Skocz do zawartości

[startup] Generator tekstu

Emmix

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm... sam napisałem sobie podobny wynalazek :-) Na podobnej zasadzie działa, z tym, że połączyłem z 7 artykułów w jeden, zamieniłem wszelkie przecinki i inne znaki na kropki. Indeksuje się to to bez linków względnie... Mam postawionych takich 10 i póki co przez okres 2 miesięcy żaden nie dostał Bana/Filtra :-)

Myślę, że system tego typu może być przyszłościowy zwłaszcza, że google patrzy teraz bardziej na content niż na inne rzeczy...

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Myślę, że system tego typu może być przyszłościowy zwłaszcza, że google patrzy teraz bardziej na content niż na inne rzeczy...
Tylko musicie nauczyć się rozróżniać content wartościowy od przypadkowo złożonych zdań które nie mają nic wspólnego z contentem :D

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przepraszam tu to przegięcie:).System tego typu wiedzialem już ok 4 lata temu w Rosji,raczej nie przyszłościowy a już dawno "obcykany".

To niema nic wspólnego z contentem tak jak napisał Mion,sam piszesz średnio to indceksuje się,a wiesz jak indeksuje się zaplecze z unikalne napisanymi artami nie z mieszarki? U mnie ostatnio zaplecze z 36 stron i ok 400 art zindeksowało się w 7 dni, 100% podstron i stron bo był content.

Wdzięczny jestem Wam za testowanie.

Dostałem kilka cennych informacji, które sprawią, że program będzie lepszy.

Wiem też nad czym będę musiał popracować.

Za jakiś czas będzie następna wersja, wygeneruję też nowe bazy do testów.

Mion, oczywiście chciałbym wiedzieć jaka droga w tworzeniu zaplecza i współczesnym pozycjonowaniu jest słuszna według Ciebie. Jednak jest wiele dróg do celu.

Napiszę może gdzie ja widzę miejsce Renenutet.

Każdy ma swój sposób pozycjonowania.

Ja stawiam na zaplecze w formie piramidy.

Stąd nazwa Renenutet - egipskiej Pani zbioru owoców i żniw.

0 - szczyt piramidy

Strona pozycjonowana

1 warstwa:

Buduję kilka stron z wartościową treścią o tematyce strony pozycjonowanej.

Forum, 5 blogów, 1-2 strony tematyczne. Praktycznie sam unikalny content.

Oczywiście wszystko trwa i wymaga dużych nakładów pracy.

Ile będzie tych stron? Kilka tysięcy, nie więcej.

2 warstwa:

ministrony, autoblogi, katalogi stron, precle, komentarze

Tu już liczba linków jest większa, ale są słabsze.

3 warstwa:

Renenutet i podobne projekty mają stanowić dół piramidy.

Tysiące, setki tysięcy stron, może miliony.

To nie będą mocne linki. Ale będzie ich dużo.

Mogą pozycjonować inne warstwy, mogą stanowić pokarm dla SWL.

Konkurencja sprawdzi linki do pozycjonowanej strony, ale czy sprawdzi linki do stron które linkują?

Linkując wpis do dobrego katalogu wpływamy pośrednio na pozycję strony docelowej.

A że linków potrzeba dużo, trzeba też tworzyć dużo stron.

Jeśli będzie unikalna treść, Google ją zaaprobuje.

Jeśli strona nie wskoczy na szczyty wyników nikt jej nie zgłosi do raportu.

Czy zresztą Renenutet spełnia warunki do spam raportu? Nie zawiera niedozwolonych elementów. Więc musi o tym zdecydować człowiek, nie maszyna. A postawienie 20 tysięcy stron zajmuje 10 minut. Indeksowanie 2 tygodnie.

Jak się odpowiednio postawi, nawet bardziej "śmieciowy" generator - to przerwa wieki :D

Fakt, że tego typu generatory były już X lat temu - sam testowałem i niektóre kopie mają do dziś po XX`XXX site i przetrwały kilka fali banów. Choć muszę podkreślić, że one "trochę" zmodyfikowane były względem oryginału.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Mion, oczywiście chciałbym wiedzieć jaka droga w tworzeniu zaplecza i współczesnym pozycjonowaniu jest słuszna według Ciebie
Oczywiście nie ta oparta na spam generatorach, ale jak wolisz w końcu to "twój cyrk twoje małpy'. Dla mnie sprawa jest jasna...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A kto powiedział, że w skład tego typu systemów wchodzą wartościowe serwisu i należy się do takowych odwoływać w kontekście przykładu :D

A co do komentarzy na temat mojej wypowiedzi: Chodzi mi o aktualny update algorytmu Googla. I nie mówię oczywiście, że taki goły tekst który miesza się co refresh jest lekiem na całe zło świata :-) Po prostu wydaje mi się, że DOBRZE przygotowany system generujący/mieszając treść ma szanse w aktualnym czasie zrobić trochę zamieszania w Google :-)

I jakby to Xann powiedział: Czym dla Ciebie jest wartościowy content, drogi Mion. Taki który rozumiesz Ty czy taki który rozumie algorytm Google? ;-) (nie chce rozpoczynać flamewar'a - ot takie pytanie retoryczne, rzekłbym).

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

@Mion, nic nie mówiłeś, wtrąciłem to mimochodem, bo się trochę zdziwiłem, gdyż pierwszy raz z seomatik korzystałem :) Myślałem, że w stałych będzie troszkę większy poziom, a tu taka niespodzianka. Toż to jeden wielki śmietnik, gdzie taka produkcja od Emmix to wartościowy content :D

• 2 tygodnie później...

Nie wiem jak z technicznego pkt. dało by się to rozwiązać - ale fajnie jak by była wersja bez bazy danych - takiej tradycyjnej. Tylko np. sqllitle czy jakieś inne "fajne" rozwiązanie. Chociaż dla opcji do 5 tys. podstron.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności