Skocz do zawartości

Spadek, zapaść, katastrofa pozycji w Google

Mr.Viper

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś się udało wytłumaczyć dzięki waszym radom Panowie! Dzięki wielkie.

Po za tym poświęciłem czas na analizę mojej sytuacji. Moja strona nie wyświetla się tylko na jedno słowo kluczowe, najważniejsze. Na pozostałe google wyświetla ją w wynikach. Problem dotyczy tylko wyszukiwarki google i szperaczek opartych na ich licencji. W pozostałych działa ok.

Jakieś wnioski?

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Estetyką i wyborami to się inni zajmują;) Ja tu tylko sprzątam i pilnuje żeby strona była wysoko... Będę teraz do poniedziałku żył w stresie, bo jak się nie pojawi ponownie to będzie niezły kibel.

Ps. nie ma ktoś mieszkania do wynajęcia, nie wiem, w Krakowie albo Zakopanem?? :)

Wszystko wróciło do normy, z małym szczegółem, spadek o trzy pozycje w dół, na szczęście nadal top10.

W takim przypadku jak forumowicza bestos, nie można ubiegać się od google odszkodowania?

100 zł to może nie, ale gdy załóżmy z wyników wyszukiwania wypadnie jakiś sklepowy gigant, przecież w takim przypadku straty mogą być naprawdę ogromne.

Niektórzy chyba zapomnieli, że Google jest prywatną firmą i wyszukiwarka należy do niej. Może sobie z nimi robić co jej się tylko podoba, np dla żartu od jutra odwracamy wyniki... strona z ostatniego miejsca będzie TOP1, a TOP1 ląduje na ostatnie. Równie dobrze mogą powiedzieć, że aby w ogóle G indeksowało stronę konieczne jest zapłacenie 100$ (co moim zdaniem prędzej czy później i tak nastąpi). Ogólnie rzecz biorąc trzeba zdać sobie sprawę, że w chwili obecnej (brak wyraźnych konkurentów na rynku) to oni dyktują warunki, a my musimy tańczyć jak nam zagrają.

Pozdrawiam :)

Też miałem takie zaniki ostatnio. Strona znikała na chwile i znowu się pojawiała na czołowych pozycjach. To pewnie coś u nich się dzieje w algorytmie albo może szykują coś nowego.

XRContent.com - pozwól swojemu XRumerowi generować miliony unikalnych treści codziennie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności