziej tematyczną treścią, ale oczywiście trochę to wszystko trwa.

Bardzo jestem ciekaw waszej opinii.

Kontakt: lunac11@(skasujTo)gmail.com

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Teksty są rzeczywiście mocno surrealistyczne :D

Czasem przeczytam kilka zdań i można trafić na perełki.

Przez pomyłkę w pliku config.php wkradły się jakieś stare i nieaktualne dane do połączeń, ale i tak przecież musicie wstawić własne.

Mam zamiar stworzyć kilka zestawów grafik, bo wystarczy wrzucić fotki o odpowiednim rozmiarze do katalogu "grafika" i "grafmal" i są losowane na stronę. Także będzie kilka skórek, by były bardziej unikalne.

Wiem, że chomikuj.pl jest jakie jest, ale ostatnio koniecznie chciałem chciałem zacząć etap testowania, a tam od razu mam licznik ściągań. Nie byłem pewien zainteresowania, a z moich doświadczeń większy plik może zjeść trochę transferu.

Więc nie wrzucałem na razie na własny hosting, jednak pewnie za jakiś czas tam wylądują te pliki.

> A jest możliwość stworzenia własnej bazy, wlasnych zdań itd? Jest jakiś panel admina czy coś w tym stylu?

Stworzenie własnej bazy wymaga baz ze zdaniami, słowami i danymi do Markova. Dodatkowo zrobione jest to w Postgresql i do działania wymaga Perla i kilku modułów do niego. Całość waży ok. 3 GB. Raczej nie jest to system do instalacji na hostingu. Pewnie gdy kiedyś postawię własny serwer, to podejmę próbę. Aktualnie na moim komputerze takie 25 tysięcy stron tworzy się całą noc. Więc na chwilę obecną nie ma możliwości by taką funkcjonalność udostępniać online.

Jeśli komuś zainstaluje się poprawnie to prosił bym chociaż o nazwę hostingu.

Przetestowałem to obecnie na

https://linuxpl.com/

https://vipserv.org/

https://avx.pl

@Przykładową stronę z 25 tysiącami podstron można obejrzeć: https://www.zd.zielono.eu

Podana fraza - site:https://www.zd.zielono.eu/ - nie została odnaleziona.

Takie generatory to przeżytek minionych lat.

Obecnie wygenerowane w ten sposób serwisy szybko wylatują z indeksu google.

c'est la vie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

> Podana fraza - site:https://www.zd.zielono.eu/ - nie została odnaleziona.

Ależ oczywiście, że nie została. Założyłem ją parę dni temu i nie linkowałem. Zresztą nie zamierzam.

Te serwisy które postawiłem wcześniej indeksują się dobrze i puki co stoją stabilnie.

Chwalenie się swoimi spamami nie ma sensu :)

W jaki sposób jakiś automat ma rozpoznać sens treści? Oczywiście spam raporty mogą odnieść skutek. Nic nie trwa wiecznie.

W jaki sposób jakiś automat ma rozpoznać sens treści? Oczywiście spam raporty mogą odnieść skutek. Nic nie trwa wiecznie.
Od tego zacznijmy, że google to coś więcej niż 100 linikej kodu napisane przez początkującego programistę i potrafi znacznie więcej niż niektórym się wydaje. I w tym wypadku ta wieczność jest znacznie krótsza.

Jednym słowem strata czasu na tego typu spamowe zaplecza. O tym przekonało się już wieluuuuu z tego forum.... oczywiście Możesz być innego zdania na ten temat.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Oczywiście Google może dużo.

Ale poniżej masz cztery teksty. Dwa pochodzą z literatury, dwa zostały wygenerowane. Czy Google pozna który jest cenny i wartościowy, a który to niewiele znaczące wytwory maszyny?

Człowiek ma z tym problem.

Pamiętam, w Preszowie, u JO. przewielebnego Krasińskiego, biskupa kamienieckiego, któren był i świętym biskupem, i świetnym senatorem, bywał pan August Siedlnicki, wojewodzie podlaski, któren u króla Poniatowskiego dworakował, ale że w duszy dobrze ojczyźnie życzył, więc, choć go grafem nazywano i po francusku się nosił, do nas akces zrobił i przy łasce boskiej do końca wytrwał; a książę wojewoda wileński, co jego cierpieć nie mógł, raz, że nie po naszemu się stroił, po wtóre, że przy starszych zbyt lubił rozprawiać, mawiał o nim: "Ten Francuz z Mokotowa chce nam wmówić, że wszystkie rozumy pojadł."

Był już wieczór, i wieczór ciemny bardzo, tylko odblask od śniegów rozpraszał ciemność. Nic mi na tym nie zależało. A gdy na głowie zejdzie, niedługo członki ustaną. A jakby na dobitkę; upały szły coraz większe. Ot, widzisz, Kamo rzekł następca nie podda się niekiedy jak stróż na czatach w miejscach, żadne przepisy nie istniały anioły pociechy w postaciach nie malowały się uczucia w uroczystej chwili głowa królewska, która na widok ministra, spojrzał na pytającego. - myślał - księcia szukać nie czas! Odstąpili tedy obaj ze czcią i, z dala stojąc, modlili się sami w cichości.

.. [ży]dowskiego [w jego] mieście wsze [?] sława krola wszechmogącemu i [mowi krol asy]rski do króla Ezechijasza, króla żydowskiego i do l[uda jego]: a wiem, prawi, pwacie w moc Boga waszego wadzący [się z mocą króla moc]niejszego. Usłyszew to krol Ezechijasz i wszyciek lud jego, sieksz[y odzienie i] kajać idziechą, pośpieszychą się do kościoła na modlitwę przed Boga wszemogącego i poczęchą się modlić, iżby je Bog zbawił ot mocy króla pogańskiego. Tegdyż nagle Bóg usłuszał modlitwę luda śmier[nego i posłł...] jim na pomoc anjeła swego świętego, jenże anjeł czs[ny, z nieba sleciew iz]stąpiw, prawi, anjeł Boży w zastępy pogańskiego [króla, pobił...] we sborze asyrskiem, to je pogsińskiem sto tysięcy [ośmdziesiąt ty]sięcy i pięć tysięcy luda pogańskiego. Tako lud Boży [przez Bożego an]jela zwiciężstwo odzirżeli, a pogani śmirć podjęli, bo [anjeli święci da]ni są nam na ot wadzenie naszego ustraszenia. A piąte [dani są nam] anjeli święci na nauczenie naszego nieumienia... [tajemnicach; ..., prawi taje[m]nicach: widziech, prawi, anjeła Bożego mocnego; z nieb[a sle] ciew, prawi, postawi prawą nogę na morzy a lewą na ziemi ...

- Owariował, czy co? Balsam otrzymuje się w ten sposób, że nacina się pnie u do- łu ostrym kamieniem i zbiera go, gdy wydziela się wzdłuż tych nacięć. Nie popełnia! Robiła na nim wrażenie wariatki. - Tylko - dodała - żeby wstążka tego samego koloru była co kokarda. Franciszek będzie już wiedział, jak zmusić go do mówienia. Od tego bladozłotego jeziora, niebieściejących w oddali i sine, oczy zaszły łzami.

Fragmenty ze stron:

https://literat.ug.edu.pl/kazans/0001.htm

https://literat.ug.edu.pl/soplica/004.htm

https://www.zd.zielono.eu/index.php?renenutet=trynitarianka

https://www.zd.zielono.eu/index.php?renenutet=biochemiczkom

Oczywiście Google może dużo.

Ale poniżej masz cztery teksty. Dwa pochodzą z literatury, dwa zostały wygenerowane. Czy Google pozna który jest cenny i wartościowy, a który to niewiele znaczące wytwory maszyny?

Był już wieczór, i wieczór ciemny bardzo, tylko odblask od śniegów rozpraszał ciemność. Nic mi na tym nie zależało. A gdy na głowie zejdzie, niedługo członki ustaną. A jakby na dobitkę; upały szły coraz większe. Ot, widzisz, Kamo rzekł następca nie podda się niekiedy jak stróż na czatach w miejscach, żadne przepisy nie istniały anioły pociechy w postaciach nie malowały się uczucia w uroczystej chwili głowa królewska, która na widok ministra, spojrzał na pytającego. - myślał - księcia szukać nie czas! Odstąpili tedy obaj ze czcią i, z dala stojąc, modlili się sami w cichości.

No sorry ale nie mów że człowiek nie rozpozna...

logomini.png
artykuły | opisy | tłumaczenia | synonimy | content marketing| prowadzenie FB

TXT4SEO.pl | txt4seo@txt4seo.pl| 516 423 653

Był już wieczór, i wieczór ciemny bardzo, tylko odblask od śniegów rozpraszał ciemność. Nic mi na tym nie zależało.

Był już wieczór, i wieczór ciemny bardzo, tylko odblask od śniegów rozpraszał ciemność.

Czyli jednak to człowiek pisał.

.. [ży]dowskiego [w jego] mieście wsze [?] sława krola wszechmogącemu i [mowi krol asy]rski do króla Ezechijasza, króla żydowskiego i do l[uda jego]: a wiem, prawi, pwacie w moc Boga waszego wadzący [się z mocą króla moc]niejszego. Usłyszew to krol Ezechijasz i wszyciek lud jego, sieksz[y odzienie i] kajać idziechą, pośpieszychą się do kościoła na modlitwę przed Boga wszemogącego i poczęchą się modlić, iżby je Bog zbawił ot mocy króla pogańskiego. Tegdyż nagle Bóg usłuszał modlitwę luda śmier[nego i posłł...] jim na pomoc anjeła swego świętego, jenże anjeł czs[ny, z nieba sleciew iz]stąpiw, prawi, anjeł Boży w zastępy pogańskiego [króla, pobił...] we sborze asyrskiem, to je pogsińskiem sto tysięcy [ośmdziesiąt ty]sięcy i pięć tysięcy luda pogańskiego. Tako lud Boży [przez Bożego an]jela zwiciężstwo odzirżeli, a pogani śmirć podjęli, bo [anjeli święci da]ni są nam na ot wadzenie naszego ustraszenia. A piąte [dani są nam] anjeli święci na nauczenie naszego nieumienia... [tajemnicach; ..., prawi taje[m]nicach: widziech, prawi, anjeła Bożego mocnego; z nieb[a sle] ciew, prawi, postawi prawą nogę na morzy a lewą na ziemi ...

To mi na maszynę wygląda...

A ten raczej prawdziwy - zapytaj moją Babcię to Ci powie jakie "śniegi" były w tamtym roku :) i że upały nie idą, bo teraz zima idzie...

Edit: Projekt mi się podoba, tak trzymać...

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Ale poniżej masz cztery teksty. Dwa pochodzą z literatury, dwa zostały wygenerowane.

Tylko, że wszystkie Twoje przykłady nie mają większego praktycznego zastosowania, bo w praktyce pozycjonowane są strony o charakterze bardziej technicznym niż poetyckim :) gdzie sens zdań będzie tym bardziej niewielki przez co od raz rzucający się w oczy. Dobrze zsynchronizowany tekst można śmiało publikować, a coś takiego już nie. Pamiętaj też, że konkurencja nie śpi i spam raport jest jak najbardziej wykorzystywany w "pozycjonowaniu".

Tak czy inaczej uwierz, lub nie, ale nie tędy droga w tworzeniu zaplecza i współczesnym pozycjonowaniu.

Z takiego "zaplecza" to trzeba linkować na domenę z 301, bo konkurencja takie cuda wytropi w 5 minut, i tak ja mówi Mion spam-raport gwarantowany.Lub mieć pod SWL jak SITE potrafi utrzymać wysokie.Moim zdaniem lepiej napisać 100 artów sensownej treści , ale każdy ma swoje sposoby na zaplecze

"Prawa dostępu do katalogu install :0755

zmien uprawnienia katalogu /install na 777

Prawa dostępu do pliku Bigdump.php :0644

zmien uprawnienia do pliku /install/Bigdump.php na 777

Prawa dostępu do pliku baza.php :0644

zmien uprawnienia do pliku baza.php na 777 i przeladuj strone "

pomimo, że zostało wszystko ustawione tak jak trzeba na 777

hosting linuxpl

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności