Skocz do zawartości

Spadek, zapaść, katastrofa pozycji w Google

Mr.Viper

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Spokojnie, pogadać też moszna:):( na wszystko znajdzie się czas.

Zauważyłem, że znowu dzieje się coś dziwnego, wróciłem na podstawowe słowo kluczowe, a spadłem z innych. A co jeszcze ciekawsze, pojawiłem się na kilka fraz pod, które nie w ogóle nie pozycjonowałem... nic, a nic...

Niezbadane są wyroki Googlowskie :D

Jak ta stronka jest taka ważna to trzeba było, zrobić drugą z tym samym ale o innej treści i starać się pozycjonować ostro na dane frazy. W razie jak by google zrobiło Ci kuku, to na tej drugiej 301 i git, na czas wyborów powinno wytrzymać bez roszady.

Systemy bilingowe wody. System ERP Komadres. Firma informatyczna.

Kryptowatuty, rynki finansowe, wiadomości.  Kryptowaluty za darmo - Poradniki.

Zioła. Ziołolecznictwo. Asept czy Octenisept, który wybrać do dezynfekcji ran?

Myślę, że powoli trzeba się przyzwyczajać do tego, że SEO będzie coraz mniej istotne. Chodzi o wprowadzanie przez G takich usług jak Places czy Shopping i wprowadzanie tych wyników do SERP zamiast wyników organicznych. Myślę, że już niedługo wypozycjonowanie do Top10 komercyjnych fraz będzie bardzo trudne.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Myślę, że powoli trzeba się przyzwyczajać do tego, że SEO będzie coraz mniej istotne. Chodzi o wprowadzanie przez G takich usług jak Places czy Shopping i wprowadzanie tych wyników do SERP zamiast wyników organicznych. Myślę, że już niedługo wypozycjonowanie do Top10 komercyjnych fraz będzie bardzo trudne.
po co komu komercyjne? Jest milion innych fraz :)

U mnie podobnie, spadłem na jedną z najważniejszych dla mnie fraz w kosmos. Najlepsze jest to, że od roku non-stop pozycjonuje serwis w ten sam sposób i nie używam metod, które mogłyby tej stronie zaszkodzić. Pozycjonuję kilka serwisów i z żadnym nie ma takiego problemu. Totalnie nie wiem co się dzieje. Mam nadzieję, że strona wróci na swoje miejsce.

Myślę, że już niedługo wypozycjonowanie do Top10 komercyjnych fraz będzie bardzo trudne.

A tam ;) Zmienią się tylko metody osiągnięcia celu, no i może trochę nakład finansowy :) Oprócz pozycjonera działał będzie sztab copyrighterów siedzących na różnych IP, którzy usługi takie jak Google Maps, Google Hotpot i inne zapełniać będą tonami pozytywnych opinii na temat danej firmy. To jeśli chodzi o wyniki lokalne - globalnie nie powinno się wiele zmienić, tym bardziej w przypadku np. sklepów internetowych, czy serwisów z ogromną ilością treści.

• 3 tygodnie później...

A czy ktoś z Was miał sytuację, żeby link do strony głównej (który był w TOP10) spadł poza TOP 50?? Zamiast tego w TOP10 jest link do jednej z podstron. Zauważyłem, że strony konkurencji w TOP10 mają cały czas linki do głównych. Trwa to już kilka tygodni i nie wiem czy czekać dalej czy można coś z tym zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności