Skocz do zawartości

Allegro - czyli rzeczy zwyczajne i nadzwyczajne

cinmar

Rekomendowane odpowiedzi

gość jest z mojego miasta. Możecie wierzyć lub nie ale to chłop w sile wieku i dorobił się sporej kasy na tym.

Ma powiedzmy miesięcznie 100-200 klientów to już jest 3 tys.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

a oplata za pozycjonowanie czy za wypozycjonowanie? !!!

Właśnie o to się rozbija:) . Szanowny allegrowicz nie kataloguje, bo to niby nie działa, ale z SWL-a wali śmiało:)

Z drugiej strony - dobrze wiemy co można WYpozycjonować za 30 zł miesięcznie - jedynie łatwe frazy, często wystarczy dopalić swl-em i strona na łatwe frazy wskakuje w top20 bez większego problemu.

SYGNATURKA

No to ja Wam opowiem swoje doswiadczenie z tym pozycjonerem. Otoz gosciu wypozycjonowal dla hasla "naturyzm" swoja strone naturka.info Obecnie jest na 2 miejscu wynikow wyszukiwania.

Nie oszukujmy sie - nie jest to wartosciowa strona, tylko jakies zaplecze nieaktualizowane od kilku lat. Ale... znalazlem pare lat temu na jego stronie tzw ukryty tekst. No wiec zglosilem do Google i jego zaplecze (bo nie strona :P ) zniknela na jakis czas z google. Oczywiscie on to z latwoscia wylapal i strona powrocila na swoje dawne miejsce. Niemniej zaraz po tym na jego stronie internetowej pojawil sie taki oto tekst "Stosujemy tylko LEGALNE metody pozycjonowania" :)

Widzialem kilka- (i chyba) nascie stron jego autorstwa. Rzeczywiscie tragedia! Kiedys postanowil on zrobic strone dla naturystow, na ktorej reklamowal... stroje kapielowe :) Strona dalej dziala, ale jest na... 59 miejscu w wynikach wyszukiwania Google dla hasla "naturyzm" :D Oto adres: enatura.info Z tego co widze to biznes ze sprzedaza strojow kapielowych dla naturystow jemu tez nie wypalil ;)

No wiec zglosilem do Google i jego zaplecze

nu to masz czym się chwalić,naprawdę "szacunek" za śmiałość

Widzisz... tam gdzie liczy się kasa, tam nie ma miejsca na sentymenty. Zwłaszcza, że on sam postępował wobec mnie - delikatnie mówiąc - nieetycznie... . Gdyby on wobec mnie w przeszłości postępował etycznie to ja też bym tak postępował wobec niego. A ponieważ gościu był delikatnie mówiąc niegrzeczny, to i ja się poczułem zwolniony z jakiejkolwiek grzeczności wobec niego. Przytoczę w tym miejscu jego słowa - "To jest biznes. Wszystkie chwyty dozwolone".

Niemniej - zdumiewa mnie to, że nie dostrzegasz niczego nagannego we wprowadzaniu przez niego w błąd swoich klientów, polegające na mówieniu nieprawdy, "że nie stosuje niedozwolonych technik pozycjonowania", skoro właśnie za to kilka dni wcześniej został on ukarany przez Google.

Pozdrawiam

Tomek

Ja też z 2 lata temu się skusiłem na jego usługi. Obiecanki bla bla, że bez problemu wskoczę w top10 z frazą "auto do ślubu". 4 miesiące i strona nie weszła powyżej 80 miejsca. Dał kilka linków ze swoich zaplecz i myślał że samo wskoczy. Po 4 miesiącach po ostrej wymianie zdań rozstałem się z gościem a aukcja po 4 miesiącach nie mogła zostać skomentowana i nie miałem jak wystawić negatywa. Myślę że dużo jest również takich klientów.

Katalog ślubny i katalog motoryzacyjny - zapraszam.

Lakiery samochodowe - wyjątkowe farby House Of Kolor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności