Skocz do zawartości

Linki zewnętrzne

Elias

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie odnośnie linków zewnętrznych. Proszę mi powiedzieć, która sytuacja jest najlepsza:

a) witryna o tematyce A nie posiada żadnych linków zewnętrznych (tylko wewnętrzne)

:) witryna o tematyce A posiada małą ilość linków do innych stron o tematyce A (lub podobnej)

c) nie przejmujemy się i linkujemy na zewnątrz tyle ile chcemy, w tym do stron o takiej samej jak i zupełnie nie związanej tematyce.

Czytałem gdzieś w książce Biblii SEO, że brak linków jest karany (niższą pozycją) przez google, tzn. jest coś w rodzaju kary za "ślepą uliczkę", strony, która już nigdzie nie prowadzi. Tylko nie wiem czy wewnętrzny link nie załatwia już sprawy.

Inna sprawa, że często w ramach wymiany linków trzeba umieścić obcy na swojej stronie - jest jakaś zasada co do ich ilości itd? Jakieś rady?

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

No akurat poprzednika nie sluchaj, bo to jest tzw. wzajemne linkowanie, ktore jest wylapywane przez Google i obnizana jest moc takiego linku. Czyli A linkuje do B, a B linkuje do A.

Duzo osob twierdzi, ze dobrze miec 1 link wychodzacy do jakiejs silnej stronki, tematycznie powiazanej.

Ja tam sie zbytnio z tym nie zgadzam i nie zamieszczam takich linko. Kazdy link wychodzacy zmniejsza sile pozostalych linkow wychodzacych, wiec lepiej jak juz cos to linkowac swoje stronki. Tak czy siak jak zamiescisz lub nie ten link to i tak nie odczujesz zadnej roznicy wg. mnie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności