Skocz do zawartości

Pozycjonowanie ,linki na azjatyckich rynkach .Chiny .

Tomek25

Rekomendowane odpowiedzi

W zamierzeniu nie pytalem o porownanie mocy domen .,tylko czy takie linki zagraniczne wplywaja na pozycje strony ,konkretnie w jakim stopniu .Np. jaki link mi pomoze bardziej link z chinskiej czy innej strony pr8 czy link z polskiej strony pr4 np.Wazne ze google rozumie bo takich linkow chyba sie nie wrzuca zeby ktos je czytal tylko zeby byl odnosnik do naszej strony?Ale nie wiem tego Gdybanie sie zaczelo pozniej

popracuj trochę nad formułowaniem własnych myśli bo kiepsko Ci to wychodzi, przez cały wątek mieszasz zagadnienia SEO z geopolitycznymi sprawami które nie mają żadnego przełożenia na pozycjonowanie i wychodzi z tego straszny bełkot.

W końcu po kilku postach udało się sklecić jakieś sensowne pytanie, na które można odpowiedzieć, niestety nie licz na to że za każdym razem każdemu będzie się chciało dopytywać o to "co autor miał na myśli".

zacznijmy więc od tego że PR nie ma największego znaczenia bardziej liczy się tematyka strony linkującej (czy jest powiązana ze stroną linkowaną), ilość BL, ilość linków wychodzących, wiek domeny itd.

zatem wolałbym np. link z polskiej domeny z historią o podobnej tematyce niż ze strony chińskiej w wyższym pr ale całkowicie nie pasującej tematyką.

Nie bylo moim zamierzeniem takie odejscie od tematu.

Piszesz wolalbys ,a jak to sie ma do oceny google z punktu technicznego wiem ze g bierze pod uwage powiazania tematyczne ale nic nie stoi na przeszkodzie aby znalesc zagraniczne strony rowniez o podobnej tematyce .Wpis mozna w dwoch jezykach wstawic

Czy w takim porownaniu link z polskiej domeny pr4 dalej bedzie lepszy .(przy zalozeniu ze strony maja podobne BL i inne czynniki)?

Mam na mysli z punktu widzenia pozycjonowania strony.

Jak wierzysz w te bzdury, co tutaj wypisujesz to linki z Chinskich stron powinny byc najslabsze ze wzgledu na konflikt Google z wladzami Chin.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

jeśli założymy że strony są bliźniaczo do siebie podobne pod względem parametrów to link z domeny .pl byłby lepszy niż z domeny .cn dla strony w .pl

polecam Ci lekturę innych wątków na tym forum, które rozjaśnią nieco wątpliwości. Nauka obsługa funkcji szukaj będzie procentować przez całe życie.

Akurat jesli chodzi o Chiny to Usa jest ostrozne .Chiny jednym pstryknieciem moga wywolac powazny kryzys w Usa.To jesli mowimy o polityce.

Nie potrzebnie sie wypowiadalem na niektore tematy ,jednak wciaz uwazam ze mam racje .Google to kopalnia informacji ,co myslisz ze ktos imdaje nad tym pelna kontrole ?? No nie badz smieszny prosze .

wartosc uslug w internecie + informacje jakie mozna zdobyc w nim stawiaja zyski z tego medium co raz blizej tych z ropy a w przyszlosci takie jak z broni i narkotykow .Czy znasz jakies prywatne fabryki broni czy plantacje narkotykow ktore naleza do rak prywatnych .Tak samo Google nie jest prywatna firma w pelni .Oficjalnie owszem .I idac tym tropem i patrzac na rynki seo i wartosci tych linkow ktore potrafia wypozycjonowac strony z taka trescia jak sobie zycza pewne grupy na swiecie a jednoczesnie odsunac konkurencje .Tak uwazam ze wszystko to ma swoja wartosc .

A tak w ogole ja juz skonczylem ten temat zadalem inaczej sformulowane pytanie zaraz nad twoim postem a ty dalej drazyc temat i probujesz wywolac moja reakcje .I po co ?

W zamierzeniu nie pytalem o porownanie mocy domen .,tylko czy takie linki zagraniczne wplywaja na pozycje strony ,konkretnie w jakim stopniu .Np. jaki link mi pomoze bardziej link z chinskiej czy innej strony pr8 czy link z polskiej strony pr4 np.Wazne ze google rozumie bo takich linkow chyba sie nie wrzuca zeby ktos je czytal tylko zeby byl odnosnik do naszej strony?Ale nie wiem tego Gdybanie sie zaczelo pozniej

po pierwsze, to jak juz zatrudniles tlumacza to chyba liczysz na to ze wplywaja, a jak wiesz ze tak lub nie to po co sie pytasz

po drugie, to nie licz ze link na chinskej stronie nawet PR9 przekaze jakis PR dla Twojej strony, bo to akurat cwiczylem i chinszczyzna nie przekazuje PR, no chyba ze masz domene z .cn

po trzecie link to link , na wielka moc bym w kazdym razie nie liczyl ani w SERPs ani na zielonym pasku

i tyle w temacie, mysle ze szkoda czasu na bicie painy w okol tego.

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

Zaplacilem tlumaczowi tylko kilkanascie zlotych zeby mi pare zwrotow przetlumaczyl i to w trakcie rozmowy ,zrobilem to z ciekawosci .Nie inwestowalem w to

Z chinskiej nie przekaze ok a z innych Azja jest duza i ma najwiekszy potencjal przeciez?

Ciekawe czemu nie przekazuje skoro wiele osob tu twierdzi ze nie ma podzialu na linki z takiego czy takiego kraju?

Mowisz na wielka moc bys nie liczyl .Czyli twoim zdaniem przykladowo podobne strony ale linkowane ze stron pl a z zagranicznych nie beda sobie rowne ,lepszy efekt uzyska sie walczac o pozycje na polskich www?Jednoczesnie mowisz link to link ,to skoro jest z pr9(BL itp ok) to czemu ma mniejsza moc niz europejka strona z podobnymi wskaznikami (zakladam tu wpisy na strony tematyczne)

Zgadzam sie bicie piany na nic sie nie zda .

Gadula jestes :)

nie przekazuje bo proceder sprzedazy chinskich linkow PR7,8,9 trwa nie od dzis i ma filtra w Google, inne kraje azjatyckie sa na pewno b.atrakcyjne z tego powodu co pisalem wczesniej

link to link bo jak za darmo daja to i takie trzeba brac , ale lepiej zeby nie wygladalo ze kupowales bo to by bylo "be"

seo tools reverse IP, duplicate class C IP range, IP to domain, IP to country,whois IP

czlowiek wraca i czyta takie rzeczy... Tomek LINK TO LINK ale LINK LINKOWI NIE RÓWNY masz możliwość wstawiaj!

Czyli twoim zdaniem przykladowo podobne strony ale linkowane ze stron pl a z zagranicznych nie beda sobie rowne ,lepszy efekt uzyska sie walczac o pozycje na polskich www?

Scrapebox'em spamuje zagraniczne blogi i na średnie frazy wypada to bardzo dobrze. Oczywiście zaraz będzie pianie o geolokalizacji :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności