Skocz do zawartości

Data w description SERP

immy

Rekomendowane odpowiedzi

W wynikach wyszukiwania moja strona pokazuje się w następujący sposób:

Tytuł mojej strony

1 Paź 2010 ... A tu description z mojej strony, producent super fajnych urządzeń itd., ...

www.mojastrona.pl/ - Kopia - Podobne

Skąd data w opisie strony? Przez to obcina description a niezbyt mi zależy na pokazywaniu daty.

Jak to usunąć?

pzdr,

immy

mniej znaczy więcej

Google datę dodaje automatycznie jeśli uda mu się ją ustalić, przy czym potrafi to zrobić nie tylko na podstawie daty wyświetlonej na stronie ale też na podstawie indeksowania witryny (czyli wyświetli datę dodania/zmiany treści na stronie pomimo tego iż jej tam nie ma).

Robi to jednak według jakiegoś swojego algorytmu (czytaj: uznaniowo) i nie zawsze ją wyświetla, nawet gdy data na stronie jest...

Przeskoczyć się tego nie da, a przynajmniej ja o skutecznym sposobie nie słyszałem. Staraj się nie umieszczać daty na stronie, to pomaga lecz nie zawsze jest skuteczne (patrz wyżej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności